TILBUD RESTEN AF FEBRUAR:

25 KR. FOR FRAGT TIL PAKKESHOP 

Vegansk kød (plantekød), soya kød og tofu

WANTED:
Healthy food - fast

Vegansk 'kød', soya kød og tofu

HOvedmenu:

Vegansk kød findes i mange fantastiske udgaver

Vegansk 'kød' - plantekød

Vegansk kød, som også kaldes plantekød, findes i mange former og variationer. Her på siden har vi gjort det nemt for dig at vælge eksempelvis soya kød og soya fars og ikke mindst burger- og falafelmix. Så kan du nemt og hurtigt lave proteinrig vegansk aftensmad. 

Du kan også lave vegansk kød fra bunden med eksempelvis hvedegluten, der også kaldes seitanmel. Og du kan bruge quinoa, kikærtemel og linser som hovedingrediens til hjemmelavet vegansk plantekød og plantefars. Hver for sig eller som en kombination. 

Når der er tale om vegansk ‘kød’ er det selvfølgelig helt og holdent plantebaseret. Det ved både du og jeg godt. Men så er det nemmere for mange at forholde sig til.

Bliv inspireret til hjemmelavet vegansk mad med vores opskrifter:

OPskrifter på/med vegansk 'kød:

Plantekød af soya kød og soya fars i shoppen:

Plantekød - hvad er det lavet af?

Plantekød og vegansk kød er naturligvis lavet af planter. Og der er ikke nogen specifik plante, der er den bedste.

Det kommer helt an på præferencer for smag og mest af alt konsistens. Det kommer selvfølgelig også an på, om man vil have proteinrig vegansk kød, eller om man i stedet lavet proteinrigt tilbehør.

Samtidig kommer det naturligvis også an på, om man laver hjemmelavet eller færdigkøbt plantekød.

De mest brugte planter til vegansk kød:

De mest brugte planter til vegansk kød er:

  • Sojabønner – til bl.a. sojagranulat, soya kød og også til tofu (læs mere om sojabønnens næringsindhold og sundhedsegenskaber her)
  • Kikærter – bruges som hele, kogte ærter i hjemmelavet og færdigkøbt plantefars (hvor de dog altid moses eller blendes) – eller som kikærtemel, der også bruges som bindemiddel til plantefars, men som også fungerer rigtig godt som proteingiver i bl.a. pandekager og til glutenfri bagning.
  • Hvedegluten (seitanmel) – der går i front på proteinindholdet – Nutty Vegan Hvedegluten har eksempelvis 75 gram protein pr 100 gram – med den rette tilberedning får det en kødagtig konsistens, og smagen tilsætter man med krydderier (som det også er tilfældet med kikærter og sojabønner). Det færdiglavede plantekød, plantepålæg og plantefars i supermarkederne indeholder også ofte hvedegluten. 
  • Linser – findes ikke så meget i færdigkøbt vegansk kød, men bruges ofte i stedet for kogte kikærter i hjemmelavet plantefars til bl.a. veggiebøffer og postejer.

Find endnu flere opskrifter på veganske-opskrifter.dk

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

  • Specialtilbud på et Nutty Vegan-produkt ved tilmeldelse
  • Løbende særtilbud kun for abonnenter
  • Info om nyheder i shoppen
  • 2-3 gange i måneden