Beskrivelse
Soya kød – sojastykker – Økologisk – Næringsindhold:
Soya Kød Økologisk certificeret – Nutty Vegan Sojastykker – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 1497 KJ / 356 kcal
- Fedt: 8 g – heraf mættet fedt: 1,6 g
- Kulhydrater: 14 g – heraf sukkerarter: 6,2 g
- Protein: 49,6 g
- Salt: < 0,02 g
Ingredienser: teksturerede sojabønner* – *Økologisk certificeret. EU-Jordbrug – AT-BIO-902 – Oprindelse: Østrig. Bedst før ofte god efter: 30/11 2021.
Allergener: Soja. Kan indeholde spor af hvede, gluten, selleri, sennep og sesam.
Bemærk: da stykkerne er lavet af økologisk soja, uden sprøjtemidler, kan der forekomme farveforskel, hvor nogle stykker er mørkere end andre. Dette har ingen betydning.
Soya kød – tilberedningsforslag
Soya kød / sojastykkerne tilberedes rigtig nemt.
Smagen er helt op til dig med dit valg af krydderier, for selve sojastykkerne er helt smagsneutrale.
Så giv den gas med vegansk kylling i karry eller brug det som topping på pizza (se opskrift her), i tortillas og madpandekager eller sandwiches. Eller til en god hjemmelavet vegansk ‘hønse’salat (opskrift her).
Se hvor nemt det er at tilberede i videoen nedenfor.
Tilberedning af soya a la vegansk ‘kylling’
(Se video nedenfor)
Kog soyastykkerne i rigeligt med vand og evt. 1 grøntsagsbouillonterning i 8-10 minutter.
- Dræn vandet fra i en si – pres evt. stykkerne med en ske, så der fjernes mere af væden. Dette giver en endnu mere fast konsistens.
- Så er der 2 muligheder:
- 1) tilføj sojastykkerne til en gryderet – måske vegansk kylling i karry.
- 2) svits soya kød af på panden i olie, og drys godt med krydderier på, så det får den smag, du bedst kan lide. Brug stykkerne på pizza, i sandwiches eller i en salat. Helt som du ville bruge kylling.
Du kan også bruge soyastykkerne som vegansk ‘kylling’ til at lave en god vegansk hønsesalat (opskrift).
Server soya kød á la vegansk kylling med lige det tilbehør, du finder passende. Evt. kikærtepasta, linsespaghetti, ris, quinoa, salat eller kartofler. Mangler du en god grundsovs, har vi også Veganz’ Bruns Sovs, Hollandaise og champignonsauce på lager.
Find flere opskrifter på kødfri retter med sojastrimler / soya bites på veganske-opskrifter.dk
Hvordan laves sojastykkerne?
Soya kød / sojastykker er lavet af tørrede sojabønner, hvor olien presses ud. Herefter kværnes det til mel, og med hjælp fra lidt vand, bliver det formet til det vi kender som soya kød.
Generelt er alle typer af tørret soja smagsneutralt, så man skal selv tilføre smagen via krydderier. Og så er det kun fantasi og smagsløg, der sætter grænserne. Konsistensen bliver fast, og det er derfor, at det sagtens kan tåle sammenligning med kylling, når det er i disse stykker. F.eks. er soja i granulat mere velegnet som erstatning for hakket kød til f.eks. vegansk ‘kød’sovs, lasagne etc. Se Nutty Vegan Økologisk sojagranulat her >>
Økologiske sojabønner dyrket i Europa
Vores soya kød (soya bites) er lavet af økologiske sojabønner dyrket i Europa. Du har måske hørt, at sojaproduktionen er med til at ødelægge regnskoven i Sydamerika. Og det støtter vi på ingen måde. Alle de soya-produkter du finder her på shoppen, har ikke set skyggen af Sydamerika. Så du kan nyde det hele med god klima-samvittighed.