Tofu naturel, silken tofu, røget tofu mv.
Tofu er hovedsageligt lavet af sojabønner.
Tørrede sojabønner blødes op i vand og knuses, før massen koges. Blandingen bliver så skilt ved at tilsætte et koagulerende middel som magnesium chlorid eller eddike. På den måde skiller selve tofudelen fra sojamælken. Herefter drænes tofu-massen yderligere for vand – alt efter om det er en fast eller silken tofu der ønskes.
Tofu tilberedes på mange måder. Er der tale om fast tofu, kan du f.eks. skære det i stykker eller skiver og stege det på panden i lidt olie og krydderier, og anvende det som køderstatning. Du kan også lave veganske røræg/scrambled eggs (opskrift her >)
Silken tofu er mere blød i konsistensen, og er især brugt i desserter. Lav nemt en vegansk chokolademousse – opskrift her >>
Den super dygtige veganske madblogger, Mia Sommer, der bl.a. også arbejder for Dyrenes Alliance og er kampagneleder for Veganerudfordringen, har bl.a. skabt denne super opskrift på tofu i krydret kokossauce (link åbner i nyt vindue).
Vegansk webshop – Vegansk mad online
Nutty Vegan ApS – CVR: 40899057
Nutty Is As Nutty Does
Nødvendige cookies der er essentielle for hjemmesidens funktionalitet. Denne slags cookies gemmer ikke dine personlige informationer. Disse cookies sørger bl.a. for at du kan navigere rundt på hjemmesiden.
Analyse-cookies bruges for at forstå hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden. Disse cookies giver information omkring antal besøgende, tidsforbrug på hjemmesiden, trafikkilder mv.
Udviklingscookies bruges til at forstå og analysere KPI’erne for hjemmesiden, der hjælper os til at kunne give besøgende en bedre brugeroplevelse.
Markedsføringscookies bruges for at vise besøgende relevante annoncer og markedsføringskampagner. Disse cookies sporer besøgende på tværs af hjemmesider og indsamler information for at skabe skræddersyede annoncer.