Vegansk slik

"I wish I wasn't so healthy" said no one - ever

Vegansk slik og vegansk chokolade

Menu:

Vegansk slik - hvad går det ud på?

Vegansk slik?

Vegansk slik – hvad er det egentligt? Hvordan er det forskelligt fra alt muligt andet?

Når det er vegansk vingummi, vegansk chokolade, veganske karameller osv. så er det altid slik uden disse 4 animalske ingredienser:

  • gelatine (fra grise) – bruges især i vingummi og lakrids.
  • mælk og andre mejeriprodukter – bruges især i chokolade.
  • farve fra eksempelvis lus (rød vingummi, krymmel osv. er faktisk ofte farvet med lus).
  • bivoks – man bruger tit bivoks til at smøre formene med, når der laves slik. Og så er der pludselig ikke tale om vegansk slik mere. Det er bl.a. derfor, at eksempelvis Katjes slik ofte ikke er vegansk, men vegetarisk. (udover vores Katjes Wunderland der jo er vegansk)
 
Vegansk slik er selvfølgelig andet end vingummi, karameller og chokolade. Men det er udbuddet her på shoppen lige pt. 
Vi håber at få veganske skumfiduser hjem. Så måske du er heldig snart, hvis du leder efter dem.
Hvis du mangler noget, er du meget velkommen til at smide os en mail.
 
vegansk slik og vegansk chokolade
vegansk slik køb online

Vegansk slik uden gelatine fra grise

Vegansk slik er selvfølgelig uden gelatine. Det er ikke kun veganere, der undgår ovenstående ingredienser, for muslimer spiser eksempelvis også kun slik uden gelatine. Altså vegansk slik på sin vis. Her er der for det meste tale om vingummi og lakrids – og i nogle tilfælde skumslik.

Vegetarer spiser også kun slik uden gelatine. Men også uden lus. Omvendt spiser de ikke nødvendigvis vegansk slik, for de fleste vegetarer spiser mælkeprodukter.

Og så er der de med laktoseintolerans, og de går omvendt efter slik uden mælk og andre mejeriprodukter der stammer fra køer.

Vegansk chokolade, vegansk vingummi og veganske karameller

Der er masser af veganske valgmuligheder

Der findes alt fra vegansk vingummi til vegansk chokolade og veganske karameller. I hvert fald her på siden. Og alt smager yummi.

Generelt vil de færreste kunne smage forskel på vegansk chokolade og ikke-vegansk chokolade. Og det er helt det samme med veganske karameller, der her på shoppen er fra Kuhbobon. De smager HIMMELSK. 

Vegansk vingummi er lidt en anden snak. Vegansk vingummi er mere blød i konsistensen, end traditionel vingummi. Men selve smagen er endnu bedre, og slet ikke syntetisk. (Måske fordi eksempelvis Veganz vingummi er lavet af naturlige smagsstoffer).

Vegansk slik er ikke til at stå for. Så mon ikke du finder, lige det du skal bruge her på shoppen.

Finger’s crossed. 

Mangler du gode opskrifter til sjove halloweenkager med vegansk chokolade eller hvad med veganske chokolademuffins? Find dem på veganske-opskrifter.dk

vegansk slik og vegansk chokolade køb online

Vegansk slik og chokolade i fin gavekurv?

Vegansk slik og vegansk chokolade er altså ikke så svært at få fingrene i. 

Hvis du står og mangler en vegansk gavekurv til f.eks. en værtinde- eller værtsgave, kan du finde dem under kategorien ‘Gave til veganer’ her

Her har vi lavet to slags veganske gavekurve fyldt med skønne veganske lækkerier. Alt fra vegansk chokolade til granola bites, karameller, bløde vingummier, delikate sirupper og andre snacks. Noget enhver veganer eller vegetar vil sætte pris på. Og så slipper du for at grue over, om indholdet er vegansk eller ej. For det er det 100% her på shoppen.

Hvis du gerne vil gøre en veganer ekstra glad, kan du også forære vedkommende et gavekort til veganske produkter. Så kan man rigtig slå sig løs med alt fra vegansk slik til veganske kødalternativer, snacks, saucer og alt det andet du finder her på webshoppen.

vegansk slik og vegansk chokolade køb

Vegansk chokolade

Når vi taler om vegansk slik, er vegansk chokolade en naturlig del af kategorien. 

Og der laves efterhånden MANGE typer fantastiske veganske chokolader.

Om du er til vegansk ‘mælke’chokolade, mørk chokolade eller vegansk hvid chokolade, spiller ingen rolle. De findes, og de smager fuldt ud lige så godt, som traditionel chokolade.

Er du til hvid chokolade med jordbærcrisp,‘mælke’chokolade med vaffelcrunch, helt plain mørk vegansk chokolade eller ‘mælke’chokolade eller måske en sød gaveæske med chokoladehjerter? Vi har masser af lækre varianter på lager – se alle typer vegansk chokolade her >>.

Plamils chokolader er forresten også glutenfri. Og mange er Veganz’ er også. Så der er vegansk slik og chokolade for alle og enhver. 

Vegansk slik og glutenfri slik

Vegansk slik kan også sagtens være glutenfri slik. 

Nu er der nok i forvejen sjældent gluten i slik. Men der kan være undtagelser. Selvom et slikprodukt ikke nødvendigvis er mærket med ‘glutenfri’, så kan produktet sagtens være uden gluten.

Eksempelvis er mange af Veganz’ vingummier uden gluten. Men kun deres veganske vingummibamser er produceret på en fabrik, hvor der ikke er hvede. De 3 andre varianter kan indeholde spor af hvede.

Hvis du vil være 100% sikker på, at vegansk slik og især chokolade er glutenfri OG ikke kan indeholde spor af gluten/hvede, skal du gå efter Plamil’s varianter. I deres produktion har de sørget for, at intet produceres med glutenholdige ingredienser. 

vegansk slik køb - vegansk chokolade veganz danmark

Veganske snacks, kiks og kager

En oplagt pendant til vegansk slik er selvfølgelig vagenske snacks. Og dem har vi masser af.

Alt fra veganske chokoladebarer (som på billedet) til cremekiks med chokoladecreme, veganske muffins, chokoladesmåkager og granola bites

ikke at glemme de sprøde chips i kugleform lavet af havre eller hirse fra BiOrganik. De er langt sundere end almindelige chips. Og så er de faktisk også glutenfri.

Så er der selvfølgelig de ting, der kan kategoriseres som sund slik. F.eks. dadler og nødder. Men det behøver jo ikke være SÅ sundt, så måske cashewnødder eller mandler med chokoladeovertræk, er en god mellemting. Eller hvad med de sunde gojibær med chokolade?

Så alle typer vegansk slik behøver ikke være usund. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

  • Specialtilbud på et Nutty Vegan-produkt + andre ved tilmelding
  • Løbende særtilbud kun for abonnenter
  • Info om nyheder i shoppen
  • 2-3 gange i måneden