Vegansk pasta - kikærtepasta, linsepasta mv.

Eat pasta - run fasta

Vegansk pasta - kikærtepasta, linsepasta, spaghetti mv. i shoppen:

Vegansk pasta - Glutenfri pasta - Økologisk pasta

Vegansk pasta

Vegansk pasta kan være alt fra kikærtepasta til linsepasta og boghvedepasta. Men traditionel pasta kan også være vegansk.

Vi har bestræbt os på at få de lidt mere spændende versioner af vegansk pasta hjem til shoppen. Alle er både økologiske og glutenfri pasta -typer.

Fælles for dem alle er, at de er sprængfyldt med super gode næringsstoffer. Især kikærtepasta og linsepasta har et højt proteinindhold. Derfor er de om noget velegnet til veganere. Samtidig er de fattigere på kulhydrater end klassisk pasta af hvede, og så er der langt flere fibre, mineraler og vitaminer i.

De forskellige typer, har forskellige mængder proteinindhold. Men de ligger på mellem 19-25 gram protein pr 100 gram. Når det altså drejer sig om pasta og spaghetti, der overvejende er lavet af bælgfrugter.

kikærtepasta køb online

Kikærtepasta - Natural

Kikærtepasta natural er en type vegansk og glutenfri pasta, der har et højt proteinindhold (22g/100g).

Pasta af bælgfrugter

Vegansk pasta af linser og ærter

Vegansk pasta af bælgfrugter har selvfølgelig også forskellige smagsnuancer og som nævnt; forskelligt proteinindhold. De har også alle forskellige næringsprodiler i forhold til kostfibre, mineraler og vitaminer. Men alt i alt er de alle sundere, end pasta lavet på hvedemel eller durummel.

Hvor pasta af grønne ærter er mere sødlig i smagen, og kikærtepasta har et lidt højere fedtindhold. Derfor er det rart, at man kan variere det så fint.

Der er flest typer vegansk pasta af bælgfrugter lavet af kikærter og linser. Kikærtepasta og linsepasta er klart de mest populære, bl.a. fordi de indeholder rige mængder af de allerbedste næringsstoffer.

linsespaghetti køb - vegansk spaghetti

Vegansk spaghetti af gule linser & Fuldkornris

Vegansk spaghetti af gule linser og fuldkornsris har også et højt indhold af vegansk protein (22g/100g).

ærtepasta - glutenfri pasta køb

Ærtepasta (m. ramsløg)

Ærtepasta af grønne ærter og ramsløg er endnu en variant af vegansk pasta med højt proteinindhold (19g/100g).

linsepasta køb - glutenfri pasta

Linsepasta (m. sweet potatoes)

Linsepasta med sweet potatoes har det højeste proteinindhold af de varianter vi har: 25g/100g.

Vegansk pasta og spaghetti

Fordele ved pasta af bælgfrugter:

Vegansk pasta af bælgfrugter er blevet ekstremt populært de seneste par år. Netop pga. pastaens fantastiske næringsindhold.

Traditionel pasta og spaghetti har stort set den samme mængde kalorier per 100 gram. Men det (og formen) er også det eneste, de to pasta-typer har tilfælles. 

Klassisk durumpasta indeholder ca. 70% kulhydrater, 10% protein og kun 2-3% kostfibre. 

Pasta af bælgfrugter har derimod kun et indhold på ca. 50% kulhydrater, hele 20% protein (eller mere) og resten består næsten udelukkende af kostfibre. 

Det betyder, at sukkerindholdet i pasta af bælgfrugter er lavere, og så mætter det bedre pga. det høje indhold af protein og fibre. 

ærtepasta køb online - vegansk pasta

Ærtepasta med sorghummel

Sorghum- og ærtepasta er en fantastisk kombination af næringsstoffer som som calcium, magnesium og potassium.

boghvedepasta køb - glutenfri pasta

Boghvedepasta

Boghvedepasta indeholder mange gode mineraler, fibre, proteiner og ikke mindst antioxidanter og aminosyren lysin.

Glutenfri pasta og økologisk

Glutenfri og vegansk pasta

Alle varianter her på shoppen er glutenfri og vegansk pasta og spaghetti, og vi har også glutenfri lasagneplader. Alle – på nær lasganpladerne – er økologiske. 

Pasta af bælgfrugter er helt genialt, for glutenallergikere og for de, der bare vil skære ned på glutenindtaget. Ikke mindst for de der gerne vil have flere planteproteiner med i kosten. Og så skal man ikke glemme det lavere indhold af kulhydrater. Pasta af bælgfrugter er kommet for at blive.

Vi har også glutenfri pasta i form af boghvedepasta.

Boghvedepasta

Boghvedepasta er også fyldt med gode næringsstoffer og er også en glutenfri pasta -type. Boghvede har helt naturligt et højt indhold af sunde mineraler og også antioxidanter og aminosyrer. Det er selvfølgelig også en 100% vegansk pasta, og også denne variant er økologisk.

Læs evt. mere om boghvede hos iForm her. 

Mulighederne er mange

Vegansk pasta

Vegansk pasta og vegansk spaghetti får akkurat samme konsistens og smag som pasta lavet af æg. Selvom det ikke nødvendigvis behøver være pasta af bælgfrugter. 

Men vi har valgt de mere specielle pastatyper til shoppen, for de almindelige typer kan fås i supermarkeder. 

Vi samarbejder med ALB GOLD, der både har Seitz pasta og Fit ‘n’ Free. Det er et stort firma i Tyskland der især har specialiseret sig i glutenfri pasta. At det så samtidig er vegansk pasta, ja det skal man jo ikke klage over. Vi har valgt deres produkter, fordi smag og konsistens er i top. Deres pastatyper er fantastisk gode – uanset hvad man kalder dem.

vegansk pasta køb - kikærtepasta linsepasta

Pasta af kikærter

Kikærtepasta - sunde fordele

Kikærtepasta er én af de helt store favoritter. Og det er der mange gode grunde til.

Udover at det i sig selv smager som almindeligt pasta, og har akkurat samme konsistens, så er det langt sundere, end traditionel pasta.

Kikærter har et helt naturligt højt indhold af proteiner. Begge de typer kikærtepasta vi har, indeholder 22 gram protein pr 100 gram. Men det er slet ikke alt. Derudover indeholder kikærtepasta rigtig mange sunde mineraler. Blandt andet calcium, jern, magnesium og potassium. Og ikke mindst B-vitaminer. De gode næringsstoffer finder du derimod ikke meget af i traditionel pasta. Netop derfor er vegansk pasta af bælgfrugter blevet så populært.

 

Linsepasta

Vegansk pasta af linser

Når vi taler om vegansk pasta af bælgfrugter er linsepasta bestemt også en topfavorit. 

Linsepasta indeholder nemlig også rigtig mange sunde næringsstoffer. Og ser man på proteinindholdet, så er linsepasta topscoreren. 

De typer af linsepasta vi fører, indeholder mellem 19 og 25 gram protein pr 100 gram. Det er vores linsepasta med sweet potatoes, der indeholder de 25 gram protein. Og så skal vi ikke glemme linsespaghetti’en i vores pasta-ramble, der også er en limited edition. Men det høje indhold af protein er slet ikke alt.

Linsepasta - sunde fordele

Linsepasta indeholder, ud over meget protein, også rigtig mange gode kostfibre og vigtige mineraler. Det har et lavt fedtindhold, og ikke mindst et langt lavere indhold af kulhydrater, end pasta af hvede el. durum. 

Derfor er det, ud over at være sundt og nærende for veganere og glutenallergikere, også ideelt for de på en LCHF el. KETO-diæt.

Producenten

Vegansk pasta fra ALB-GOLD - Seitz

ALB-GOLD er firmaet bag både Fit ‘n’ Free vegansk pasta og Seitz vegansk og glutenfri pasta. 

Firmaet har i over 20 år været et af Tysklands førende pasta-producenter, og de følger med tidens tendenser. De har især fokus på bæredygtige kvalitetsråvarer og ikke mindst; bæredygtig emballage. At de så samtidig er oppe på dupperne mht. smag, form og næringsindhold, ja, det er jo bare skønt. 

ALB-GOLD har med brandet Seitz specialiseret sig i glutenfri pasta. Fit ‘n’ Free-produkterne er særligt skabt, for de der har behov for ekstra proteiner. At alle varianter også er vegansk pasta, kan vi kun glædes over.

TILMELD DIG NYHEDSBREVET