VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Boghvedepasta – 500g – Øko

35,00 kr.

Ikke på lager

VAREN ER UDGÅET – SE I STEDET BOGHVEDEPASTA PENNE HER >>

Boghvedepasta – Økologisk vegansk og glutenfri pasta – Seitz Organic Gluten Free Buckwheat Fusilli

Indhold: 500 gram

Boghvedepasta er en type vegansk og glutenfri pasta lavet af mel fra hele boghvedekerner. Pastaen har en let nøddeagtig smag, og er rig på gode næringsstoffer og protein.

Koges i vand i 7-9 minutter.

Se næringsindhold, mere info og serveringsforslag nedenfor.

Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta og spaghetti her >>

Beskrivelse

Boghvedepasta – økologisk, vegansk og glutenfri pastaboghvedepasta køb - glutenfri pasta

Boghvedepasta fra Seitz er en både økologisk, vegansk og glutenfri pasta af boghvedekerner. Vi har mange andre glutenfri pastavarianter af bælgfrugter som kikærtepasta (2 varianter), ærtepasta (2 varianter) og linsepasta (2 varianter) og også linsespaghetti. Se dem alle her.

Boghvedepasta indeholder mange andre gode næringsstoffer, og går rigtig godt sammen med traditionel pastasauce eller kødsovs (opskrift på vegansk kødsovs her). Mere om de gode egenskaber i boghvede nedenfor.

Boghvedepasta – Næringsindhold pr 100 gram:

Næringsindhold i 100 gram økologisk boghvedepasta – glutenfri pasta fra Seitz:

  • Energi: 1497 KJ – 354 Kcal
  • Fedt: 3,1 g – heraf mættet fedt: 0,7 g
  • Kulhydrater: 65 g – heraf sukkerarter: 1,4 g
  • Kostfibre: 9,2 g
  • Protein: 12 g
  • Salt: <0,01 g

 

Ingredienser: Økologisk boghvedemel

Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug

Opbevares tørt og ikke for varmt.

Glutenfri pasta af boghvede

Vegansk og glutenfri pasta af boghvede er et alternativ til almindelig pasta af hvedemel. Generelt er de nye typer pasta af kerner, korn og især bælgfrugter blevet rigtig populære i Danmark og udlandet. Og med god grund. Boghvedepasta og de andre pastatyper har nemlig en langt sundere næringsprofil end traditionel pasta. Det er selvfølgelig fordi, at hvedemel ikke har særligt mange sunde egenskaber – i sammenligning.

Selvom det hedder boghvede har det intet at gøre med hvede, og er derfor også glutenfri.

Er boghvedepasta sundt?

boghvedepasta køb online

Boghvedepasta er fyldt med gode næringsstoffer. Boghvede har et højt indhold af mineraler og antioxidanter. Derudover indeholder boghvede mange kostfibre, og de fibre er med til at skabe en god balance i tarmen. Der er ikke så højt et proteinindhold i boghvedepastasammenlignet med eksempelvis kikærtepasta og linsepasta. Men de proteiner det indeholder, er af bedste og højeste kvalitet. Det er bl.a. rigt på aminosyrer som lysin og arginin, der begge er essentielle aminosyrer. Boghvedepasta indeholder derudover også mangan og thiamin (vitamin B1), magnesium, calcium, jern og fosfor.

Boghvede indeholder generelt set mere protein, end hvad man finder i andre kornsorter. Bortset fra havrekerner. Der har været mange undersøgelser omkring boghvedes mange gode sundhedsmæssige egenskaber i bl.a. USA. Men her i DK er vi ikke helt så gode til at få lavet undersøgelser af den slags.

Serveringsforslag til boghvedepasta og glutenfri pasta

Server boghvedepasta med f.eks. vegansk kødsovs – opskrift her. Både det glutenfri pasta og ‘kød’sovsen tilberedes på kun 10 minutter. Og så har du et måltid sprængfyldt med protein, fibre og en fantastisk smag.

Du kan også sagtens bruge en lækker tomatsauce, eller ostesauce eller bare med ketchup. Boghvedepasta er også fantastisk, når det anvendes i kolde retter. Eksempelvis i pastasalat. Der er stadig masser af gode næringsstoffer i, og det er derfor noget sundere end pasta af hvedemel og durummel.

Tip: drys lidt gærflager / ernæringsgær (nutritional yeast) over din boghvedepasta, når det er klar til servering. Gærflager minder om parmesan i udseende, og så giver den en lækker ostesmag.

boghvedepasta køb - glutenfri pasta

Har du mod på at lave en hjemmelavet vegansk sauce eller måske en vegansk dressing til en gang pastasalat, er der mange nemme opskrifter på veganske-opskrifter.dk.

Glutenfri pasta – mange andre varianter

Du finder et stort sortiment af glutenfri pasta, udover boghvedepasta, her på webshoppen. Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta her >>.

Bl.a. kikærtepasta naturel, pasta af ærter og ramsløg, linsepasta af røde linser, linsepasta med sweet potatoes, sorghumpasta med ærter, kikærtepasta og gurkemeje, pasta lavet af gule linser og kastanjer, linsespaghetti med mel af fuldkornsris og glutenfri lasagneplader.

Yderligere information

Vægt 0,5 kg