VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Boghvedepasta – Penne – Glutenfri – Øko

22,95 kr.

Ikke på lager

Boghvedepasta Penne – Økologisk vegansk og glutenfri pasta – ALB GOLD Organic Buckwheat Penne

Indhold: 250 gram

Boghvedepasta penne fra tyske ALB GOLD er både vegansk, økologisk og glutenfri pasta lavet af mel fra hele boghvedekerner. Boghvede er en populær afgrøde, der er rig på gode næringsstoffer, kostfibre og protein – især sammenlignet med alm. pasta af hvedemel.

Koges i vand i 7-9 minutter.

Se næringsindhold, mere info og serveringsforslag nedenfor.

Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta og spaghetti her >>

Beskrivelse

Boghvedepasta penne – Næringsindhold pr 100 gram:

Boghvede pasta penne fra ALB GOLD – næringsindhold pr 100 gram:

  • Energi: 1497 KJ – 354 Kcal
  • Fedt: 3,1 g – heraf mættet fedt: 0,7 g
  • Kulhydrater: 65 g – heraf sukkerarter: 1,4 g
  • Kostfibre: 9,2 g
  • Protein: 12 g
  • Salt: <0,01 g

 

Ingredienser: Økologisk boghvedemel

Allergener: Kan indeholde spor af soja.

Glutenfri.

Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug

Opbevares tørt og ikke for varmt.

Er boghvede sundt?

Boghvede er egentlig en kerne el. nød, og ikke en kornsort. Kernerne er fyldt med gode næringsstoffer. Boghvede har f.eks. et højt indhold af mineraler og antioxidanter. Derudover indeholder det mange kostfibre, og de fibre er med til at skabe en god balance i tarmen. Der er ikke så højt et proteinindhold i boghvedepasta sammenlignet med eksempelvis kikærtepasta og linsepasta. Men de proteiner det indeholder, er af bedste og højeste kvalitet. Det er bl.a. rigt på aminosyrer som lysin og arginin, der begge er essentielle aminosyrer. Boghvedepasta indeholder derudover også mangan og thiamin (vitamin B1), magnesium, calcium, jern og fosfor.

Boghvede indeholder generelt set mere protein, end hvad man finder i kornsorter. Der har været mange undersøgelser omkring boghvedes mange gode sundhedsmæssige egenskaber i bl.a. USA. Men her i DK er vi ikke helt så gode til at få lavet undersøgelser af den slags.

Boghvedepasta serveringsforslag

Server boghvedepasta med f.eks. vegansk kødsovs – opskrift her. Både glutenfri pasta og ‘kød’sovsen tilberedes på kun 10 minutter. Og så har du et måltid sprængfyldt med protein, fibre og en fantastisk smag.

boghvedepasta penneDu kan også sagtens bruge en lækker tomatsauce, eller ostesauce eller bare med ketchup. Boghvedepasta er også fantastisk, når det anvendes i kolde retter. Eksempelvis i pastasalat. Der er stadig masser af gode næringsstoffer i, og det er derfor noget sundere end pasta af hvedemel og durummel.

Tip: drys lidt gærflager / ernæringsgær (nutritional yeast) over din boghvedepasta, når det er klar til servering. Gærflager minder om parmesan i udseende, og så giver de en lækker ostesmag.

Har du mod på at lave en hjemmelavet vegansk sauce eller måske en vegansk dressing til en gang pastasalat, er der mange nemme opskrifter på veganske-opskrifter.dk.

Glutenfri pasta – mange andre varianter

Du finder et stort sortiment af glutenfri pasta, udover boghvedepasta, her på webshoppen. Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta her >>.

Bl.a. kikærtepasta naturel, pasta af ærter og ramsløg, linsepasta af røde linser, linsepasta med sweet potatoes, kikærtepasta og gurkemeje, spaghetti af majs- og kikærtemel og glutenfri lasagneplader.

Yderligere information

Vægt 0,260 kg