VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Kikærtepasta – Glutenfri – Øko

23,95 kr.

På lager

Kikærtepasta – Økologisk – ALB GOLD BIO GLUTENFREE CHICK PEA PASTA

Indhold: 250 gram

Kikærtepasta (skruer) lavet af økologisk kikærtemel med 22 gram protein pr 100 gram. Vegansk pasta og glutenfri pasta der er et lækkert proteinrigt alternativ til pasta af hvede.

Koges i vand i 5-10 minutter. (Beholder formen (skruerne klistrer ikke sammen – som visse andre typer andre kikærtepasta))

Se næringsindhold, mere info og serveringsforslag nedenfor.

Se alle varianter af pasta og spaghetti af bælgfrugter her >>

Beskrivelse

Kikærtepasta fra ALB GOLD – Næringsindhold pr 100 gram:

Kikærtepasta fra ALB GOLD – Næringsindhold i 100 gram:

  • Energi: 1537 KJ – 365 Kcal
  • Fedt: 6,1 g – heraf mættet fedt: 1,6 g
  • Kulhydrater: 51 g – heraf sukkerarter: 2,3 g
  • Kostfibre: 8,7 g
  • Protein: 22 g
  • Salt: <0,01 g

 

Ingredienser: Økologisk kikærtemel – Allergener: Kan indeholde spor af soja

Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug

kikærtepasta-køb-online-pasta af kikærter alb goldKikærtepasta i skruer – økologisk og glutenfri pasta

Kikærtepasta fra ALB GOLD er lavet af økologiske kikærter, der er malet til mel. Derfor kan det også kaldes glutenfri pasta (og selvfølgelig vegansk pasta). Kikærtepasta er et proteinrigt alternativ til almindelige pastaskruer af hvedemel eller durummel – og de beholder formen, når de koges. Smagen er så mild, at skruerne stort set ikke smager af noget i sig selv, så du giver det smag med lidt pastasauce, ketchup eller måske vegansk ‘kød’sovs (opskrift her >>). Faktisk smager det som ganske almindelig pasta. Så hvis du er i tvivl om, hvorvidt børnene kan lide det, er der rigtig gode chancer for, at de ikke vil bemærke en forskel. Konsistensen er nemlig også helt rigtig, og modsat andre pasta-brands, koges Fit ‘n’ Free pastatyperne ikke så nemt ud. Altså; skruerne bliver ikke ‘smattede’. Og de ligner almindelig pasta af hvedemel.

Vegansk og glutenfri pasta af kikærter og bælgfrugter – en ideel kilde til vegansk protein

Vegansk og glutenfri pasta af kikærter og andre bælgfrugter (og også eksempelvis linsepasta), er en genial kilde til vegansk protein. Det er især det høje proteinindhold, der har gjort kikærtepasta så populært. Både i Danmark og internationalt. Kikærtepasta er kommet for at blive, og det er der mange gode grunde til.

ALB GOLD er specialiseret i alle pastatyper – herunder vegansk og glutenfri pasta lavet af kikærter, ærter (gule og grønne), linser (gule og røde), majs og boghvede. Alle pastatyper har hver deres fantastiske egenskaber. Fælles for mange af dem du finder her på webshoppen, er, at de har et meget højt proteinindhold. Derudover har de ofte et noget lavere indhold af kulhydrater sammenlignet med pasta og spaghetti lavet af almindeligt mel eller durummel.

Er kikærtepasta sundt?

Kikærtepasta er super sundt. Kikærter (og dermed kikærtemel i pasta) har et højt indhold af protein. Og det har en fantastisk god næringsværdi sammenlignet med almindelig pasta. Det har langt flere kostfibre og ca. dobbelt så meget protein sammenlignet med de fleste gængse typer af almindelig pasta. Faktisk behøver man ikke spise proteinrig køderstatning som tilbehør, for der er rigtig mange gode proteiner i selve pastaskruerne. Og som beskrevet ovenfor, så indeholder kikærtepasta og andre pastatyper af bælgfrugter færre kulhydrater end almindelig pasta. Så det er et plus, hvis du er på KETO eller LCHF-kost, eller hvis du bare vil skære ned for de tomme kalorier.

Kikærtepasta indeholder desuden helt naturligt mange mineraler – herunder jern, magnesium, zink og antioxidanter. Det indeholder også B-vitaminer.

Via det høje fiberindhold kan det samtidig hjælpe til at sænke et for højt kolesteroltal. Og det har et lavt glykæmisk indeks, der ikke sætter blodsukkerniveauet i vejret. Så generelt er kikærtepasta langt mere næringsrigt, og har flere sundhedsmæssige fordele sammenlignet med almindelig pasta.

Glutenfri pasta – serveringsforslag

Kikærtepasta fra ALB GOLD er en glutenfri pasta, der naturligvis er en oplagt partner med vegansk ‘kød’sovs, der også er rigtig nemt at tilberede. Og så er det super børnevenligt. Prøv eksempelvis denne opskrift på vegansk ‘kød’sovs af sojagranulat, der ikke tager mere end 10 minutter at lave. Og du kan evt. drysse lidt gærflager ud over, som en slags vegansk parmesan, hvis du er glad for ostesmagen.

Det er selvfølgelig også helt oplagt at bruge kikærtepasta til vegansk pastasalat eller sammen med en god krydret sovs eller tomatsauce. Fordi der er så mange gode veganske proteiner i, er der ikke et reelt behov for proteinholdige køderstatninger som tilbehør.

kikærtepasta tilbud - pasta af kikærter

Har du lyst til at lave en god hjemmelavet vegansk dressing til pastasalat eller en hjemmelavet vegansk sovs, er der flere opskrifter på sovs og dressing på veganske-opskrifter.dk.

Hvordan laves kikærtepasta?

Kikærtepasta (og andre pastatyper laver på basis af bælgfrugter) bliver lavet akkurat som almindelig pasta. Kikærterne males til mel, og med lidt vand har man hurtigt en skøn pastadej, der så skæres og formes til pastaskruer. Du kan derfor sagtens lave hjemmelavet kikærtepasta af kikærtemel, hvis du har lyst til det.

Hvordan smager kikærtepasta? Kan smag og konsistens sammenlignes med alm pasta?

Både smag og konsistens i kikærtepasta kan i den grad sammenlignes med traditionel pasta af hvedemel el. durum. Det tyske firma, ALB GOLD, der står bag mange af vores pastatyper her på webshoppen, er eksperter i pasta i alle former og varianter. Og alle deres pastaprodukter holder formen, når de koges, og får akkurat samme konsistens som almindelig pasta. Det er netop derfor, at vi har valgt dem som leverandør. Fit ‘n’ Free kikærtepasta smager i sig selv ikke af noget særligt. Helt som almindelig pasta. Så du tilfører stadig smag med dit valg af sauce, dressing eller topping.

kikærtepasta køb online

Vegansk og glutenfri pasta af bælgfrugter – flere varianter i shoppen

Ud over denne kikærtepasta har vi flere andre spændende veganske og glutenfri pasta -typer lavet af bælgfrugter og kerner. Der findes også en anden version af pasta med kikærter, hvor der er tilsat gurkemeje. Herudover har vi linsepasta af røde linser, linsepasta med sweet potato (også røde linser), boghvedepasta og pasta af grønne ærter og ramsløg. Alle er 100% vegansk og glutenfri pasta og spaghetti, så du går ikke ned på varianter og muligheder lige med det samme.

Se evt. også hele kategorien med vegansk og glutenfri pasta >>

Yderligere information

Vægt 0,26 kg