Beskrivelse
Tofu fra MORI-NU – Næringsindhold pr. 100g:
Tofu fra Mori Nu – næringsindhold per 100 gram:
- Energi: 236 KJ / 56 Kcal
- Fedt: 2,6 g – heraf mættede fedtsyrer: 0,4 g
- Kulhydrater: 0,6 g – heraf sukkerarter 0,6 g
- Protein 7,1 g
- Salt 0,07 g
Ingredienser:
Ingredienser i tofu fra Mori Nu:
Vand, SOJAbønner* (14,6 %), isoleret sojaprotein (2,4%), surhedsregulerende middel: gluconolacton, koagulent: calciumchlorid.
Allergener: Soja
Glutenfri
OPBEVARING: Lukket: opbevares køligt og tørt. Åbnet: opbevares tætlukket på køl i 2-3 dage.
Oprindelse: USA
Findes også som økologisk tofu og som silken soft.
Tofu – hvad kan det bruges til?
Tofu kan bruges til rigtig mange lækre retter. Her er et lille udvalg af opskrifter.
Bemærk at hvert link åbner i et nyt vindue:
- Veganske scrambled eggs
- Marineret og stegt til pizza
- Vegansk spinat / grønkålstærte
- Vegansk kartoffelsalat (tofuen bruges her som en del af dressingen)
- Vegansk chokoladebudding
- Vegansk tofu-is med karamel
Generelt er der rigtig mange anvendelsesmuligheder. Og mange er glad for de silken (bløde) tofutyper til at lave desserter. Og du finder også den ekstra bløde soft silken version fra Mori Nu her på webshoppen.
Hvordan laves det?
Tofu laves af tørrede sojabønner. De bliver blødt op i vand, knust (kværnet) og herefter koges massen. Miksturen bliver så skilt, ved at man tilsætter et koagulerende middel (som magnesium chlorid eller eddike). Så skiller selve tofudelen fra sojamælken, og det drænes, så det overskydende vand sies fra. Det er lidt af en proces, men man kan sagtens selv lave det.
Er tofu sundt?
Tofu er helt bestemt sundt, selvom sojabønner har fået et (meget misvisende) dårligt ry. Men bl.a. har specialdiætister og forskere været med til at udrydde de falske rygter.
Sojabønner (og dermed tofu) indeholder hverken hormoner eller giver dårligt stofskifte mv.
Du kan læse en hel artikel om myter og facts omkring soja her >>
Hvad med regnskoven?
Denne tofu fra Mori Nu er lavet af sojabønner, der er dyrket i USA. Derfor stammer bønnerne ikke fra regnskoven. Generelt er det de færreste typer sojafødevarer til mennesker, der stammer fra regnskoven. Grunden til at der fortsat ryddes regnskov til sojaproduktion, er fordi det bruges til dyrefoder. Her i Danmark importeres omkring 1 million TON sojaprotein fra Sydamerika hvert år – udelukkende til dyrefoder. Tankevækkende – ikke? Læs mere i artiklen hos DR >>
Opskrift med silken tofu
Her på webshoppen finder du en nem opskrift med silken tofu på vegansk chokolademousse >>.
Her skal du bare bruge vegansk chokolade og så kan du på 5-10 minutter have en skøn og cremet vegansk chokolademousse.
Tofuen er også ideel til f.eks. veganske tærter i stedet for æg. Den giver en rigtig god cremet og luftig konsistens.