Beskrivelse
Ærte’kød’ med hestebønneprotein fra Plant Mate – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi 1428 KJ / 339 kcal
- Fedt 4,1 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,9 g
- Kulhydrat 15 g
- heraf sukkerarter 2,9 g
- Kostfibre: 15 g
- Protein 53 g
- Salt 1,2 g
Indhold:
ingredienser: ærteprotein* 79,8%, hestebønneprotein* 19%, salt 1,2% – *=økologisk jordbrug
Glutenfri.
Anvendelsesforslag:
Plant Mates Plante Flakes – Plante stykker – kan anvendes på flere måder:
Stykkerne dækkes indledende med koldt eller varmt vand i ca. 10 min. Herefter sies/sigtes overskydende vand fra. Herfra kan du gøre helt som du ville have gjort med kød. Du kan f.eks. marinere stykkerene og svitse dem af på panden til f.eks. wraps, pizzatopping, sandwich- og pitafyld mv., eller bruge stykkerne i en gryderet, i tarteletter mv. Stykkerne er også super gode som alternativ til Kebab – du finder en opskrift på Plant Mate Kebab på produktsiden med Kebabspice her >>
Det er værd at bemærke, at stykkerne suger dobbelt så meget vand som sin egen vægt, så 100 g tørret bliver til 300 g.
Fra bagsiden af den grønne pose:
Hvis du gerne vil bruge opskriften, der findes på de grønne poser i supermarkedet, er det disse:
Til ristede plantestykker:
Til 1 person:
- 25 gram flakes / plantestykker
- ½ dl vand
- 2 tsk olie
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk krydderiblanding (f.eks. kebabspice eller chickspice)
Bland det hele i en skål, og lad det trække i ca. 15 minutter – rør rundt indimellem.
Rist plantestykkerne på en pande ved høj varme. Brug gerne olie eller kokosolie til stegningen. De er klar, når stykkerne er gyldne og sprøde.
Til gryderetter eller sauce:
Plante stykkerne tager godt imod smag, og har en fast struktur og et godt bid, der bevares under tilberedning. Stykkerne kan tilsættes direkte til en suace eller gryderet, bare husk; ekstra væske, da stykkerne suger hvad der svarer til det dobbelte af deres vægt.
Links til Plant Mates egne opskrifter med Flakes:
Plant ball sub sandwich > (link åbner i nyt vindue)
Plant Mate marinerede stykker (til f.eks. salat, pizzatopping mv.) (link åbner i nyt vindue)
Makrelfri salat (link åbner i nyt vindue)
Karrygryde (link åbner i nyt vindue)
Tarteletfyld (åbner i nyt vindue)
Plant Mate labskovs (link åbner i nyt vindue)
Tikka Masala (link åbner i nyt vindue)
Fønsesalat (link åbner i nyt vindue)
Rullekabab med Plant Mate (link åbner i nyt vindue)