VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Soja kød – Store stykker – 250g (53g protein pr 100g)

24,95 kr.

På lager

Soja Kød – Soyamedaljoner – Veganz Soy Medallions

Indhold: 250 gram (nyt design i plastikfri poser – større poser (før 200g))

Teksturerede sojabønner i store stykker med godt bid. Når det er kogt op i vand, både ligner og får det en konsistens, der minder om en steak eller et stykke kylling.

Stykkerne forøger vægt og størrelse, når de er tilberedt. De kan både steges på panden (efter de er blevet kogt, og vandet drænet fra), og også marineres og bruges på grillen.

Proteinindhold pr 100 gram tørret soja kød: 53 gram – svarer til ca. 230 gram rå kød.

Findes også som sojagranulat til eksempelvis vegansk kødsovs og plantefars, og som soja kebab og som mellemstore stykker/bites af soja.

Mere info, næringsindhold og forslag til tilberedning nedenfor

Beskrivelse

soja kød køb - soja stykker veganz soya medaljonerSoja kød – soyamedaljoner fra Veganz

Soja kød – Om du vil kalde dem soja steaks eller soyamedaljoner, ja det er helt op til dig. Vi kalder dem for det hele for at være home safe.

Det kan næsten ikke blive nemmere at lave sund, proteinrig og billig aftensmad – og så er det helt vegansk.

Soja kød – tilberedningsforslag: til ca. 4 personer – stegt på pande:

Kog ca. 130 gram soja kød/ soyamedaljoner i godt med vand og en grøntsagsbouillonterning i ca. 10-12 min. (Hvis I er 4 sultne voksne, skal I nok beregne et par ekstra stykker soja). Dræn vandet fra, pres ekstra væde ud, og steg stykkerne på panden med lidt krydderi og lidt olie, som var det almindeligt kød, i ca. 4-5 minutter.

Server evt. med kikærtepasta, linsepasta eller salat og en god vegansk bearnaise sauce, vegansk brun sovs, champignonsauce eller vegansk dressing. Voila; en nem ret til en kødfri dag.

Tilberedningsforslag til vegansk grillmad:

Som du kan se på billedet, kan soja kød også nemt bruges til grill.

Kog ca. 130 gram soja kød/ soyamedaljoner i godt med vand og en grøntsagsbuillonterning i ca. 10-12 min. (Hvis I er 4 sultne voksne, skal I nok beregne et par ekstra stykker soja). Dræn vandet fra, pres ekstra væde ud, og steg stykkerne på panden med lidt krydderi og lidt olie, som var det almindeligt kød, i ca. 4-5 minutter.

Ingredienser:

Tekstureret SOJAbønnemel (oliereduceret).

Allergener: Soja. Kan indeholde spor af selleri, gluten, æg, mælk og sulfitter. 

Soja kød – Næringsindhold pr 100 gram:

Næringsindhold pr 100 gram soja kød fra Veganz:

  • Energi: 1365 Kj / 323 kcal
  • Fedt: 1,5 g – heraf mættet fedt: 0,5 g
  • Kulhydrater: 17 g – heraf sukkerarter: 6,9 g
  • Protein: 53 g
  • salt 0,01 g

 

Oprindelse: Serbien. Opbevares tørt, køligt og tætlukket.

Interesseret i andre super sunde og nemme veganske kødalternativer med tørret soja? Så kan vi anbefale sojagranulat (ideelt som ‘kød’sovs), sojastrimler á la kylling og vegansk kebab.

Hvordan laves sojastykker?

De store sojastykker laves af tørrede sojabønner. Her bliver olien presset ud, og så kværnes (males) de til sojamel. Med lidt vand giver man så formen, og så har du både mindre og store stykker af soja kød. Det bruges som endnu mindre stykker i granulatform, hvis du vil bruge det som plantefars til eksempelvis vegansk kødsovs eller plantefars. Så kaldes det sojagranulat (el. soya fars).

veganz soya medaljoner - soja kød i stykkerHvordan bliver konsistensen i soja kød?

Konsistensen i soja kød kan snildt sammenlignes med konsistensen af kød. Der er både bid og tekstur, og mange vil nok mest sammenligne sojastykkerne med kylling.

Smagen, ja der bestemmer du selv. Faktisk smager sojastykkerne ikke af noget (og der er heller ingen sær bismag, som nogle typer færdiglavede produkter kan have). Krydr dem helt som du ønsker. Hvis du svitser dem af på panden i eksempelvis lidt olie, og krydrer med salt og BBQ-krydderi, så er de perfekte til grill.

Er soja kød sundt?

Soja kød er lavet af sojabønner, der er en af de bedste kilder til bl.a. vegansk kvalitetsprotein (sammenligneligt med protein i animalske produkter) og flere mineraler og vitaminer. Så ja, sojastykker er helt afgjort sunde, idet de er lavet af sojabønner og intet andet. Derudover indeholder tekstureret sojabønnemel mange mineraler. Eksempelvis calcium og jern.

Soja kød der ikke har set skyggen af regnskoven

Veganz’ soja kød er er lavet af sojabønner dyrket i Serbien. Du har måske hørt om, at sojaproduktionen i Sydamerika er ved at udrydde regnskoven, og det er den. Men her på webshoppen finder du ingen sojaprodukter, der er dyrket i Sydamerika. Og det gælder naturligvis også Veganz’ varianter.

Veganz – vores fantastiske leverandør af sojastykker og MEGET andet

Veganz, der er lokaliseret i Berlin, er leverandør af vores sojastykker. Herunder disse sojamedaljoner (store stykker soja kød), vores sojastrimler (der er lidt mindre) og vores pulled soja (soja kebab), der er endnu mindre og mere flade. Hvis du f.eks. gerne vil have en nem vegansk sovs til dine sojasteaks, så kan Veganz’ champignonsauce, brune sovs el. hollandaise anbefales. Ikke mindst den skønne veganske spread el. en god vegansk mayo el. kryddermayonnaise.

Vi er meget glade for deres mange fantastiske veganske produkter, og du finder alt fra deres proteinpulvere til chokolader, bars, muffins og kiks her på shoppen.

Se alle Veganz’ produkter her >>

 

Yderligere information

Vægt 0,25 kg