VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Vegansk 'Kylling' af Soya bites/stykker - 300g

29,00 DKK

Ikke på lager

Du finder også vores Nutty Vegan økologiske sojastykker her >>

Vegansk ‘Kylling’ af Soya bites /sojastykker – Veganz Shredded Soy

Indhold: 300 gram

Sojastykker/ soya bites der, når det er kogt op i vand, både ligner og får stort set samme konsistens som kylling. (se video med fremgangsmåde nedenfor)

Super nemt og sundt – især hvis du har travlt og gerne vil holde en kødfri dag.

Proteinindhold pr 100 gram tørrede sojastrimler: 49 gram – svarer til ca. 230 gram rå kød.

Mere info, næringsindhold, opskrifter og forslag til tilberedning nedenfor

Del med andre:
Del på facebook
Del på email

Beskrivelse

Vegansk kylling køb - soya kød veganzVegansk ‘Kylling’ af soya kød – sojastykker / soya bites

Selvom det er er lidt af et paradoks, at kalde det vegansk kylling (eller soya ‘kød’ /veganske soya/chicken bites), så er det nu bare nemmest at lave den sammenligning.

Især fordi sojastykkerne får en kyllinge-agtig konsistens, og kan også sammenlignes på udseendet.

Smagen – ja den styrer du 100% selv med dit valg af krydderier, for selve sojastrimlerne er totalt smagsneutrale.

Så giv den gas med vegansk kylling i karry eller brug det som topping på pizza (se opskrift her), i tortillas og madpandekager eller sandwiches. Eller til en god hjemmelavet vegansk ‘hønse’salat (opskrift her).

Se hvor nemt det er at tilberede i videoen nedenfor.

Vegansk ‘kylling’ / soya kød fra Veganz – Ingredienser:

Tekstureret sojabønnemel – allergener: soja

Næringsindhold pr 100 gram soya bites / sojastykker fra Veganz

tørret sojastrimler sojakylling - køb online

I 100 gram sojastrimler (sojastykker) fra Veganz er der:

  • Energi: 1295 KJ / 308 kcal
  • Fedt: 2,3 g – heraf mættet fedt: 0,6 g
  • Kulhydrater: 11 g – heraf sukkerarter: 11 g
  • Protein: 49 g
  • Salt: < 0,01 g

 

Opbevares: tørt, køligt og tætlukket. Oprindelse: Slovakiet

Tilberedning af soya a la vegansk ‘kylling’

(Se video nedenfor)

  • Kog soyastykkerne i rigeligt med vand og evt. 1 grøntsagsbouillonterning i 8-10 minutter.
  • Dræn vandet fra i en si – pres evt. stykkerne med en ske, så der fjernes mere af væden. Dette giver en endnu mere fast konsistens.
  • Så er der 2 muligheder:
    • 1) tilføj sojastykkerne til en gryderet – måske vegansk kylling i karry.
    • 2) svits soya kød af på panden i olie, og drys godt med krydderier på, så det får den smag, du bedst kan lide. Brug stykkerne på pizza, i sandwiches eller i en salat. Helt som du ville bruge kylling.

Du kan også bruge soya stykkerne som vegansk ‘kylling’ til at lave en god vegansk hønsesalat (opskrift).

Server soya kød á la vegansk kylling med lige det tilbehør, du finder passende. Evt. kikærtepasta, linsespaghetti, ris, quinoa, salat eller kartofler. Mangler du en god grundsovs, har vi også Veganz’ Bruns Sovs, Hollandaise og champignonsauce på lager.

Find flere opskrifter på kødfri retter med sojastrimler / soya bites på veganske-opskrifter.dk

Hvad er soya kød?

Soya kød er lavet af tørrede, sojabønner, hvor olien presses ud. Herefter kværnes det til mel, og med hjælp fra lidt vand, bliver det formet til det vi kender som soya kød. Og i dette tilfælde; sojastykker á la vegansk kylling.

vegansk kylling køb soya bites veganz

Generelt er alle typer af tørret soya ‘kød’ smagsneutralt, så man skal selv tilføre smagen via krydderier. Og så er det kun fantasi og smagsløg, der sætter grænserne. Konsistensen bliver fast, og det er derfor, at det sagtens kan tåle sammenligning med kylling.

Hvorfor kalde det vegansk ‘kylling’?

Det lyder nok lidt sært, at kalde soya bites/soya kød for vegansk kylling. Det har selvfølgelig aldrig set skyggen af en høne, og er lavet af sojabønnemel. Men, når det er sagt, så får det en konsistens, der kan sammenlignes med kylling – når det tilberedes som i ovenstående opskrift. Smagen afgør du, som beskrevet, helt selv. Når disse ‘chicken bites’/ soya stykker først er blevet kogt, og vandet er drænet fra, steger du dem med krydderier på panden eller tilsætter dem i en gryderet. Det er easy peasy og så har du vegansk ‘kylling’.

Udover denne type vegansk ‘kylling’ har vi andre super sunde sojabaserede og proteinrige tørprodukter: sojagranulat (perfekt som plantefars og til vegansk kødsovs), pulled soya (eller vegansk kebab om du vil) og soya steaks i store stykker.

Sojabønnerne er fra Europa

Veganz’ soya kød á la vegansk kylling er produceret af sojabønner dyrket i Europa. Du har måske hørt, at sojaproduktionen er med til at ødelægge regnskoven i Sydamerika. Og det støtter vi på ingen måde her på webshoppen – og det gør Veganz naturligvis heller ikke. Alle de soya-produkter du finder her på shoppen, har ikke set skyggen af Sydamerika. Så du kan nyde det med god klima-samvittighed.

Yderligere information

Vægt 0.3 kg