TILBUD RESTEN AF FEBRUAR:

25 KR. FOR FRAGT TIL PAKKESHOP 

Sojagranulat (soya fars) 250g

25,00 DKK

På lager

Sojagranulat – fra Nutty Vegan

Indhold: 250 gram

Sojagranulat kaldes også soya fars og soya kød, og er et super sundt og nærende alternativ til kød. Brug det eksempelvis som ‘kød’sovs, som plantefars til bøffer, som fyld i madpandekager eller som vegansk pizzatopping. Proteinindholdet i 100 gram tørret granulat svarer til ca. 230 gram hakket, råt grisekød.

Er sojagranulat sundt? Hvordan er næringsværdien? Opskrifter med sojagranulat og video med fremgangsmåde til vegansk ‘kød’sovs. Læs mere nedenfor.

Del med andre:
Share on facebook
Share on email

Beskrivelse

Sojagranulat – hvad er det for noget?

sojagranulat soya fars

Sojagranulat er lavet af sojabønnemel, der er blevet tekstureret til granulat. Man presser olien ud af sojabønnerne, og så tørres de, inden de laves til sojagranulat.

Det er en helt genial type køderstatning, fordi granulatet, når det tilberedes, kan få akkurat samme smag og konsistens som hakket oksekød. (Farven kan du få ved at tilsætte lidt madkulør). Derfor er sojagranulat blevet meget populært – også hos de danske familier med børn – som erstatning for kødsovs til spaghetti og lasagne, som jo er nogle af vores hof-favoritter i Danmark. Men det kan mere… meget mere. Se opskrifter nedenfor.

Er soya kød og soya fars det samme?

Soya fars og soya kød er helt det samme som sojagranulat. Vi kalder det så meget forskelligt, fordi det stadig er nyt for mange. Men det er hastigt ved at ændre sig.

Man kan også købe tørret soya kød som større strimler (til eksempelvis vegansk kylling), som pulled soja (á la pulled pork og kebab) og de lidt større sojasteaks. Og du finder alle varianter her i shoppen.

Soya fars (eller rettere tekstureret sojamel) begynder at dukke op rundt omkring i forskellige varianter netop pga. konsistensen – og faktisk også pga. den ellers helt neutrale smag. For når noget nyt kommer til, er vi heldigvis open-mindede nok til at erkende, når det er genialt. Og der er trippel bonus, for det er også med til at hjælpe dyrevelfærden og klimaet, når vi erstatter kød med plantefars og andre kødalternativer.

Proteinindholdet i 100 gram tørret granulat svarer til ca. 230 gram hakket, råt grisekød. Mængdemæssigt svarer 100 gram sojagranulat (efter iblødsætning i kogende vand) til ca. 300 gram hakket kød.

Sojagranulat er det sundt

Sojagranulat er super nemt at tilberede, og har samme konsistens som fars af kød

Sojagranulat er helt smagsneutralt i sig selv. Det betyder, at du selv krydrer det, og så kan du jo helt selv bestemme, hvad det skal smage af. At konsistensen er 99,9% som kød, er også med til at gøre det ekstremt nemt at skifte fra kød til kødfri.

Sojagranulat tilberedes, ved at du sætter det i blød i kogende vand i ca. 5 minutter. Dræner vandet fra, steger det på panden eller i gryden med krydderier, eller tilsætter det i en gryderet eller direkte i pastasovs, så det bliver ‘kød’sovs.

Er soya ‘kød’ sundt?

JA. Så længe både soya fars og soya kød er GMO-frit (det er vores Nutty Vegan-produkter selvfølgelig), er der kun sunde næringsstoffer i soja og i sojagranulat /soya kød.

Hvad med regnskoven?

Nutty Vegan sojagranulat er lavet af sojabønner fra Rusland, hvor de er eksperter i sojabønnen som afgrøde. Og dermed er der ikke gået regnskov til i produktionen af det. Mere info nedenfor.

Næringsindhold i 100 gram Nutty Vegan Sojagranulat: 

 • ENERGI 1320 KJ/ 310 KCAL
 • FEDT 2 gHeraf mættet fedt 0 g 
 • KULHYDRATER  31 g – Heraf sukker 3,5 g 
 • KOSTFIBRE  8,9 g 
 • PROTEIN  42 g 
 • SALT   0 g 

(Ingredienser: tekstureret sojabønnemel. Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke sammen med stærktlugtende fødevarer. Oprindelse: Rusland.)

sojagranulat køb - Nutty vegan soya farsSå med masser af proteiner, godt med kostfibre og næsten ingen fedt, er der vidst ingen tvivl om, at sojagranulat/soya fars er både sundt og nærende. Proteinkvaliteten i sojabønner er også i topklasse, og kan stort set sammenlignes med proteinkvaliteten i kød.

Men derudover indeholder sojabønner også:

 • B6 vitamin
 • C vitamin
 • E vitamin
 • K vitamin
 • Vigtige kostfibre (der bl.a. hjælper til en god fordøjelse)
 • Masser af proteiner af høj kvalitet
 • Folsyre
 • Jern
 • Calcium
 • Magnesium
 • Zink

og mange andre gode næringsstoffer – herunder isoflavoner, der bl.a. hjælper til et bedre immunforsvar (kilde).

Sojagranulat opskrifter

Der er masser af sojagranulat -opskrifter, der alle er super nemme. Eksempelvis finder du masser af opskrifter med sojagranulat/soya kød på veganske-opskrifter.dk

Med en portion sojagranulat på 125 gram kan du lave ‘kød’sovs nok til 4 personer – hvis du følger opskriften nedenfor.

Herfra har vi lånt:

Andre produkter med tørret soya kød i shoppen: sojastrimler – á la kylling, soya steaks/sojamedaljoner og pulled soya.

Så nemt laver du vegansk kødsovs af tørret soya fars:

 

Er soja og dermed sojagranulat ikke med til at ødelægge regnskoven?

Sojagranulat (soyagranulat)fra Nutty Vegan er lavet af sojabønner fra Rusland, hvor de er blevet eksperter i sojabønnen som afgrøde. Og i Rusland er der ingen regnskov – bare masser af god landbrugsjord. Soja dyrket i Amazonas og dermed i regnskoven bliver faktisk overvejende dyrket til dyrefoder til produktionsdyr. Derfor er det kødindustrien, der er langt den største synder i udrydningen af regnskoven. Lidt stof til eftertanke: hvert år importerer vi i Danmark langt over 1 million TON soja hjem – udelukkende som dyrefoder til produktionsdyrene. Og det meste stammer fra regnskovsarealerne i bl.a. Argentina. Få mere info hos eksempelvis DR.

sojagranulat køb online Nutty vegan

 

Yderligere information

Vægt 0.250 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

 • Specialtilbud på et Nutty Vegan-produkt ved tilmeldelse
 • Løbende særtilbud kun for abonnenter
 • Info om nyheder i shoppen
 • 2-3 gange i måneden