VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Veganske pirogger

veganske pirogger med sojagranulat

Veganske pirogger - opskrift

Arbejdstid: 30 min.

Hævetid: Ca. 1 time

Bagetid: 15-18 min.

Opskriften giver ca. 10 mellemstore veganske pirogger

Ingredienser til vegansk 'kød'sovs

50 gram sojagranulat

 (du finder  Nutty Vegan økologisk sojagranulat i shoppen her >>)

Vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbuillonterning

1 finthakket løg

1-2 finthakkede hvidløg (kan udelades)

3/4 dl ketchup eller BBQ-sauce

2 spsk olie

2 spsk gærflager – kan udelades, men bidrager med en god osteagtig smag (findes i shoppen her)

1-2 tsk kulør (for farvens skyld)

Lidt peber

Ingredienser til pirogdejen:

½ pakke gær

250 ml vand

1 tsk sukker

40 gram blød vegansk smør eller planteolie

450 gram hvedemel + det løse

½ tsk salt

Fremgangsmåde: veganske pirogger:

Pirogdejen: Rør gær ud i vand, sukker og olie.

Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt sammen.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

‘Kød’sovsen: Hæld tørret sojagranulat i en skål eller gryde og tilsæt grøntsagsbuillon og ½-1 liter kogende vand. Lad det trække i ca. 5 min.

Svits løg og hvidløg af med salt og peber i olie i en gryde.

Dræn sojagranulatet i en si, og hæld granulatet i gryden sammen med kulør. Rør det godt sammen.

Tilsæt ketchup og svits et par minutter mere, imens du rører rundt.

Smag til med salt og peber – og så er ‘kød’sovsen klar som fyld.

Når dejen er færdig med at hæve, drysses lidt mel på køkkenbordet, og dejen rulles ud med en kagerulle. Ca. 3 mm tyk.

Med en skål i en passende størrelse presser du ca. 10 cirkler ud i dejen.

Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.

Fordel ‘kød’sovsen i midten af hver dejcirkel.

Luk dejen sammen omkring ‘kød’sovsen. Brug evt. en gaffel til at presse dej-enderne sammen, så der ikke er huller ind til ‘kød’sovsen.

Pensel evt. med vand eller plantedrik og bag piroggerne på e bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15-18 minutter. 

Ingredienser til veganske pirogger i shoppen:

TILMELD DIG NYHEDSBREVET