Ingredienser til vegansk Lasagne
Arbejdstid: 20-25 min.
Ovntid: 40 min.
Hviletid: 10 min.
Opskriften på vegansk lasagne er nok til 4-5 personer
Se video med fremgangsmåde for mornay sauce og kødsovs nedenfor
Ingredienser til vegansk kødsovs til lasagnen:
120-125 gram tørret sojagranulat (du finder sojagranulat på shoppen her)
1½ dåse eller brik hakkede tomater ca. 600 ml.
1 stort løg – finthakket
3 dl vand
10-12 lasagneplader (du finder glutenfri og veganske lasagneplader på shoppen her )
3-4 gulerødder (rives på rivejern)
2 spsk smoked paprika (el. sød paprika)
2-3 spsk gærflager (giver en let osteagtig smag, og er med til at jævne lidt) (gærflager findes på shoppen her)
2-3 tsk andre krydderier (kombiner evt. oregano med spidskommen – eller tilsæt lid chili)
2 tsk salt (smag til til slut)
100-150 gram revet vegansk ost til toppen (kan undlades)
Ingredienser vegansk beachamel sauce / mornay sauce:
4 dl plantedrik
4-5 spsk gærflager – der giver ostesmagen læs evt. mere om hvad det er her
3 spsk olie
2 spsk hvedemel
½ tsk fint revet eller malet muskatnød
½ tsk hvid peber
Smag til med salt
Fremgangsmåde vegansk kødsovs:
- Hæld tørret sojagranulat i en skål eller gryde. Tilsæt grøntsagsbuillon og ca. en halv liter kogende vand. Lad granulatet trække i mindst 5 min.
- Hak løget fint og riv gulerødderne.
- Svits løg, krydderier og gulerødder af i olie i en gryde.
- Tilsæt hakkede tomater, gærflager og kulør og bring det i kog.
- Dræn vandet fra sojagranulatet i en si. Tilsæt sojagranulat til tomatsovsen.
- Smag til med salt og peber.
Vegansk bechamel sauce / mornay sauce:
- Hæld de 3 spsk. olie i en gryde og varm det op. Tilsæt mel og pisk det sammen.
- Tilsæt plantedrikken lidt af gangen, imens du pisker godt til.
- Når det koger, tilsætter du gærflager, muskatnød og peber, og pisker det godt sammen.
Når din veganske lasagne skal lægges sammen:
- Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn
- Læg den veganske lasagne sammen – et lag ‘kød’sovs efterfølges af et lag mornay sauce og et lag plader. Sørg for, at der kommer et lag mornay sauce på toppen.
- Drys med revet vegansk ost og bag lasagnen i ovnen i 35-40 min.