VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Vegansk Lasagne Opskrift

vegansk lasagne opskrift med soya fars

Ingredienser til vegansk Lasagne

Arbejdstid: 20-25 min.

Ovntid: 40 min.

Hviletid: 10 min.

Opskriften på vegansk lasagne er nok til 4-5 personer

Se video med fremgangsmåde for mornay sauce og kødsovs nedenfor

Ingredienser til vegansk kødsovs til lasagnen:

120-125 gram tørret sojagranulat (du finder sojagranulat i shoppen her)

1½ dåse eller brik hakkede tomater ca. 600 ml.​

1 stort løg – finthakket

3 dl vand

3-4 gulerødder (rives på rivejern)

2 spsk smoked paprika (el. sød paprika)

2-3 spsk gærflager (giver en let osteagtig smag, og er med til at jævne lidt) (gærflager findes i shoppen her)

2-3 tsk andre krydderier (kombiner evt. oregano med spidskommen – eller tilsæt lid chili)

2 tsk salt (smag til til slut)

100-150 gram revet vegansk ost til toppen (kan undlades)

Ingredienser vegansk beachamel sauce / mornay sauce:

4 dl plantedrik 

4-5 spsk gærflager – der giver ostesmagen (gærflager findes her i shoppen for 29 kr. – læs evt. mere om hvad det er her).

3 spsk olie

2 spsk hvedemel

½ tsk fint revet eller malet muskatnød

½ tsk hvid peber

Smag til med salt

Fremgangsmåde vegansk kødsovs:

  1. Hæld tørret sojagranulat i en skål eller gryde. Tilsæt grøntsagsbuillon og ca. en halv liter kogende vand. Lad granulatet trække i mindst 5 min.
  2. Hak løget fint og riv gulerødderne.
  3. Svits løg, krydderier og gulerødder af i olie i en gryde. 
  4. Tilsæt hakkede tomater, gærflager og kulør og bring det i kog.
  5. Dræn vandet fra sojagranulatet i en si. Tilsæt sojagranulat til tomatsovsen.
  6. Smag til med salt og peber.

Vegansk bechamel sauce / mornay sauce:

  1. Hæld de 3 spsk. olie i en gryde og varm det op. Tilsæt mel og pisk det sammen.
  2. Tilsæt plantedrikken lidt af gangen, imens du pisker godt til.
  3. Når det koger, tilsætter du gærflager, muskatnød og peber, og pisker det godt sammen.

Når din veganske lasagne skal lægges sammen:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn
  2. Læg den veganske lasagne sammen – et lag ‘kød’sovs efterfølges af et lag mornay sauce og et lag plader. Sørg for, at der kommer et lag mornay sauce på toppen.
  3. Drys med revet vegansk ost og bag lasagnen i ovnen i 35-40 min.
Find flere veganske opskrifter på vores søsterside

Masser af nemme og super gode veganske opskrifter

TILMELD DIG NYHEDSBREVET