VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Kokos aminos – glutenfri – Øko

42,00 kr.

På lager

Kokos aminos – Coconut aminos – Økologisk – BioAsia

Indhold: 250 ml

Kokos aminos er en flydende umami smagsgiver, der kan bruges i alverden retter, saucer, dips og dressinger.

Det smager lidt som tamari/soyasauce, men er mildere og lidt mere sødlig i smagen, da den er lavet af fermenteret kokosblomstnektar.

Glutenfri, Økologisk og uden konserveringsmidler.

Se ingredienser og næringsindhold nedenfor.

Beskrivelse

kokos aminos tilbud - coconut aminosKokos aminos / coconut aminos- ingredienser

Kokos aminos / coconut aminos – Økologisk fra BioAsia – ingredienser:

Kokosblomstnektar*, havsalt.

*= Økologisk certificeret

Opbevaring: tørt og køligt. Efter åbning opbevares flasken på køl.

Næringsindhold pr. 100 ml:

Næringsindhold pr 100 ml::

  • Energi: 639 KJ / 150 Kcal
  • Fedt: <0,5 g – Heraf mættet fedt: <0,1 g
  • Kulhydrater: 37 g – Heraf sukkerarter: 33 g
  • Protein: 0,8 g
  • Salt: 3,7 g

 

Kokos aminos – hvordan laves det?

Kokos aminos er en forkortelse af aminosyrer, der findes i indholdet. BioAsia har brugt økologisk kokosblomstnektar, som den umamigivende smagsgiver. Det er gennem fermenteringen, at den skønne smag opstår.

Fermentering betyder’ at gære’, men bare rolig, det har ikke noget at gøre med bagegær. Når man fermenterer, lader man grøntsager (her kokosblomstnektar) gære i egne mælkesyrebakterier (det har ikke noget at gøre med mælk). F.eks. er både yoghurt, kaffe og øl fermenteret.

For at få bakterierne i gang med processen tilsættes der salt (her havsalt). Saltet får kokosblomstnektaren til at frigive væske, og til sidst står man så med resultatet; kokos aminos.

Anvendelse

Kokos aminos fra BioAsia bruges som en umami smagsgiver – lidt som du vil bruge tamari eller soya sauce , men den er lidt mere sød i smagen.

Det er blevet meget populært, at bruge flydende aminos i dips, gryderetter, dressinger, supper, pad thais, saucer og ikke mindst i plantefars. Også som smagsgiver til køderstatning, når du f.eks. steger tofu, jackfruit eller soya kød på panden.

Faktisk kan du bytte tamari sauce/soya sauce ud med coconut aminos, når du følger en opskrift, hvor tamari eller soya sauce indgår.

Der er rigtig mange muligheder, så giv den gas med de kulinariske mesterværker og de skønne smagsoplevelser.

Kokos aminos vs. soya sauce?

Kokos aminos og soya sauce bliver begge anvendt som (saltende) smagsgivere. Men soya sauce er ofte tilsat hvede, hvor denne kokos aminos fra BioAsia er glutenfri, og altså uden hvede. Fordi der er brugt kokosblomstnektar frem for fermenterede sojabønner, er smagen i denne sauce lidt mere sødlig, modsat alm. soya sauce og tamari. Derudover er der også brugt noget mindre salt i denne smagsgiver, end hvad der normalt er i soya sauce.

Yderligere information

Vægt 0,4 kg