Ingredienser til vegansk 'hønse'salat
Arbejdstid: 15 min.
Opskriften giver ca. 300 gram vegansk ‘hønse’salat
Den veganske 'høne' - ingredienser:
45 gram Nutty Vegan sojastykker – (findes i shoppen her)
½ liter vand + ½ grøntsagsbuillonterning
Fremgangsmåde 'hønen':
Tilsæt en ½ grøntsagsbouillon i en gryde med ca. 1 liter kogende vand.
Hæld de tørrede sojastykker i og lad det små-simre i 6-8 min.
Dræn sojastrimlerne i en si, pres ekstra væde ud med en ske, og lad dem køle lidt af. (Svits dem evt. af på panden i lidt olie og med lidt salt og peber).
Dessing til vegansk 'hønse'salat - ingredienser:
1 dl vegansk yoghurt naturel (el. brug plantepushernes opskrift på vegansk creme fraiche – se den her (åbnes i nyt vindue))
½ dl vegansk mayonnaise
1 tsk æblecidereddike
1½ tsk løgpulver
½ tsk sennep
½ tsk salt
1 spsk hakket purløg (frisk eller tørret)
Ca. en kvart peberfrugt skåret i små tern.
Byt evt. peberfrugt ud med – eller tilføj – eksempelvis ½ dl grønne ærter eller ½ dl majs.
Fremgangsmåde dressing og afslutning:
Hæld alle ingredienser i en skål og rør dressingen godt sammen.
Smag til med salt og peber – hvis du vil have den mere krydret kan du evt. tilsætte ½ tsk ekstra sennep eller løgpulver eller et drys peber.
Skær sojastykkerne i passende stykker og vend dem i dressingen.
Så er der vegansk ‘hønse’salat.