Hjemmelavet vegansk kylling - opskrift (pulled seitan)
Konsistens akkurat som kylling - smagen afgør du selv. Brug eksempelvis strimlerne til vegansk burger, pizza, sandwich, i salat mv.
Arbejdstid: inkl. køkkenmaskinens arbejde: ca. 25 min.
Dampetid: 90-100 min.
Stegetid på pande: (hvis dette ønskes: 3-4 minutter
Opskriften giver nok vegansk kylling i strimler til 4 personer
Video med fremgangsmåde nedenfor
170 gram Nutty Vegan hvedegluten
180 gram kogte kikærter
Ca. 1 dl (25 gram) Nutty Vegan gærflager – giver en ekstra god smag
(findes i shoppen her >>)
1 1/3 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning
3 spsk olie
1½ spsk løgpulver
1½ tsk salt
1½ tsk æblecidereddike
1-2 fed hvidløg
TIL MARINADE (KAN UNDLADES): ½-1 dl BBQ-sauce
Fremgangsmåde hjemmelavet vegansk kylling (pulled chicken / pulled seitan)
Opløs bouillonterningen i vandet
Hæld alle ingredienser – undtaget hvedegluten – i en foodprocessor (eller blender). Blend til massen bliver ensartet. (Kikærterne skal være 100% most).
Hæld massen i en stor røreskål (til køkkenmaskinen). Ælt hvedegluten i med hænderne, til dejen hænger sammen.
Lad røremaskinen med en dejkrog ælte dejen sammen i ca. 15-20 minutter på lav hastighed. (Det er nu at glutendelen i hvedegluten aktiveres, så du får den rette, spændstige konsistens som kylling – se evt. i videoen ovenfor)
Hæld vand i en stor gryde – ca. 2 cm fra bunden – og bring det i kog.
Rul dejen stramt ind i et stort stykke sølvpapir/stanniol.
Læg den sølvpapirsindsvøbte dej i en dampindsats, og sæt den i gryden med kogende vand.
(vandet skal småkoge – ikke bulderkoge).
Damp (med låg på) i 90-100 minutter. Hold øje med at vandet ikke koger ud.
Tag dejen op, pak den ud af sølvpapiret, og lad den køle af i 20-30 minutter.
Riv stykker af i den størrelse du foretrækker.
Server stykkerne som de er eller mariner dem i eksempelvis BBQ-sauce, og svits dem af på panden i nogle minutter.
Så har du hjemmelavet vegansk kylling (pulled chicken/seitan).
Brug dem i en burger, i madpandekager/tortillas, i sandwiches i salat eller som pizzatopping.
(De kan sagtens fryses ned).
Ingredienser til vegansk kylling (pulled seitan) i shoppen::
-
Hvedegluten (seitanmel / vital wheat gluten) 500g
44,95 kr. Tilføj til kurv -
Vital Wheat Gluten (seitanmel/hvedegluten) 500g
44,95 kr. Tilføj til kurv -
Veganz Mayo – Danish Style 250ml
19,95 kr. Læs mere -
Gærflager (nutritional yeast) Glutenfri – 300g
74,95 kr. Tilføj til kurv -
Himalaya Salt – Groft 500g
29,00 kr. Tilføj til kurv -
Tilbud
Kikærtemel – Økologisk
35,00 kr.Original price was: 35,00 kr..31,95 kr.Current price is: 31,95 kr.. Tilføj til kurv