VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Hjemmelavet vegansk kylling (pulled seitan)

hjemmelavet vegansk kylling opskrift

Hjemmelavet vegansk kylling - opskrift (pulled seitan)

Konsistens akkurat som kylling - smagen afgør du selv. Brug eksempelvis strimlerne til vegansk burger, pizza, sandwich, i salat mv.

Arbejdstid: inkl. køkkenmaskinens arbejde: ca. 25 min.

Dampetid: 90-100 min.

Stegetid på pande: (hvis dette ønskes: 3-4 minutter

Opskriften giver nok vegansk kylling i strimler til 4 personer

Video med fremgangsmåde nedenfor

Ca. 1 dl (25 gram) Nutty Vegan gærflager – giver en ekstra god smag

(findes i shoppen her >>)

1 1/3 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning

3 spsk olie

1½ spsk løgpulver

1½ tsk salt

1½ tsk æblecidereddike 

1-2 fed hvidløg

TIL MARINADE (KAN UNDLADES): ½-1 dl BBQ-sauce

Fremgangsmåde hjemmelavet vegansk kylling (pulled chicken / pulled seitan)

Opløs bouillonterningen i vandet

Hæld alle ingredienser – undtaget hvedegluten – i en foodprocessor (eller blender). Blend til massen bliver ensartet. (Kikærterne skal være 100% most).

Hæld massen i en stor røreskål (til køkkenmaskinen). Ælt hvedegluten i med hænderne, til dejen hænger sammen.

Lad røremaskinen med en dejkrog ælte dejen sammen i ca. 15-20 minutter på lav hastighed. (Det er nu at glutendelen i hvedegluten aktiveres, så du får den rette, spændstige konsistens som kylling – se evt. i videoen ovenfor)

Hæld vand i en stor gryde – ca. 2 cm fra bunden – og bring det i kog.

Rul dejen stramt ind i et stort stykke sølvpapir/stanniol.

Læg den sølvpapirsindsvøbte dej i en dampindsats, og sæt den i gryden med kogende vand.

(vandet skal småkoge – ikke bulderkoge).

Damp (med låg på) i 90-100 minutter. Hold øje med at vandet ikke koger ud.

Tag dejen op, pak den ud af sølvpapiret, og lad den køle af i 20-30 minutter.

Riv stykker af i den størrelse du foretrækker.

Server stykkerne som de er eller mariner dem i eksempelvis BBQ-sauce, og svits dem af på panden i nogle minutter.

Så har du hjemmelavet vegansk kylling (pulled chicken/seitan).

Brug dem i en burger, i madpandekager/tortillas, i sandwiches i salat eller som pizzatopping.

(De kan sagtens fryses ned).

vegansk kylling af hvedegluten
hjemmelavet vegansk kylling opskrift