Hvedegluten (seitanmel/vital wheat) 500g

35,00 DKK 29,00 DKK

På lager

Hvedegluten /seitanmel fra Nutty Vegan

SOMMERTILBUD I BEGRÆNSET PERIODE

500 gram (Findes også i 250 gram pose)

Hvedegluten er også kendt som seitanmel, glutenmel, proteinmel og vital wheat gluten.

Det er en genial ingrediens, hvis du bruger det til at lave eksempelvis veganske pølser, mock duck, veganske bøffer, veganske sild mv. (opskrifter nedenfor) Men det er også en exceptionel ingrediens, hvis du gerne vil bage super luftige og spændstige brød og boller.

Hele 75 gram protein og kun 9 gram kulhydrater pr 100 gram!

Hvad er hvedegluten /seitanmel? Hvad er næringsværdien? Hvordan bruges det/opskrifter? Læs med nedenfor.

Del med andre:
Share on facebook
Share on email

Beskrivelse

Hvedegluten fra Nutty Vegan – næringsindhold og info:

Nutty Vegan er vores eget danske veganske brand, og du kan købe hvedegluten i 250 gram (19 kr.) og 500 gram (35 kr) poser.

Næringsindhold per 100 gram:

  • ENERGI 1632 KJ/ 386 KCAL 
  • FEDT 6 g – Heraf mættet fedt 1 g 
  • KULHYDRATER  9 g – Heraf sukkerarter 4% 
  • KOSTFIBRE  1,5 g 
  • PROTEIN  75 g 
  • SALT   0,25 g 

 

Ingredienser: hvedegluten. Opbevaring: Tørt, køligt og tætlukket (der er genluk på posen).

Bedst før ofte god efter: 17.08.2021

Hvedegluten er det samme som seitanmel

hvedegluten -seitanmel køb - nutty veganHvedegluten er akkurat det samme som seitanmel. Og for at gøre det endnu mere besværligt at finde rundt i, så kaldes det også glutenmel, proteinmel og ikke mindst; vital wheat gluten. Også derfor har vi på etiketten af vores genlukkelige pose kaldt det 4 ud af de 5 kaldenavne. For så kan de fleste følge med. Og dog, for det er noget helt nyt på det danske marked. Så hvad er hvedegluten egentligt?

Hvad er hvedegluten og seitanmel?

Hvedegluten (seitanmel) er en slags power-mel, der stort set kun består af gluten. Gluten fra hvede. Gluten er faktisk det, der udgør proteinerne i mel generelt. Og idet der er hele 75 gram protein i Nutty Vegan hvedegluten per 100 gram, er der ikke meget tilbage ud over proteinerne fra gluten-delen.

Hvordan fremstilles hvedegluten?

Hvedegluten (seitanmel) fremstilles til at starte med som almindeligt hvedemel. Men så går arbejdet rigtigt i gang. Hvedemelet bliver vasket, for netop at aktivere proteinerne (glutendelen). Så fjernes alt vandet, og alt der ellers følger med fra hvedemelet – heriblandt stivelsen og meget af farven. Så man står tilbage med en proteinmasse. Denne masse tørres, og som sidste del i processen, kværnes det igen til mel. Men så kalder vi det hvedegluten (eller seitanmel, proteinmel – eller alt det andet). Og pga. den langt større arbejdsproces, er denne meltype ikke helt så billig som almindeligt hvedemel. Men man skal til gengæld heller ikke bruge samme mængder, fordi det er så drøjt i brug. Reelt har det jo slet ikke samme egenskaber som almindeligt hvedemel, så egentligt kan man slet ikke sammenligne det.

Det helt geniale seitanmel – men hvad er seitan?

Seitanmel (hvedegluten) er super genialt for især veganere, og de der gerne vil spise mere proteinindholdigt og kødfrit. Men det er slet ikke noget nyt. Seitanmel blev allerede brugt i Asien i det 6. århundrede, som en helt normal ingrediens i det asisatiske køkken. Netop fordi det kan erstatte kød – både med proteinindhold, næringsværdi, smag og konsistens. Du har måske hørt om seitansteg, seitanbøffer og seitanpølser (opskrifter nedenfor)? Og ja, det er blandt andet det, man kan bruge seitanmel (hvedegluten) til. Og det er helt genialt.

hvedegluten køb dansk vegansk webshop

En pose med 500 gram hvedegluten /seitanmel fra Nutty Vegan giver nok mel til, at du eksempelvis kan lave disse køderstatningsretter:

  • Ca. 11-12 veganske burgerbøffer (ud fra opskriften nedenfor)
  • ca. 8 veganske spegepølser (ud fra opskriften nedenfor)
  • ca. 12 veganske steaks (ud fra opskriften nedenfor)
  • ca. 15-17 hele veganske sild (ud fra opskriften nedenfor)
  • ca. 24 veganske pølser (ud fra opskriften nedenfor)

Der skal selvfølgelig andre ingredienser i ovenstående forslag, men det er hovedsageligt krydderier og ½-1 dl. kogte bønner eller kikærter. That’s it. Det er overraskende nemt at lave super lækre og smagfulde kødalternativer med hvedegluten. Og det er der ikke noget nutty ved.

Brug det til at bage fantastisk luftigt og blødt brød med laangt og spændstigt bid

Men ud over at du kan bruge hvedegluten til seitan og diverse køderstatningsretter (se opskrifter nedenfor), så er det også helt fantastisk til bagning. Hvis du gerne vil have de mest luftige, bløde og spændstige (langt bid) brød og boller, så byt lidt almindeligt mel ud med hvedegluten. Det vil du bestemt ikke fortryde. Og bare vent; du vil sikkert snart se, at det bliver brugt i Den Store Bagedyst…. Men du kan ikke bare erstatte det med almindeligt mel! Hvis du har en opskrift, der lyder på 600 gram hvedemel, så skal du bare erstatte ca. 100 gram af det almindelige hvedemel med hvedeglutenmelet. Der skal ikke mere til.

vegansk kylling af hvedegluten Opskrifter hvor det bruges som seitanmel:

veganske-opskrifter.dk er der masser af nemme og lækre hvedegluten opskrifter, hvor det bruges som seitanmel

– og her på siden finder du opskrifter hvor meltypen bruges som seitanmel – bl.a.:

Opskrifter hvor det bruges som hvedegluten til boller og brød:

Bag super lækre boller med hvedegluten, når det bruges pga. melets evne til at hæve og give struktur. Hvis du er tosset med bløde, luftige og spændstige boller, er du næsten nødt til at prøve det. Du skal kun bruge lidt hvedegluten til en opskrift. Har du eksempelvis en opskrift på boller med 600 gram mel, bytter du bare ca. 100 gram mel ud med hvedegluten.

Her er nogle super gode og nemme opskrifter på bløde, luftige og saftige boller med hvedegluten:

Yderligere information

Vægt0.5 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET