VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Veganske proteinboller med hvedegluten

veganske proteinboller opskrift

Luftige og spændstige veganske proteinboller med hvedegluten - koldhævede

Arbejdstid: 10-15 min.

Hævetid: Mindst 8 timer 

Bagetid: 20-25 min.

Opskriften giver 14-16 proteinboller (lav evt. dejen aftenen i forvejen, hvis de skal bruges til morgenboller).

1 pakke gær

1 liter vand

1 tsk sukker

2 dl hampefrø eller solsikkekerner

(Du finder afskallede hampefrø her på webshoppen.)

180 gram hvedegluten – det er den ingrediens, der gør bollerne så fantastisk luftige og spændstige.

(Du finder poser med  250 gram og 500 gram hvedeguten her på webshoppen)

300 gram grahamsmel

300 gram almindeligt hvedemel

1-2 spsk loppefrøskaller (husk fibre)

(Du finder økologiske loppefrøskaller her på webshoppen)

2 tsk salt

Fremgangsmåde veganske proteinboller:

Rør gær ud i vand, olie og sukker.

Rør kernerne/frøene i.

Tilsæt hvedegluten og grahamsmel i.

Bland salt med hvedemel og hæld det sammen med resten. Rør rundt til dejen er ensformig.

Bemærk: dejen skal være meget klæg – dog ikke helt flydende.

Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Tænd ovnen på 275 grader varmluft og beklæd 2 bageplader med bagepapir.

Brug 2 spiseskeer og læg 14-16 dejklumper på bagepapiret. Brug evt. lidt vand på skeerne, hvis du ønsker meget jævne boller. 

Skru ovnen ned på 225 grader varmluft og bag bollerne i 20-25 minutter – til de er let gyldne på toppen.

Lad dem køle ned, og så er de klar til servering. De kan sagtens fryses ned.

Brug dem til madpakken eller til morgenbordet – måske med et godt lag vegansk ‘nutella’ på.

TILMELD DIG NYHEDSBREVET