VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Hampefrø (afskallede) – Øko

39,95 kr.

På lager

Hampefrø afskallede fra Clasen Bio – Økologiske

Indhold: 200 gram

Økologiske afskallede hampefrø indeholder bl.a. højkvalitetsprotein med alle essentielle aminosyrer og de gode omega-fedtsyrer. De kaldes en superfood pga. de mange næringsmæssige egenskaber.

Brug dem eksempelvis som drys på morgenmaden, som salattopping, i pesto, plantefars eller desserter.

Næringsindhold og mere info nedenfor

Beskrivelse

økologiske afskallede hampefrø køb Hampefrø (afskallede) økologiske – næringsindhold pr 100g:

Hampefrø afskallede – næringsindhold per 100 gram:

 • Energi: 2625 KJ / 634 Kcal
 • Fedt: 54,3 g – heraf mættet fedt: 6 g
 • Kulhydrater: 2,8 g – heraf sukkerarter: 2,8 g
 • Fibre: 6,4 g
 • Protein: 30,4 g
 • Salt: 0,01 g
 • Magnesium: 489 mg
 • Zink: 9,2 mg

 

Ingredienser: Hampefrø afskallede* – *Økologisk certificeret. Glutenfri.

Allergener: Kan indeholde spor af peanuts og nødder.

Hampefrø (afskallede) anvendelse

Hampefrø (afskallede) kan bl.a. bruges rå i salater (i stedet for eksempelvis græskarkerner el. pinjekerner), i plantefars til veggiedeller eller veganske bøffer, i smoothies el. brug frøene i din müesli eller i hjemmelavet pesto. Smagen er mild og let nøddeagtig, og du kan med fordel også riste dem lidt af på panden, inden du bruger dem.

Du kan også bruge dem til at lave hampemælk, og de næringsrige frø er perfekte til hjemmelavede proteinbarer. Men husk at nogle af de gode næringsstoffer forsvinder/ødelægges, hvis du opvarmer dem til over 180 grader.

Mange bruger også afskallede hampefrø som et slags kostsupplement, netop pga frøenes fantastiske egenskaber. De er yderst proteinrige og indeholder alle essentielle aminosyrer.

Hvorfor er frøene sunde? Er de en superfood?

Hampefrø (hemp seeds) er sunde pga følgende i deres næringsprofil: – eksempelvis:

 • De har et ekstremt højt proteinindhold – proteinerne i frøene indeholder alle essentielle aminosyrer.
 • Frøene har et højt indhold af omega-3 og omega-6 fedtstoffer (der er kendt som sunde fedtstoffer, der har mange gavnlige effekter).
 • Hampefrø indeholder mange mineraler – herunder calcium, magnesium, potassium, jern og zink.
 • De indeholder B-6 vitamin.
 • De er nemme at fordøje.

 

Der er flere andre sundhedsmæssige fordele ved hampefrøene, for der er selvfølgelig en grund til, at man kalder dem en superfood. Du kan bl.a. læse om dem i denne artikel.

Frøene er naturligt glutenfri, så også glutenallergikere kan drage fordel af de mange gode egenskaber.

Du finder også økologisk hampeproteinpulver her på shoppen, der også indeholder de mange gode næringsstoffer.

Afskallede hampefrø kaldes hamphjerter

Man kalder de afskallede hampefrø for hamphjerter, fordi de er hjerterne af hele hampefrøet. Det er altså kernen (eller nødden om du vil), af de hele frø. Man kan faktisk kategorisere dem som en slags nød, men de fleste kender dem som olieholdige frø. Forskellen på afskallede og hele frø er bl.a., at den yderste skal er hård, og hjertet/kernen er blødere. Skallen indeholder også mange gode næringsstoffer, men når den fjernes, bliver næringsprofilen i den inderste kerne faktisk endnu bedre.

En fantastisk proteinkilde

Hampefrøene er en fantastisk proteinkilde. Især for os med en plantebaseret kost. Frøene indeholder 30% protein, hvoraf størstedelen er edestin, der er let at fordøje. Proteinerne i frøene indeholder alle essentielle aminosyrer inkl. methionin og cystein, der normalvist kun findes i meget små mængder i andre planteproteiner.

Er hampefrø det samme som cannabis (marihuana)?

Hampefrø har ikke noget at gøre med cannabis (marihuana). Der findes flere forskellige hampearter, og det er kun én slags, der eksempelvis bruges til cannabisolie mv. Og det er ikke disse frø. Hampefrø (afskallede) fra Clasen Bio er den type frø, der eksempelvis bruges til at lave hampefrøolie og også hampeproteinpulver. Så frøene er på ingen måde euforiserende, fordi de har et meget lavt indhold af THC, hvor niveauet er langt højere i marihuana.

Clasen Bio

Det er tyske Clasen Bio, der er leverandør af hampefrø (afskallede). Virksomheden er specialister i superfoods, nødder og kerner. Virksomheden er velkendt for kvalitetsråvarer, hvilket de bestemt også har leveret med disse økologiske hampefrø.

 

Yderligere information

Vægt 0,2 kg