TILBUD RESTEN AF FEBRUAR:

25 KR. FOR FRAGT TIL PAKKESHOP 

Loppefrøskaller Økologiske 200g

35,00 DKK

På lager

Loppefrøskaller – Økologiske – fra danske Nutty Vegan

200 gram økologiske loppefrøskaller

Loppefrøskaller, der også kaldes psyllium HUSK, er små fiberrige skaller, der er meget populære som fibersupplement.

Brug dem evt. som kosttilskud ved at blande med vand/juice, brug dem til bagning for at tilføre flere fibre eller brug dem som æggeerstatning.

Hvad er psyllium husk loppefrøskaller? Hvorfor er de sunde? Hvordan bruges de? Få mere information nedenfor.

Del med andre:
Share on facebook
Share on email

Beskrivelse

Loppefrøskaller – hvad er det?

loppefrøskaller tilbud - psyllium husk købLoppefrøskaller stammer fra frøene, på en plante der hedder Plantago Ovata, der især dyrkes i Indien, Asien og i mellemøsten. Planten er udbredt kendt som en slags lægeplante af vejbredfamilien. Frøskallerne kaldes Psyllium Husk på engelsk – du forbinder måske ordet HUSK med loppefrøskaller i forvejen.

Skallerne er meget populære i Danmark pga. egenskaberne fra de mange fibre (84,5 g pr 100 g). Mange bruger dem som et fibersupplement, som en hjælp mod tarmlidelser og maveonde og også som et naturligt vægttabsmiddel. Mere om det nedenfor. Det fungerer også som vegansk æg i bagværk, og er derfor en naturlig følgesvend til veganske produkter.

Loppefrøskaller fra Nutty Vegan – næringsindhold:

NÆRINGSINDHOLD PER 100 GRAM ØKOLOGISKE LOPPEFRØSKALLER FRA NUTTY VEGAN: 

 • ENERGI 130 KJ/ 31 KCAL
 • FEDT 0,75 g Heraf mættet fedt 0 g 
 • KULHYDRATER  3,5 g – Heraf sukkerarter 0 g 
 • KOSTFIBRE  84,5 g 
 • PROTEIN  2,5 g 
 • SALT   0,28 g 

Ingredienser: Loppefrøskaller* (psyllium husk), *økologiske. Ikke EU-jordbrug. Kontrolkode: HU-ÖKO-01. Oprindelse: Indien. GMO-FRI

Med hele 84,5 gram kostfibre pr 100 gram og kun 31 kcal, er der vidst ingen tvivl om, hvorfor nogle betegner skallerne som et super food. Det bruges bl.a. også af de på KETO kost og LCHF pga det lave indhold af kulhydrater og masser af fibre.

En naturlig kilde til masser af fibre

Loppefrøskaller er en formidabel kilde til naturlige fibre, der er opløselige i vand.

Kroppen har et stort behov for fibre for at holde fordøjelsen i gang. Fibre er også med til at sikre, at vigtige næringsstoffer fra mad rent faktisk bliver absorberet af kroppen. Spiser du masser af fibre, har du også et godt og helt naturligt flow i dit fordøjelsessystem. Netop derfor bruger mange de fiberrige frøskaller til at rense fordøjelsessystemet og til at modvirke forstoppelse – og det har en modsat og lige så effektiv effekt, hvis man lider af diarré. (Mere nedenfor).

Samtidig er skallerne glutenfri, så også glutenallergikere kan bruge dem.

Loppefrøskaller som et middel til vægttab

Loppefrøskaller suger 20 gange deres egen vægt. De absorberer derfor meget væske, og giver en god mæthedsfornemmelse. Kostfibrene i skallerne absorberer også fedtmolekyler, så de passerer gennem systemet i kroppen, frem for at de bliver lagret som fedt. At skallerne samtidig sætter gang i fordøjelsessystemet, er endnu en årsag til, at nogle bruger skallerne som et middel til vægttab.

loppefrøskaller tilbudFrøskallerne og deres evne til at absorbere væske:

Loppefrøskaller absorberer noget af væsken i tarmen – afhængigt af hvor mange skaller du indtager. Men derfor er det også vigtigt, at du drikker rigeligt med væske, hvis du f.eks. bruger skallerne som mæthedsskabende slankemiddel eller som fibersupplement for sig selv. Loppefrøskaller kan binde 20 gange deres egen vægt af væske, og derfor forbliver maden i tyndtarmen længere end ellers. Og det er på den måde, at skallerne skaber en større mæthedsfornemmelse.

Husk frøskaller som lægemiddel?

Der er ikke lavet kliniske tests i Danmark, der kan bevise, at loppefrøskaller lindrer eller kurerer lidelser eller sygdomme. Derfor er det selvfølgelig ikke tilladt, at mærke posen med deklarationer som ‘naturligt kosttilskud’, ‘naturligt slankemiddel’ mv. I andre lande, og især i USA, er der til gengæld lavet masser af undersøgelser, hvor resultaterne viser skallernes mange gavnlige effekter. Så vi må vente på, at vi i Danmark får lavet nogle tilsvarende. Det der til gengæld er accepteret at skrive om loppefrøskaller og deres virkning i Danmark, er, at skallerne udvider tarmen, så det giver en mæthedsfornemmelse.

Brug loppefrøskaller som vegansk æg i bagværk

Frøskallerne kan også fungere som bindemiddel – og derfor som vegansk æg – i bagværk. Tilsæt eksempelvis 1-2 spiseskefulde loppefrøskaller, når du bager boller eller brød. Det binder det godt sammen – og det er win win, for så tilfører du også ekstra fibre.

Prøv eksempelvis denne opskrift på sukkerfri vegansk nøddekageopskrifter med sågger Nutty vegan

Loppefrøskaller til glutenallergikere

Loppefrøskaller kan med stor fordel anvendes til glutenfri bagning og madlavning.

Når man bager glutenfrit, kan brødet nemt blive for tørt. Men ved at tilsætte et par spiskeskefulde frøskaller, kan især brød og boller hænge bedre sammen, og det giver en mere blød og smidig struktur.

Brug eksempelvis loppefrøskaller til bagning sådan her:

 • Bland skallerne sammen med de tørre ingredienser, inden du tilsætter de våde ingredienser.
 • Brug frøskallerne som en slags æg (æggeerstatning) ved at opløse dem i lidt vand. Lad blanding trække nogle minutter, så det bliver tykt, og tilsæt det så til dejen.

Hvis du søger mel til glutenfri bagning (og madlavning) kan du blandt andet finde glutenfri tapiokamel, kikærtemel, chufa mel (jordmandelmel), arrowroot pulver og bananmel her på shoppen. Se hele vores glutenfri kategori her >>

Loppefrøskaller som middel mod tarmproblemer

Der kan være rigtig mange grunde til, at man pludselig lider af forstoppelse og diarré. Én af årsagerne kan være mangel på fibre og en anden kan være mangel på motion. Men uanset årsagen, kan loppefrøskaller hjælpe med tarmproblemerne. Idet skallerne suger væsken i tarmsystemet, kan de lindre eller reducere diarré. Er det forstoppelse man er oppe imod, kan loppefrøskaller hjælpe med at blødgøre tarmens indhold, så det får lettere ved at passere gennem systemet. Læs evt. mere hos netdoktor.dk.

husk loppefrøskaller tilbud

 

Yderligere information

Vægt 0.2 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

 • Specialtilbud på et Nutty Vegan-produkt ved tilmeldelse
 • Løbende særtilbud kun for abonnenter
 • Info om nyheder i shoppen
 • 2-3 gange i måneden