VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Loppefrøskaller (Psyllium Husk Fibre) – Øko

39,00 kr.

På lager

Loppefrøskaller (husk fibre) – Økologiske – fra Clasen BIO

Indhold: 150 gram

Loppefrøskaller er et superfood, der også kaldes psyllium husk fibre (85 gram kostfibre pr 100 gram). Det er små fiberrige skaller, der både bruges som en slags æggeerstatning og som et kostsupplement.

Brug f.eks. loppefrøskaller som erstatning for æg i brød, kager og i plantefars, som du .f.eks. vil bruge hørfrømel. På den måde fungerer de som et bindemiddel. Eller brug dem som et supplement til kosten ved at blande med vand/juice, drys en skefuld over din morgenmad eller brug dem i dine smoothies.

Hvad er psyllium husk loppefrøskaller? Hvorfor er de sunde? Hvordan bruges de? Få mere information nedenfor.

Beskrivelse

Loppefrøskaller (Husk fibre) – næringsindhold:

Loppefrøskaller Økologiske (psyllium husk fibre) fra Clasen BIO.

Næringsindhold pr 100 gram:

  • ENERGI 795 KJ/ 198 KCAL
  • FEDT 1,5 g Heraf mættet fedt 0,2 g 
  • KULHYDRATER  <1 g – Heraf sukkerarter <1 g 
  • KOSTFIBRE  85,5 g 
  • PROTEIN  3,3 g 
  • SALT   0,13 g 

 

Ingredienser: Loppefrøskaller* (psyllium husk fibre), *økologisk certificeret. GMO-fri. Glutenfri.

Allergener: kan indeholde spor af peanuts og skalfrugter (nødder).

Anvendelse som kost-supplement: rør 1-2 tsk (5-10g) ud i væske (f.eks. vand, juice eller i en smoothie).

loppefrøskaller tilbud - husk fibreLoppefrøskaller – hvad er det?

Loppefrøskaller (husk fibre) stammer fra frøene, på en plante der hedder Plantago Ovata. Denne plante dyrkes især i Indien, Asien og i mellemøsten. Plantaga Ovata-planten er kendt verden over som en slags lægeplante, og den er af vejbredfamilien. Selve frøskallerne kaldes Psyllium Husk på engelsk. Du forbinder måske ordene Husk fibre med loppefrøskaller i forvejen, og især ordet HUSK.

Loppefrøskaller er meget populære i Danmark på grund af egenskaberne fra de mange fibre (85,5 g pr 100 g). Mange bruger dem derfor som et fibersupplement, som en hjælp mod tarmlidelser og maveonde og også som et naturligt vægttabsmiddel. Mere om det nedenfor. Det fungerer også som vegansk æg i bagværk, og er derfor en naturlig følgesvend til veganske produkter. Men man kan også bruge loppefrøskaller som en hjælp til at binde dejen i glutenfri bagning. Også her fungerer det lidt som æg.

Psyllium husk fibre er en naturlig kilde til mange kostfibre

Loppefrøskaller (psyllium husk fibre) er en formidabel kilde til naturlige fibre, der er opløselige i vand.

Med hele 85 gram kostfibre pr 100 gram, er der vidst ingen tvivl om, hvorfor nogle betegner skallerne som en superfood. De bitte små skaller bruges blandt andet også af de på KETO kost og LCHF på grund af det lave indhold af kulhydrater og selvfølgelig i forhold til de exceptionelt mange kostfibre.

Kroppen har et stort behov for fibre for at holde fordøjelsen i gang. Kostfibre er også med til at sikre, at vigtige næringsstoffer fra det vi indtager, rent faktisk bliver absorberet af kroppen. Spiser du masser af fibre, har du også et godt og helt naturligt flow i dit fordøjelsessystem. Netop derfor bruger mange de fiberrige frøskaller til at rense fordøjelsessystemet, og faktisk også til at modvirke forstoppelse. I forhold til maveproblemer har husk fibre en modsat og lige så effektiv effekt, hvis man lider af diarré. (Mere nedenfor).

Samtidig er skallerne glutenfri, så også glutenallergikere kan bruge dem.

Loppefrøskaller som et middel til vægttab

Loppefrøskaller suger 20 gange deres egen vægt. De absorberer derfor meget væske, og giver en god mæthedsfornemmelse. Kostfibrene i skallerne absorberer også fedtmolekyler, så de passerer gennem systemet i kroppen, frem for at de bliver lagret som fedt. At skallerne samtidig sætter gang i fordøjelsessystemet, er endnu en årsag til, at nogle bruger skallerne som et middel til vægttab.

Loppefrøskaller og deres evne til at absorbere væske:

Loppefrøskaller absorberer noget af væsken i tarmen – afhængigt af hvor mange skaller du indtager. Men derfor er det også vigtigt, at du drikker rigeligt med væske, hvis du f.eks. bruger skallerne som mæthedsskabende slankemiddel eller som fibersupplement for sig selv. Loppefrøskaller kan binde 20 gange deres egen vægt af væske, og derfor forbliver maden i tyndtarmen længere end ellers. Og det er på den måde, at skallerne skaber en større mæthedsfornemmelse.

Anvendelse af Husk Fibre som supplement til kosten

Udover at du kan drysse 1-2 tsk over din müsli, og kan bruge Husk Fibre / loppefrøskaller i bagværk og plantefars, så kan du også bruge dem ved at røre det ud i væske. Bland 1-2 tsk med vand, juice eller blend det med, når du laver smoothies eller shakes.

Det er vigtigt at huske at drikke rigeligt med væske, når man spiser loppefrøskaller som et kostsupplement.

Loppefrøskaller som lægemiddel?

Der er ikke lavet kliniske tests i Danmark, der kan bevise, at loppefrøskaller (husk fibre) lindrer eller kurerer lidelser eller sygdomme. Derfor er det selvfølgelig ikke tilladt, at mærke posen med deklarationer som ‘naturligt kosttilskud’, ‘naturligt slankemiddel’ mv. I andre lande, og især i USA, er der til gengæld lavet masser af undersøgelser. Her viser resultaterne skallernes mange gavnlige effekter. Så vi må vente på, at vi i Danmark får lavet nogle tilsvarende undersøgelser og tests. Det der til gengæld er accepteret at skrive om loppefrøskaller og deres virkning i Danmark, er, at skallerne udvider tarmen, så det giver en mæthedsfornemmelse. Derfor er der mange der bruger skallerne i forbindelse med slankekure.

Brug loppefrøskaller som vegansk æg i bagværk

Loppefrøskaller kan også fungere som bindemiddel – og derfor som vegansk æg – i alt fra bagværk til plantefars. Tilsæt eksempelvis 1-2 spiseskefulde frøskaller, når du bager boller eller brød. Det binder det godt sammen – og det er win win, for så tilfører du også ekstra fibre.

Det er også meget almindeligt, at bruge loppefrøskaller (psyllium husk fibre), som æggeerstatning i plantefars, hvor de fiberrige skaller igen er med til at få ‘farsen’ til at hænge godt sammen.

opskrifter med sågger Nutty veganPrøv eksempelvis denne opskrift på sukkerfri vegansk nøddekage

Husk fibre til glutenallergikere

Loppefrøskaller (psyllium husk fibre) kan med stor fordel anvendes til glutenfri bagning og madlavning.

Når man bager glutenfrit, kan brødet nemt blive for tørt. Men ved at tilsætte et par spiskeskefulde frøskaller, kan især brød og boller hænge bedre sammen, og det giver en mere blød og smidig struktur.

Brug eksempelvis loppefrøskaller til bagning sådan her:

  • Bland skallerne sammen med de tørre ingredienser, inden du tilsætter de våde ingredienser.
  • Brug frøskallerne som en slags æg (æggeerstatning) ved at opløse dem i lidt vand. Lad blanding trække nogle minutter, så det bliver tykt, og tilsæt det så til dejen.

Glutenfri bagning – andre produkter

Hvis du søger mel til glutenfri bagning (og madlavning) kan du blandt andet finde glutenfri tapiokamel, kikærtemel, arrowroot pulver og bananmel her på shoppen. Se hele den glutenfri kategori her >>

loppefrøskaller tilbud

Loppefrøskaller som middel mod tarmproblemer

Loppefrøskaller (psyllium husk fibre) bruges ofte som et naturligt middel til tarmproblemer.

Der kan være rigtig mange grunde til, at man pludselig lider af forstoppelse og diarré. Én af årsagerne kan være mangel på fibre i sin kost,  og en anden kan være mangel på motion. Men uanset årsagen, kan loppefrøskaller (psyllium husk fibre) hjælpe med tarmproblemerne. Idet skallerne suger væsken i tarmsystemet, kan de lindre eller reducere diarré. Er det forstoppelse man er oppe imod, kan loppefrøskaller hjælpe med at blødgøre tarmens indhold, så det får lettere ved at passere gennem systemet. Læs evt. mere hos netdoktor.dk.

 

 

Yderligere information

Vægt 0,15 kg