VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Arrowroot pulver (Pilerodspulver) 500g (dato-vare)

95,00 kr.

Ikke på lager

Arrowroot pulver (Pilerodspulver) – Fra Naturmind

UVIS LEVERINGSDATO

Indhold: 500 gram (der er genluk på posen).

Arrowroot pulver (kaldes også pilerodspulver) er glutenfrit. Det kan bl.a. bruges som fortykningsmiddel, bindingsmidel (vegansk æg), jævner, til glutenfri bagning og i paleomadlavning.

Info og næringsværdi nedenfor

Beskrivelse

ARROWROOT PULVER - PILERODSPULVER TILBUDArrowroot pulver (pilerodspulver) – Næringsindhold pr 100g:

Arrowroot pulver (pilerodspulver) fra Naturmind – næringsindhold per 100 gram:

  • Energi: 1498 KJ/ 357 Kcal
  • Fedt: 0,1 g – heraf mættet fedt 0 g
  • Kulhydrater: 84,6 g – heraf sukkerarter: 0 g
  • Protein: 0,4 g
  • Salt: 0,005 g

 

Indhold: arrowroot pulver (pilerodspulver) (Maranta arundinacea).

Oprindelse: Brasilien – Opbevares tørt, mørkt, ikke for varmt og tætlukket.

Hvad er arrowroot pulver / pilerodspulver?

Arrowroot pulver kaldes pilerodspulver på dansk. Det er en slags stivelsesmel, og arrowroot er en stængel/eller rod, der vokser under jorden. Det er en tropisk plante, der ikke lige sådan kan dyrkes i vores nordlige klima. Den tilhører Marantaceae-plantefamilien, og er en staude, der kan blive helt op til 1,5 meter høj.

Selve roden ligner til forveksling tapiokaroden, der kan blive op til 30 cm lang. Når roden høstes, rengøres den, tørres og så males den til det fineste mel. Processen er langt mere naturlig, end når man eksempelvis producerer majsstivelse. Når man laver arrowroot pulver (pilerodspulver), bliver der hverken brugt høje temperaturer eller kemikalier.

Arrowroot mel /pulver er let fordøjeligt og glutenfrit, og det kan bruges til mange forskellige formål. Det er stort set lugtfrit, helt hvidt og meget fint mel, der bruges til forskellige ting i fødevareindustrien.

Er pilerodspulver sundt?

På trods af det høje indhold af kulhydrater har arrowroot pulver / pilerodspulver – mange gode sundhedsmæssige egenskaber:

  • Det indeholder mange mineraler – herunder: calcium, potassium, magnesium, natrium, fosfor, zink og jern.
  • Det indeholder forskellige typer af B-vitaminer.
  • Det er glutenfrit.
  • Det er let-fordøjeligt.

Idet arrowroot (pilerodspulver) ikke er fra korn, er det nemmere for rigtig mange at fordøje. Og det er en af grundene til dets udbredelse.

Arrowroot pulver anvendelse

Man kan bruge arrowroot pulver til mange ting. Det har stort set samme funktioner som tapiokamel, og især et hit hos de med glutenallergi til bagning og madlavning. Men det er også meget brugt i paleo-verdenen.

Det kan bruges til jævning og fortykning af saucer, gryderetter og supper, og fungerer som vegansk æg /æggeerstatning i vegansk madlavning og til bagning. Mange bruger også pilerodspulver som stivelsesmiddel til bl.a. syltetøj og i desserter. Hvis du bruger det som jævning, så skal du ikke bruge så meget, som du skal af eksempelvis majsstivelse el. tapiokamel. Og du skal røre det ud i lidt væske, inden du tilsætter det retten. Derudover er det bedst at tilsætte det lige inden du skal servere det, for nogle af egenskaberne koges ud, hvis det får for høje temperaturer.

Du kan også bruge det som en slags panering, hvis du gerne vil have ekstra sprøde ovnbagte kartofler el. lignende.

Vi har også en god opskrift på glutenfri pandekager – her er der brugt tapiokamel og kikærtemel, men du kan sagtens bytte tapiokamel ud med arrowrootmel/pulver.

arrowrootpulver tilbud - pilerodspulverNaturmind arrowroot pulver

Vores arrowroot pulver stammer fra Naturmind. Naturmind er et brand under den 100% veganske producent: BiOrganik. BiOrganik leverer rigtig mange af vores veganske produkter. Det er en stor producent, der har produktionshaller i Budapest. Deres produktion er udelukkende vegansk, og derfor er vi helt pjattede med dem. De har også et stort glutenfrit sortiment. Herunder arrowroot pulver. Se alle vores BiOrganik/Naturmind produkter her >>

Glutenfri mel – andre typer

Hvis du er interesseret i andre spændende typer af glutenfri mel, har vi bl.a. økologisk tapiokamel, økologisk kikærtemel, chufa mel og bananmel her på shoppen. Og så er der vores egne Nutty Vegan Loppefrøskaller (økologiske) og ikke mindst vores geniale gærflager.

Se sortimentet af glutenfri og veganske produkter her.

Yderligere information

Vægt 0,5 kg