Tapiokamel (tapiokastivelse) Økologisk 250g

22,00 DKK

På lager

Tapiokamel (tapiokastivelse) – Økologisk – fra Nutty Vegan

Tapiokamel, der er det samme som tapiokastivelse, bruges f.eks. til glutenfri bagning, som jævner (som erstatning for majsstivelse) og som vegansk æggeerstatning i bl.a. plantefars, brød og kager.

Indhold: 250 gram – bedst før ofte god efter: 16/5 2021

Læs mere om hvad tapiokamel er, og hvad det kan bruges til nedenfor.

Del med andre:
Del på facebook
Del på email

Beskrivelse

Tapiokamel - mel fra kassavarod - tapiokastivelse

Tapiokamel og tapiokastivelse – hvad er det?

Tapiokamel er det samme som tapiokastivelse. Melet bruges især som erstatning for glutenholdige meltyper til glutenfri bagning. Men det vinder større og større popularitet som vegansk æggeerstatning og som fortykningsmiddel og jævner til sovs og supper. Derfor kaldes det både mel og stivelse.

Melet (/stivelsen) udvindes af kassavaplantens rod. Kassavaplanten findes primært i de varme verdensdele som Asien, Afrika og Sydamerika. Kassava kaldes også for maniok og yuca.

Melet har i sig selv ikke den store smag, men er en anelse sødt. Tapiokamel /tapiokastivelse er meget fint og blødt, og det er helt lugtfrit. Noget af det smarte ved det er, at det ikke koagulerer/skiller, når det bruges og efterfølgende køles ned eller fryses.

Hvad kan man bruge tapiokamel til – når det bruges som mel?

tapiokamel hvad er det - glutenfri meltyper

Tapiokamel kan som nævnt bruges til glutenfri bagning. Her kan du bytte noget af det almindelige mel ud med tapiokamel.

Men for at få den bedste konsistens i brød og kager, anbefales det, at du også blander en anden meltype (glutenfri ind). Det kunne eksempelvis være kikærtemel, bananmel, mandelmel, arrowroot pulver (pilerodspulver) eller chufa mel (jordmandelmel), der også alle er glutenfri.

Prøv eksempelvis denne opskrift på glutenfri pandekager. Eller denne på glutenfri cookies.glutenfri pandekager opskrift

Når du bruger tapiokamel som tapiokastivelse, skal du bruge lidt mere tapioka, end du ville have brugt majsstivelse. Ca. 2:1.

Hvilke egenskaber har tapiokastivelse/-mel?

Tapiokamel er med til at binde glutenfri dej, der ellers kan være vanskeligt at få til at hænge ordentligt sammen. Normalvist er gluten nemlig det, der får dej til at binde, så glutenfri bagning kan være en prøvelse. Men her er tapiokamel altså en stor hjælp. Oven i hatten får brød og boller også en mere sprød skorpe og et godt bid med tapiokamel. Så du kan også med fordel bruge noget af det, selvom du ikke bager glutenfrit.

Tapiokastivelse – når det bruges som jævner og som vegansk æg:

Tapiokamel - kassavaplanten

Når du bruger det som tapiokastivelse, fungerer det lidt på samme måde, som når det anvendes som mel. Men alligevel ikke helt. Bruger du tapiokastivelse /-mel som jævning i sovser og supper, opløser du det i en lille smule vand (eller andet flydende), inden du rører det i sovsen eller suppen.

Laver du hjemmelavet plantefars, kan du bruge det på samme måde. Men her kan nærmere kalde det æggeerstatning (vegansk æg), fordi det binder plantefarsen sammen. Opløs 2-3 spsk tapiokastivelse/tapiokamel i lidt vand (eller andet flydende) og ælt det ind i plantefarsen. Faktisk er mange typer færdigmixede veganske æg-pulvere bl.a. lavet på basis af tapiokamel (-stivelse).

Har du hørt om Bubble Tea? Så er det faktisk lavet af tapiokaperler, som du selv kan lave af melet.

tapiokamel køb tilbud tapiokastivelseNæringsindhold pr 100 gram økologisk tapiokamel fra Nutty Vegan:

  • Energi: 1498 KJ / 358 kcal
  • Fedt: 0,02 g – heraf mættet fedt: 0,01 g
  • Kulhydrater: 88,69 g – heraf sukkerarter: 3,35 g
  • Fibre: 0,9 g
  • Protein: 0,19 g
  • Salt: 0,003 g

 

Ingredienser: Tapiokamel fra kassavaplanten (yuca, maniok), økologisk. Ikke EU-jordbrug. Kontrolkode: HU-ÖKO-01. Oprindelse: Thailand. GMO-FRI

Opbevaring: Tørt, køligt og tætlukket. Bedst før 16/5 2021

Tapiokastivelse

Tapiokastivelse og tapiokamel er blevet meget populært

Uanset om man anvender det som tapiokastivelse eller tapiokamel (tabiokamel), så bliver det mere og mere populært.

I USA bruger rigtig mange det i forskellige typer veganske retter, men nu hvor også glutenallergikerne har fået øjnene op for det, er populariteten steget meget det seneste år. Meltypen er kolesterolfri, og det er nemmere at fordøje end mel fra mange andre korn- og plantesorter. Der er en del kulhydrater i, så derfor bruges det også i begrænsede mængder. Men som beskrevet ovenfor, så skal man ikke bage kun af tapiokamel (tapiocamel). Det er bedst at sammensætte med en anden type mel. Du kan dog uden at blinke, bruge det i små mængder som tapiokastivelse, når du jævner saucer, supper mv.

Vi har masser af både veganske og glutenfri produkter og glutenfri pasta

Yderligere information

Vægt0.25 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET