VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Xanthangummi 250g

75,00 DKK

På lager

Xanthangummi fra Buxtrade – (xanthan gum /gummi)

Indhold: 250 gram (genluk på posen)

Se også vores guargummi fra Buxtrade >>

Xanthangummi (pulver) bruges bl.a. som fortykningsmiddel, emulgator og stabilisator, og kan fungere som æggeerstatning (vegansk æg) i alt fra hjemmelavet is til mayonnaise og dressing. Derudover kan det fungere som emulgator i bagværk i bl.a. glutenfrit brød.

Er du interesseret i glutenfri produkter, har vi et stort udvalg >>

Mere info nedenfor

Del med andre:
Del på facebook
Del på email

Beskrivelse

xanthangummi køb online - xantan gumXanthangummi (Xanthan gum) – hvad kan det egentligt?

Xanthangummi er en elsket ingrediens for veganere og glutenallergikere, fordi det kan fungere som æg i bagværk. Xanthan gum binder olie og vand, så brød ikke bliver så hurtigt tørt. Pulveret er altså medvirkende til, at brød og bagværk bibeholder en saftig krumme og også en sprød skorpe.

Xanthangummi er også ideelt, hvis du vil lave hjemmelavet is, fordi det er med til at forhindre iskrystallisering. Både når isen skal fryse, men også når isen tages op. (Mere om brugen i hjemmelavet is nedenfor).

Pulveret skal anvendes i meget små mængder, så en pose med 250 gram holder længe. Også derfor er posen fra Buxtrade lavet med genluk.

Det fungerer ikke som vegansk gelatine – der skal du i stedet bruge Agar Agar.

Næringsindhold pr 100 gram xanthangummi

  • Næringsindhold pr 100 gram
  • Energi: 1810 KJ / 193 Kcal
  • Fedt: 0 g – heraf mættet fedt: 0 g
  • Kulhydrater: 4,6 g – heraf sukkerarter: 0 g
  • Fibre: 77,5 g
  • Protein: 5 g
  • Salt: 0 g

 

Ingredienser: Xanthangummi (Xantan gum) – GMO- og glutenfri

Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke i direkte sollys. Der er genluk på posen

xanthangummi køb online

Til anvendelse i ægge- og glutenfrit bagværk – mængdeanbefaling:

Når du anvender xanthan gum pulver i glutenfri bagværk, anbefales det at bruge ca. 1 strøget teske pr 250 gram glutenfri mel.

Nogle anbefaler 1 teske til kager og cookies, og så skal der ca. 2 teskefulde til, når det bruges i brød og boller.

Grunden til at det er så populært at bruge xanthangummi til glutenfri bagning er, at det er en slags erstatning for den klistrede effekt, der ellers er kendetegnet ved gluten. Men her er det bare helt uden gluten. Det giver også en mere spændstig dej, og den spændstighed overføres også til det færdigbagte resultat. Så alt i alt man kan egentlig sige, at xanthangummi er glutenallergikernes gluteneffekt i bagværk.

Xanthangummi i is:xanthan gum til is

Når du anvender xanthangummi (xanthan gum) til at lave hjemmelavet is, anbefales det, at du bruger en meget lille mængde. Max 1 teske til 1 liter is. Gerne mindre. Det der gør xanthangummi så velegnet til is er blandt andet, at det er med til at forhindre iskrystallisering. Både ved ned- og optøning. Men det giver også isen en mere cremet og fast konsistens, end når man laver hjemmelavet is uden.

Se evt. en opskrift på hjemmelavet is på veganske-opskrifter.dk (åbner i nyt vindue).

Vi har også guar gum på lager, der har næsten de samme egenskaber som xanthangummi, bare med færre kalorier. Og vi har netop fået Johannesbrødkernemel hjem, hvis det kunne være interessant. Er du på udkig efter en gelatine-erstatning, har vi også Agar Agar.

Hvad er xanthan gum lavet af?

Xanthan gum (xanthangummi pulver) er trods navnet et helt naturligt produkt, lavet af fermenteret sukker i majsstivelse. Idet det er en meget koncentreret type stivelse, og er glutenfrit, bruges det i rigtig mange fødevarer. Prøv at se på varedeklarationen på f.eks. mayonnaise, is osv. der er ofte brugt enten xanthan gum, arabisk gummi eller guar gum som stabilistator. Og selvom det er et E-nummer (E415), er der altså ikke noget unaturligt ved det.

Xanthangummi kan altså både fortykke og stabilisere eksempelvis is, dressinger og supper, og ikke mindst; give en mere klistret effekt i bagværk.

xanthangummi køb - xantan gum

Xanthangummi fra Buxtrade

Vi har valgt tyske Buxtrade som leverandør af xanthangummi.

Den tyske virksomhed i Hamborg producerer meltyper og pulvere til fødevarebrug og til fødevareindustrien. Herunder emulgatorer, jævningspulvere, geleringsmidler og superfoods som vores mandelmel.

Vi får også vores agar agar og guargummi fra Buxtrade. Virksomheden er kendt for høj kvalitet, og det leverer de bestemt også med dette fine xanthangummipulver.

Yderligere information

Vægt 0.250 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET