Sågger (erythritol) - 0 kcal - Naturlig Sukkererstatning

39,00 DKK

På lager

Erythritol – Sågger – fra Nutty Vegan

500 gram

Sågger består af 100% erythritol. Sågger er et naturligt, alternativ til sukker – med 0 kcal.

Hvad er erythritol? Er det sundt? Hvordan bruges Sågger? Læs med nedenfor.

Del med andre:
Share on facebook
Share on email

Beskrivelse

Erythritol – hvad er det?

erythritol - sukrin alternativErythritol er indholdet af hele posen (genlukkelig) af Sågger (du kender det måske fra den norske producent Sukrin). Erythritol er det man kalder en sukkeralkohol og polyol, der f.eks. findes i melon, pærer og vindruer. Indholdet i frugterne er bare ikke stort nok, til at man kan udvinde det derfra. Sågger (erythritol) bliver i stedet dyrket via glukose fra for eksempel majsstivelse. Det bliver fermenteret (ligesom ost, yoghurt og vin) med en bakteriekultur, og herefter renses og krystalliseres det.

Slutproduktet er erythritol, men vi kalder det Sågger her hos Nutty Vegan.

Erythritol er en naturlig og kaloriefri sukkererstatning

Erythritol – Sågger – er altså et helt naturligt produkt, der søder næsten lige så meget som sukker. Den største forskel på sukker og Sågger er, at Sågger er helt uden kalorier. Hvis du eksempelvis skal bruge 100 gram sukker i en kage, kan du erstatte det med ca. 125-135 gram Sågger for at få samme sødningseffekt.

Erythritol er den eneste type sukkeralkohol, der ikke indeholder kulhydrater. Det indeholder i stedet sukkeralkoholer/polyoler, der ikke påvirker kroppens energiomsætning. Og derfor er det kaloriefrit.

Er erythritol sundt?

Er erythritol sundt – eller hvad?

Det er bestemt ikke usundt, men idet det rent teknisk overhovedet ikke har nogen form for indvirkning på kroppen, og dermed heller ingen næringsværdier har, kan det heller ikke kaldes sundt. Modsat almindeligt sukker bliver Sågger (erythritol) ikke brugt som en energigiver, fordi kroppen ikke optager det. Det indeholder ikke noget skadeligt for kroppen, og det skader heller ikke tænderne. Sukkeralkoholen bliver helt naturligt udskilt med urinen, og passerer helt ufordøjet gennem fordøjelsessystemet. Derfor er Sågger også super populært hos de på en LCHF- og KETO-baseret kost. Og selvfølgelig hos alle de, der forsøger at skære ned på kalorie- og sukkerindtaget.

Perfekt sukkeralternativ for diabetikere og for de på KETO- og LCHF-kost

Erythritol (Sågger og Sukrin) er blevet meget populært til bagning og madlavning for diabetikere. Det påvirker nemlig ikke blodsukkeret og har et glykæmisk indeks på 0. Men det vinder også mere og mere indpas hos de der er på en LCHF-baseret eller KETO-baseret kost. Her skal man nemlig helst ikke indtage for mange kalorier, og så er Sågger oplagt som et naturligt alternativ til almindelig sukker.

Opskrifter med Sågger (erythritol)vegansk nøddekage opskrift med erythritol - sågger - sukrin alternativ

Her på siden har vi en god opskrift på sukkerfri nøddekage med erythritol – se den her >>

Du kan blandt andet finde flere opskrifter med Sågger (el. Sukrin) på veganske-opskrifter.dk. Eksempelvis sukkerfri chokolademuffins og sukkerfri brownies.

Næringsindhold pr 100 gr Nutty Vegan Sågger (erythritol):

  • Energi: 0 KJ / 0 kcal
  • Fedt: 0 g – heraf mættet fedt: 0 g
  • Kulhydrater: 0 g – heraf polyoler: 99,8 g
  • Fibre: 0,2 g
  • Protein: 0 g
  • Salt: 0 g

Ingredienser: Erythritol. Oprindelse: Kina. GMO-FRI

Opbevaring: Tørt, køligt og tætlukket.

Mere om erythritol

erythritol tilbud - sukrin alternativ - Sågger

Erythritol er et rigtig godt sukkeralternativ for diabetikere og alle os, der gerne vil skære ned på kalorieindtaget. Det er en sukkeralkohol, men det har intet at gøre med alkohol, som du kender det. Så nej, du bliver ikke beruset ved at spise det. Det skader på ingen måder tænderne, som almindeligt sukker jo gør, så også her er det et rigtig godt alternativ til almindeligt sukker. Det kan på ingen måde sammenlignes med aspartam, idet aspartam ikke er et naturligt sødemiddel.

Undgå overdreven brug

Alle sukkeralkoholer (herunder altså Sågger) skal mærkes med ‘overdreven brug kan virke afførende’. For det kan det, men hvis du ikke lige spiser en hel pose på én gang, og eksempelvis fordeler det ud i en hel kage eller 2 eller 3, så er der ikke noget at bekymre sig om.

Kokossukker og kokossirup – andre sukkeralternativer

Et andet sukkeralternativ er kokossukker. Det indeholder godt nok lige så mange kalorier som almindeligt sukker, men det har et lavere glykæmisk indeks, og så er det lidt drøjere i brug. Læs mere om kokossukker her.

Derudover har vi kokossirup (kokosblomssirup), agavesirup og dadelsirup her på shoppen. Så du går ikke ned på sukkererstatninger her.

 

Yderligere information

Vægt 0.5 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET