VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Kokossukker – Øko – 1 kg

69,00 kr.

Ikke på lager

Kokossukker – Økologisk – Dragon Superfoods

Indhold: 1000 gram

Kokossukker er et populært alternativ til sukker, bl.a. fordi det ikke påvirker blodsukkeret så meget som almindeligt sukker. Og det er mere drøjt i brug end sukker.

Det har en brunlig farve og smagen er blød og let karamelliseret.

Kokossukker fra kokosblomsternes nektar kaldes også kokosblomstsukker.

Læs mere om hvad kokosblomstsukker er, og hvad det kan bruges til nedenfor.

Beskrivelse

Kokossukker – Økologisk – Næringsindhold pr 100g:

Kokossukker – øko – fra Dragon Superfoods

  • Energi: 1643 kJ / 387 Kcal
  • Fedt: 0,17 g- heraf mættet fedt: 0,17 g
  • Kulhydrater: 95,3 g-heraf sukkerarter: 95,3 g
  • Fibre: 0 g
  • Protein: 1 g
  • Salt: 0,45 g

 

Indhold: Kokosblomstsukker*. *Økologisk certificeret

kokossukker tilbud- kokosblomstsukker købMere info

Kokossukker udvindes af nektaren fra kokospalmens blomster. Det er altså ikke lavet af selve kokosnødden. Blomsternektaren tappes, og så koges det til en slags sirup. Herefter tørres og krystalliseres det. Derfor er det en helt naturlig form for sukker.

Hvad er kokossukker?

Kokossukker – eller kokosblomstsukker – er lidt mere karamelliseret end hvidt sukker. Og med den brunlige farve kan det udseendemæssigt sammenlignes med brunt rørsukker og brun farin (det kan faktisk erstatte sidstnævnte i opskrifter). Man bruger det helt på samme måde som traditionelt sukker – altså i madlavning og til bagning. Men du kan bruge mindre mængder af det, og stadig få samme søde smag som med sukker. Derfor er det populært hos de, der er glad for søde sager, men som gerne vil skære lidt ned på kalorierne.

Det bliver primært produceret i Asien hovedsageligt hos mindre landbrug, fordi det ikke dyrkes i ret store mængder til industrielt brug – endnu.

Fordele med kokossukker:

  • Kokossukker har et lavere glykæmisk indeks end sukker.
  • Det kan bruges akkurat som almindeligt sukker.
  • Det er drøjere end almindeligt sukker, så du kan nøjes med at bruge mindre mængder (f.eks. 75 g kokossukker i stedet for 100g alm. sukker).
  • Det indeholder vitaminer og mineraler.

Smager det af kokos?

Kokosblomstsukker smager ikke af kokos, så hvis det var din forhåbning, kan du altid bruge lidt kokosmel eller kokosmælk i den ret, du havde tænkt dig at bruge det i.

Kokossukker har et lavt glykæmisk indeks

Kokossukker har godt nok lige så mange kalorier som almindeligt sukker. Men en af de væsentlige forskelle er, at kokossukker har et lavere glykæmisk indeks.

Det betyder, at dit blodsukker ikke stiger til himmels, hvis du vælger at bruge kokossukker frem for almindeligt, raffineret hvidt sukker.

En undersøgelse (fra sciencedirect.com) viser, at hvor almindeligt sukker har et glykæmisk indeks på 65 til 72, har kokosblomstsukker et indeks på mellem 35 og 42. Og nu er det sådan, at jo lavere glykæmisk indeks jo bedre i forhold til påvirkning af blodsukkeret.

Kokosblomstsukker?

Kokossukker kan også kaldes kokosblomstsukker, fordi det stammer fra selve kokospalmens blomster. Det er den mest almindelige type af sukker fra kokospalmerne. Men det stammer ikke fra selve palmerne.

Hvad er kokospalmesukker så?

Kokospalmesukker er ikke det samme som kokosblomstsukker. Kokossukker fra palmens blomster har en blød og karameliseret smag, hvor smagen af kokospalmesukker minder om, men er mere røget i smagen. Dragon Superfoods’ er kokosblomstsukker. Også bare kaldet kokossukker.

Indeholder vitaminer og mineraler

Kokossukker indeholder vitaminer som B-vitamin og mineraler som magnesium og zink, hvilket hvidt sukker ikke gør. Det er dog kun i meget små mængder, så du skal ikke sætte næsen op efter at få dit daglige vitamin- og mineraltilskud via kokosblomstsukker… Men det udgør stadig en positiv forskel frem for almindeligt sukker, fordi du netop kan tilføje lidt vitaminer og mineraler selv i søde sager som kage og desserter.

Hvad kan man bruge kokossukker til?

Som nævnt ovenfor bruges kokossukker helt som almindeligt sukker, altså til bagning og i madlavning. Du skal bare bruge lidt mindre af det, fordi det søder lidt mere end sukker, og så har det en smag der minder lidt om brun farin. Sødmefuld og afbalanceret med en let karamelagtig smag.

Er det godt til slankekure og vægttab?

Idet kokosblomstsukker har stort set samme antal kalorier og kulhydrater som almindeligt sukker, er det hverken mere eller mindre godt til en slankekur eller et forsøg på vægttab. men som nævnt ovenfor, påvirker det ikke blodsukkeret i så høj grad, som almindelig hvidt sukker.

 

Yderligere information

Vægt 1 kg