VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Jackfruit confit (alternativ til andeconfit)

23,95 kr.

Ikke på lager

Jackfruit Confit fra Natures Charm 

Indhold: 200 gram (drænet vægt 110g) – klar til brug

Jackfruit confit er en vegansk pendant til confiteret and (mere info nedenfor). Confit er en fransk tilberedningsmetode.

De møre stykker af jackfruit er konserveret i en lage af krydderier (bl.a. laurbær, rosmarin og timian) og oliven- og risolie, og er ideelle til alt lige fra burger til tærtefyld, butterdejsindbagte fristelser, pastaretter, wraps og alt muligt andet. Du kan også skifte mock duck’en ud med jackfruit confit, hvis du gerne vil prøve noget nyt til Mortens aften og jul.

Næringsindhold, ingredienser og forslag til tilberedning nedenfor.

Beskrivelse

vegansk burger - jackfruit confit narures charmVegansk alternativ til confiteret and – Næringsindhold pr. 100g:

Jackfruit confit fra Nature’s Charm – næringsindhold pr 100 gram:

  • Energi 488 KJ / 119 kcal
  • Fedt 10 g – heraf mættede fedtsyrer 1,8 g
  • Kulhydrat 2,2 g – heraf sukkerarter <0,5 g
  • Protein 1,5 g
  • Salt 0,8 g

Ingredienser:

Jackfruit confit ingredienser: ung jackfrugt (56%), olivenolie, risolie, rosmarin, timian, laurbærblade, havsalt, hvidløg.

Glutenfri, sojafri, mælkefri.

Opbevaring: Lukket: opbevares køligt og tørt. Åbnet: opbevares i en tætlukket beholder i køleskabet. Bør spises inden for få dage efter åbning.

Oprindelse: Thailand

vegansk and køb - vegansk andeconfit

Jackfruit tilberedning

vegansk and køb - jackfruit confitJackfruit confit fra Nature’s Charm er klar til brug direkte fra dåsen. Du kan også stege stykkerne på panden i nogle minutter, så de er klar til f.eks. burger el. wraps, eller brug dem som fyld i en butterdejsindbagt drøm (se billedet) eller i en vegansk madtærte (se billedet).

Når det nu drejer sig om en vegansk pendant til and, så er det selvfølgelig også oplagt, at du serverer jackfruit confit til Mortens aften, julefrokoster og til juleaften.

Jackfruit er så populært, fordi det har den helt rigtige kød-agtige konsistens, så du snildt kan overbevise andre om, at det faktisk er kød.

Jackfruit confit – vegansk ‘and’

Jackfruit confit er en vegansk pendant til andeconfit, og kan derfor sammenlignes med vegansk and/mock duck. Confit er en fransk tilberedningsmetode, hvor maden tilberedes over en længere periode i en lage af f.eks. olie, sukkervand eller fedt. Metoden giver meget mørt kød (jackfruit er selvfølgelig en plante og er derfor ikke kød – men mørt, det er det). Med Nature’s Charms version undgår du dog alle de dårlige fedtstoffer, og kan nyde din jackfruit med god samvittighed. På flere plan.

Hvad er jackfrugt?

Jackfrugt er faktisk en slægtning til figenfrugten. Jackfrugter vokser på palmer i varme, tropiske områder som for eksempel Thailand, Brasilien og Afrika. Selvom jackfrugten teknisk set er en frugt, er frugtkødets konsistens fuldt sammenlignelig med kyllinge- og svinekød, når det tilberedes. De unge umodne jackfrugter smager ikke rigtig af noget, som de er. Derfor lægges de ofte i en marinade, som Nature’s Charm har gjort for dig her, eller man steger stykkerne i godt med krydderier.

hvad er jackfruit

Ung og moden jackfruit – er der forskel?

Der er 2 væsentlige forskelle på ung og moden jackfruit. Man bruger de umodne jackfrugter som køderstatning, fordi de endnu ikke har taget smag. Er jackfrugten blevet moden, har den en helt anden mere blød konsistens og en sødlig smag. Helt som med andre frugter. Hvis du vil bruge jackfrugter til køderstatning, er det derfor altid de unge/young green jackfruits, som denne fra Nature’s Charm, du skal gå efter.

Denne confit jackfruit findes også som jackfrugt naturel og med en Bar-B-Que-marinade og ikke mindst en jackfruit i hot sriracha-marinade.

Synes du det er spændende at prøve de mere eksotiske typer vegansk kød, er Nature’s Charm’s bananblomst måske noget for dig. Bananblomster er lidt á la jackfruit, og så alligevel ikke. Bananblomster er meget populære i f.eks. England, fordi de er geniale som ‘fish’ i fish’n’chips.

Se alle Natures Charm produkter her >>

Yderligere information

Vægt 0,25 kg
Vegansk

Ja