VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Guargummi 250g

59,00 kr.

På lager

Guargummi (guar gum) fra Buxtrade 

Indhold: 250 gram (genluk på posen)

Se også vores xanthangummi fra Buxtrade >>

Guargummi (pulver) bruges bl.a. som emulgator, fortykningsmiddel og stabilisator, og kan fungere som erstatning for æg. Det bruges bl.a. til is, mayonnaise og dressing. Det fungerer også rigtig godt som emulgator i bagværk i bl.a. glutenfrit brød.

Er du interesseret i glutenfri produkter, har vi et stort udvalg >>

Mere info nedenfor

Del med andre:

Beskrivelse

Guargummi – næringsindhold pr 100 gram

guargummi-køb-online guar-gum

Guargummi; næringsindhold pr 100 gram:

  • Energi: 815,16 KJ / 194,82 Kcal
  • Fedt: 0 g – Heraf mættede fedtsyrer: 0,2 g
  • Kulhydrater: 1,22 g – Heraf sukkerarter: 0,5 g
  • Fibre: 85,36 g
  • Protein: 0 g
  • Salt: 0 g

 

Indhold: Guar Gum (guargummi pulver) – E412 – GMO- og glutenfri. Oprindelse: Indien.

Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke i direkte sollys. Der er genluk på posen

Guargummi (guar gum) – hvad kan det egentligt?

Guargummi (guar gum / guarkernemel) er, som xanthangummi, en super god ingrediens for både veganere og de med glutenallergi og veganere, idet pulveret kan fungere som æggeerstatning, når man bager. Det giver en mere sammenhængende konsistens – uanset hvad man bruger det til. Guar gum kan både bruges til kolde og varme retter. Brug pulveret til eksempelvis is (giver også en mere cremet konsistens), frosting eller i bagværk.

Det skal anvendes i meget små mængder, så en pose med 250 gram holder længe. Også derfor er posen fra Buxtrade lavet med genluk.

Guargummi fungerer ikke som vegansk gelatine – der skal du i stedet bruge Agar Agar.

Guar gum anvendelse:

guargummi til is

Guar Gum (guargummi / guarkernemel) anvendes som et fortykningsmiddel og et bindingsmiddel. Det kan røres ud i kolde væsker, og er smags- og lugtneutralt. Som med xanthan gummi kan guar gum også anvendes til at undgå krystallisering, når du laver hjemmelavet is. Det er en super smart ingrediens, fordi guargummi pulver er opløselig. Det er i stand til at absorbere vand, hvor det former en en slags gele, der både kan fortykke, stabilisere og binde andre fødevarer sammen.

Mange glutenallergikere bruger guar gum til at binde dejen til glutenfri brød og andet bagværk. Og er du veganer kan du bruge det som ægerstatning. Bare husk, at der skal en meget lille mængde af pulveret til – uanset hvad du bruger det til. 1 strøget teskefuld er nok til eksempelvis 250 gram  mel, når du bruger det til bagning.

Se evt. en opskrift på hjemmelavet is på veganske-opskrifter.dk (åbner i nyt vindue).

guargummi køb guar gum

Hvad er guargummi (guar gum)?

Guargummi er ikke det samme som xanthangum. Guar stammer fra en bønne: guarbønnen. Det er derfor en bælgfrugt, og den kan sammenlignes lidt med f.eks. sojabønner. Pulveret kaldes også guarkernemel og guarmel, men vi kender det bedst som guar gum. Det har altså ikke noget at gøre med gummi – ud over at det i sig selv bidrager med en elastisk og spændstig konsistens, når det kombineres med andre ingredienser. Og det er altid i små mængder, at man bruger guar gum i madlavning. Man bør ikke indtage det i store mængder.

Det indeholder overraskende få kalorier. Guargummi består hovedsageligt af opløselige fibre.

Guargummi fra Buxtrade

guar gum køb online

Jeg har valgt tyske Buxtrade som leverandør af guargummi. Det tyske firma fra Hamborg er specialiseret i meltyper og pulvere til fødevareindustrien. Herunder fortykningsmidler, gelering og superfoods som vores mandelmel. Det er også fra Buxtrade, jeg får xanthangummi og agar agar. Buxtrade er kendt for kvalitet, og det leverer de bestemt også med dette fine guargummipulver.

 

Yderligere information

Vægt 0,250 kg