VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Johannesbrødkernemel 50g – Glutenfri – Øko

49,00 kr.

På lager

Johannesbrødkernemel – Økologisk – fra Biovegan

Indhold: 50 gram

Johannesbrødkernemel bruges bl.a. til glutenfri bagning, jævning og fortykning af saucer, supper mv.

Interesseret i glutenfri produkter? Se dem alle her >>

Næringsindhold og mere info nedenfor

Beskrivelse

Johannesbrødkernemel Økologisk – næringsindhold pr 100g:

Johannesbrødkernemel – næringsindhold per 100 gram:

  • Energi: 823 KJ / 197 Kcal
  • Fedt: 1 g – heraf mættet fedt: 0,2 g
  • Kulhydrater: 1,3 g – heraf sukkerarter: 1 g
  • Fibre: 83 g
  • Protein: 6 g
  • Salt: 0,12 g

 

Ingredienser: Johannesbrødkernemel* – E410 – *Økologisk – GMO- og glutenfri

Allergener: Kan indeholde spor af lupin og cashewnødder.

Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke i direkte sollys.

Udvundet af økologiske kerner/frø fra Johannesbrødtræet – dyrket i Europa.

Hvad er johannesbrødkernemel?

Johannesbrødkernemel stammer fra johannesbrødtræets frugter, og nærmere bestemt kernerne/frøene i frugterne. Frugten kaldes også carob (der eksempelvis bruges til at lave carobpulver, der kan bruges som kakao erstatning). Johannesbrødtræet vokser primært i middelhavsområdet. Træet er ikke særligt stort, og frugterne sidder i klaser, hvor de bliver op til 25 cm lange og ca. 3-5 cm brede. Bælgen er ca. 1-3 cm tyk. Frugterne modnes egentlig i slut sommerperioden, men høstes før, hvorefter de tørres. Man laver så johannesbrødkernemel ud fra hviderne af frugternes kerner/frø.

Det kaldes locust bean gum på engelsk.

Johannesbrødkernemel anvendelse

Johannesbrødkernemel er et opløseligt smagsneutralt fortykningsmiddel og bindingsmiddel, der også er naturligt glutenfri. Det er meget fint malet, og anvendes på mange måder i fødevareindustrien. Det har en mild, sødlig smag og har lidt en smag som kakao. Men idet man skal bruge så lidt af det ad gangen, kan man ikke smage det.

Mange bruger det til glutenfri bagning (som eksempelvis xanthangummipulver og guargummi). Det er rigtig godt til glutenfri bagning, fordi det giver brød og kager en bedre konsistens, og får dejen til at binde sammen.

Man kan også bruge det til jævning (fortykning) af supper, saucer, hjemmelavet mayonnaise mv.

Dosering:

Til en let bindende effekt: brug ca. 2 gram (½ tsk) mel pr 250 ml.

Til varme retter: rør ønskede dosering ud i væske – tilsæt herefter til retten og kog op.
Til kolde retter: rør ønskede mængde ind i retten med et piskeris, og lad det stå i 10-15 minutter.

Biovegan

Biovegan er vores topleverandør af både veganske, glutenfrie og økologiske specialvarer. Den tyske virksomhed er kendt for kvalitetsingredienser, hvilket de bestemt også har præsteret med dette johannesbrødkernemel.

Yderligere information

Vægt 0,6 kg