Beskrivelse
Johannesbrødkernemel Økologisk – næringsindhold pr 100g:
Johannesbrødkernemel – næringsindhold per 100 gram:
- Energi: 823 KJ / 197 Kcal
- Fedt: 1 g – heraf mættet fedt: 0,2 g
- Kulhydrater: 1,3 g – heraf sukkerarter: 1 g
- Fibre: 83 g
- Protein: 6 g
- Salt: 0,12 g
Ingredienser: Johannesbrødkernemel* – E410 – *Økologisk – GMO- og glutenfri
Allergener: Kan indeholde spor af lupin og cashewnødder.
Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke i direkte sollys.
Udvundet af økologiske kerner/frø fra Johannesbrødtræet – dyrket i Europa.
Hvad er johannesbrødkernemel?
Johannesbrødkernemel stammer fra johannesbrødtræets frugter, og nærmere bestemt kernerne/frøene i frugterne. Frugten kaldes også carob (der eksempelvis bruges til at lave carobpulver, der kan bruges som kakao erstatning). Johannesbrødtræet vokser primært i middelhavsområdet. Træet er ikke særligt stort, og frugterne sidder i klaser, hvor de bliver op til 25 cm lange og ca. 3-5 cm brede. Bælgen er ca. 1-3 cm tyk. Frugterne modnes egentlig i slut sommerperioden, men høstes før, hvorefter de tørres. Man laver så johannesbrødkernemel ud fra hviderne af frugternes kerner/frø.
Det kaldes locust bean gum på engelsk.
Johannesbrødkernemel anvendelse
Johannesbrødkernemel er et opløseligt smagsneutralt fortykningsmiddel og bindingsmiddel, der også er naturligt glutenfri. Det er meget fint malet, og anvendes på mange måder i fødevareindustrien. Det har en mild, sødlig smag og har lidt en smag som kakao. Men idet man skal bruge så lidt af det ad gangen, kan man ikke smage det.
Mange bruger det til glutenfri bagning (som eksempelvis xanthangummipulver og guargummi). Det er rigtig godt til glutenfri bagning, fordi det giver brød og kager en bedre konsistens, og får dejen til at binde sammen.
Man kan også bruge det til jævning (fortykning) af supper, saucer, hjemmelavet mayonnaise mv.
Dosering:
Til en let bindende effekt: brug ca. 2 gram (½ tsk) mel pr 250 ml.
Til varme retter: rør ønskede dosering ud i væske – tilsæt herefter til retten og kog op.
Til kolde retter: rør ønskede mængde ind i retten med et piskeris, og lad det stå i 10-15 minutter.
Biovegan
Biovegan er vores topleverandør af både veganske, glutenfrie og økologiske specialvarer. Den tyske virksomhed er kendt for kvalitetsingredienser, hvilket de bestemt også har præsteret med dette johannesbrødkernemel.



















