VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Johannesbrødkernemel 100g – Øko

115,00 kr.

På lager

Johannesbrødkernemel – Økologisk – fra tyske Buxtrade 

Indhold: 100 gram (genluk på posen)

Johannesbrødkernemel bruges bl.a. til glutenfri bagning, jævning og fortykning af saucer, supper mv.

Interesseret i glutenfri produkter? Se dem alle her >>

Næringsindhold og mere info nedenfor

Del med andre:

Beskrivelse

Johannesbrødkernemel Økologisk – næringsindhold pr 100g:

Johannesbrødkernemel – næringsindhold per 100 gram:

  • Energi: 780 KJ / 193 Kcal
  • Fedt: 1 g – heraf mættet fedt: 0,2 g
  • Kulhydrater: 0 g – heraf sukkerarter: 0 g
  • Fibre: 78 g
  • Protein: 7 g
  • Salt: 0,03 g

 

Ingredienser: Johannesbrødkernemel – E410 – Økologisk – GMO- og glutenfri –  udvundet af økologiske kerner/frø fra Johannesbrødtræet.

Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke i direkte sollys. Der er genluk på posen.

Hvad er johannesbrødkernemel?

Johannesbrødkernemel stammer fra johannesbrødtræets frugter, og nærmere bestemt kernerne/frøene i frugterne. Frugten kaldes også carob (der eksempelvis bruges til at lave carobpulver, der kan bruges som kakao erstatning). Johannesbrødtræet vokser primært i middelhavsområdet. Træet er ikke særligt stort, og frugterne sidder i klaser, hvor de bliver op til 25 cm lange og ca. 3-5 cm brede. Bælgen er ca. 1-3 cm tyk. Frugterne modnes egentlig i slut sommerperioden, men høstes før, hvorefter de tørres. Man laver så johannesbrødkernemel ud fra hviderne af frugternes kerner/frø.

Det kaldes locust bean gum på engelsk.

Johannesbrødkernemel anvendelse

Johannesbrødkernemel er et opløseligt smagsneutralt fortykningsmiddel og bindingsmiddel, der også er naturligt glutenfri. Det er meget fint malet, og anvendes på mange måder i fødevareindustrien. Det har en mild, sødlig smag og har lidt en smag som kakao. Men idet man skal bruge så lidt af det ad gangen, kan man ikke smage det.

Mange bruger det til glutenfri bagning (som eksempelvis xanthangummipulver og guargummi). Det er rigtig godt til glutenfri bagning, fordi det giver brød og kager en bedre konsistens, og får dejen til at binde sammen.

Man kan også bruge det til jævning (fortykning) af supper, saucer, hjemmelavet mayonnaise mv.

Andre bruger det som fortykningsmiddel til modermælkserstatning. Bruger du det til modermælkserstatning, skal du kun bruge ca. ½-1 gram til 200 ml.

Rig på kostfibre

Meltypen er lavet af en type ufordøjelige fibre, der er gode for tarmfloraen. Fibrene binder også kolesterol, så det ikke absorberes i blodet. Men idet man jo ikke indtager mel-typen i særligt store mængder, er det ikke som sådan noget, der har en reel påvirkning.

Buxtrade

Buxtrade er shoppens leverandør af økologisk johannesbrødkernemel. Den tyske virksomhed i Hamborg er specialiseret i fortykningspulvere og super foods. Buxtrade, er kendt for kvalitetsingredienser, hvilket de bestemt også har præsteret med dette johannesbrødkernemel.

Yderligere information

Vægt 0,25 kg