Beskrivelse
Æggeerstatning – vegansk æg fra Orgran
Æggeerstatning / vegansk æg fra Orgran kan bruges til bagning og madlavning som erstatning for hele æg. For eksempel i kager, desserter og pandekager.
Ingredienser æggeerstatning:
kartoffelstivelse, tapiokastivelse, hævemiddel (calciumcarbonat), surhedsregulerende middel (citronsyre), stabilisator (metylcellulose),
Opbevares tørt og køligt. Undgå direkte sollys.
Glutenfri, kolesterolfri, uden tilsat sukker, laktosefri.
Orgran No Egg – Anvendelse:
Pisk 3 gram æggeerstatning sammen med 30 ml vand, til det bliver en skummende masse. Dette svarer til 1 helt æg. Denne type vegansk æg er specielt god til marengs, pandekager, desserter og kager.
Bemærk at denne type ægerstatning ikke egner sig til f.eks. vegansk omelet eller røræg. Der skal du i stedet have fat på kikærtemel eller Terra Veganes veganske omeltmix.
Næringsindhold pr. 100 gram Orgran No Egg – vegansk æg /æggeerstatning:
Næringsindhold pr 100 gram Orgran No Egg – vegansk æg / æggeerstatning:
- Energi: 1313 KJ / 313 Kcal
- Fedt: 0,3 g – Heraf mættet fedt: 0,1 g
- Kulhydrater: 70,5 g – Heraf sukkerarter: 0 g
- Kostfibre: 2,9 g
- Protein: 0,2 g
- Salt: 0,0 g
Andre typer af vegansk æg/æggeerstatning
Udover Orgran vegansk æg i færdig form, findes der rigtig mange andre gode typer vegansk æggeerstatning. Det kommer an på anvendelsen, hvilke typer ‘æg’, der egner sig bedst. Du kan f.eks. bruge loppefrøskaller, hørfrø, kikærtemel, chiafrø, tapiokamel, johannesbrødkernemel, xanthangummi og guargummi – ikke mindst; banan og æblemos. Der er mange muligheder, så det er nemt at leve uden æg.