Agar Agar (pulver) 250g

109,00 DKK

På lager

Agar agar pulver – Nutty Vegan

Indhold: 250 gram (genluk på posen)

Agar agar er en slags vegansk gelatine/ husblas, der er lavet af alger. Det er smagsløst, og bruges bl.a. til at lave fromage, mousse og vegansk ost, og det kan bruges som jævner og meget andet.

Mere info nedenfor

Del med andre:
Share on facebook
Share on email

Beskrivelse

agar agar pulver - agar købAgar agar – vegansk gelatine og husblas

Agar Agar -pulver er en form for vegansk gelatine og/eller husblas, og bruges til gelering og som fortykningsmiddel. Det er smagsneutralt, så du kan bl.a. bruge det til at lave vegansk ost, fromage,’kød’pølse, geleer og meget andet. Man skal ikke bruge meget agar-pulver ad gangen, så de 100 gram holder længe. Det skal opvarmes til mindst 90 grader, før gelerings-evnen sætter ind.

Pulveret er udvundet af alger, der tørres og males til fint pulver. Og man skulle måske tro, at det så lugter af hav, men det er lugt- og smagsneutralt, så algerne kan ikke bestemt ikke smages.

Agar pulver – Næringsindhold pr 100 gram

Næringsindhold pr 100g agar pulver:

  • Energi: 774 KJ / 193 Kcal
  • Fedt: 0,3 g
  • Kulhydrater: 3 g – heraf sukkerarter: 0 g
  • Fibre: 88,1 g
  • Protein: 0,4 g
  • Salt: 0,1 g

 

Ingredienser: Agar pulver – E406 – GMO- og glutenfri –  udvundet af alger

Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke i direkte sollys. Der er genluk på posen

Hvordan bruges det?

Man bruger agar -pulver i et koncentrationsforhold, der er meget lavt. Laver du eksempelvis vegansk ost, skal du bruge mellem ½-1 spsk af pulveret til ca. ½ kilo ost. Her er det helt klart tilrådeligt, at du følger en god opskrift. Bemærk: dette er agarpulver, er ikke det samme som agarflager. Agarflager bruges sjældent til at lave hjemmelavet vegansk ost eller fromage mv. Her er det stort set altid agar i pulverform, der anvendes.

Man skal koge agarpulveret op i væske, inden det eksempelvis tilsættes en hjemmelavet ostemikstur eller gele. Men man kan også koge det op sammen med eksempelvis frugtsaft, hvis man laver gelé.

Agar sætter sig, modsat gelatine, ved stuetemperatur. Og det holder også formen, når det ikke står på køl. Det får en mere fast konsistens, når man anvender det, end hvad man ville få med gelatine.

Opskrifter med agargærflager nutritional yeast til vegansk ost med agar agar Nutty Vegan

Hvis du overvejer en hjemmelavet vegansk ost, har vi også super lækre gærflager med en fantastisk ostesmag i shoppen.

Og her finder du en skøn opskrift på vegansk ost med gærflager og agar pulver >>

Vil du gerne lave tærtefyld med pulveret, så finder også en opskrift på en skøn vegansk sommertærte her >>

Mia Sommer har også en populær opskrift på vegansk kødpølse, så måske den er noget for dig. Du finder den her >>. Er du til vegansk citronfromage, har Vanløse Blues en lækker opskrift her >>

Men det kan faktisk også bruges som fortykningsmiddel el. jævner til bl.a. saucer og dressinger. Her er mængden man skal bruge dog endnu lavere end til f.eks. oste.

Hvad er agar agar pulver?

Agar agar pulver er en type vegansk gelatine, der er udvundet af alger. Det smager dog slet ikke af hav eller alger, og er helt lugt- og smagsneutralt. Det er ikke 100% transparent, når man eksempelvis bruger det til gele. Men det betyder intet, hvis du skal bruge det til at lave en fast vegansk ost, eller måske en lækker vegansk cheesecake. Hvis du finder færdigvarer med algestivelsen, så hedder det E406 på varedeklarationen. Men det er helt naturligt.

Idet agarpulver indeholder så mange fibre (her er det 88 gram per 100 gram), er det noget, der hurtigt fordøjes. Netop pga. det høje fiberindhold er der endda nogle, der bruger det som et middel mod forstoppelse. Det har været brugt i Asien i flere århundreder, og bruges flittigt i dag i desserter. Selvfølgelig især i de veganske og vegetariske af slagsen.

I Asien har agar – både som pulver og plante – været brugt i århundreder til sundhedsmæssige formål. I Japan kaldes det Kanten, og det er helt det samme. Kært barn har mange navne.

agar agar køb - nutty vegan agar pulver

Er agar sundt?

Agar pulver indeholder rigtig mange fibre, ikke ret meget fedt og ingen sukkerarter. Det er naturligt glutenfri, sojafri og selvfølgelig fri for alt, der har med animalske produkter at gøre. Som nævnt ovenfor, er de mange fibre med til at sætte gang i tarmsystemet, hvilket er sundt for kroppen.

Agaralger indeholder mange gode næringsstoffer – eksempelvis: Calcium, jern, zink, potassium, mangan og folat. Dog i meget små mængder, idet man jo ikke bruger ret meget ad gangen.

Virker det helt som gelatine og husblas?

Agar agar pulver stammer fra alger, hvor gelatine og husblas stammer fra grisehud eller rester fra knogler af grise eller køer. Allerede der, er der stor forskel. Men egentligt virker de to slags stivere/fortykkere på samme måde. De skal dog slet ikke forberedes på samme måde. Agarpulver smelter ved 85 grader, og begynder at sætte sig hurtigt. Gelatine smelter ved 35 grader, men alt efter opskriften, kan det nogle gange kræve, at en ret sættes på køl, inden gelatinen/husblassen sætter sig. Det undgår du med agar, der sætter sig allerede ved stuetemperatur. Og det beholder formen.

Yderligere information

Vægt0.26 kg

TILMELD DIG NYHEDSBREVET