VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Vegansk sommertærte

vegansk tærte dessert - opskrift vegansk desserttærte med agar pulver

Vegansk sommertærte - desserttærte med agar agar

OPSKRIFTEN GIVER EN VEGANSK SOMMERTÆRTE / DESSERTTÆRTE TIL 6-8 PERSONER. DER ER BRUGT EN SPRINGFORM PÅ 18 CM I DIAMETER.

Arbejdstid i alt: 20 min.

Afkølningstid: Mindst 1 time

Ingredienser bund:

200 gram bløde/blødgjorte dadler (findes i shoppen her)

1 dl poppet amarant (findes i shoppen her)

1 dl hakkede mandler/nødder

1 dl solsikkekerner

3 spsk smeltet kokosolie

Ingredienser vegansk tærtefyld:

2 dåser kokosmælk

3/4 dl plantedrik (evt. med vaniljesmag)

Ca. 150 gram friske eller frosne bær (+ evt 75-100 gram friske blåbær, hvis du ønsker hele blåbær inden i tærten).

½ dl agavesirup el. kokossirup (findes i shoppen her) (lys sirup kan også bruges) 

3/4 dl kokosmel (kan udelades)

½ tsk fint/kværnet himalaya salt (findes i shoppen her)

2½ tsk agar agar (findes i shoppen her) – agar agar er en slags vegansk gelatine

Ideer til pynt:

  • Pisket havre- eller sojafløde tilsat vaniljesukker og blendede bær
  • Friske bær
  • Friske (spiselige) blomster (bemærk: blomsterne/nellikerne på billedet er IKKE spiselige)
  • Hakket vegansk chokolade
  • Hakkede nødder/mandler

Fremgangsmåde bunden (no bake):

Hæld alle ingredienser til bunden i en foodprocessor/minihakker. Blend til det samler sig som en masse. (Blend ekstra meget, hvis man ikke skal kunne se nødder, kerner osv.)

Sæt bagepapir på bunden af springformen (18 cm i diameter). Sæt selve ringen rundt om. Pres fyldet ned i bunden, så det er jævnt fordelt.

Sæt bunden i fryseren imens du laver fyldet.

Tip: Hvis du vil have hele friske bær indeni tærten (som på billedet), er det en god idé at stille dem klar ved blenderen. De skal naturligvis ikke blendes, men du skal bruge blenderen, når du laver det sidste mht fyldet, og så er det bedst, hvis bærrene er lige ved hånden.

Fremgangsmåde vegansk tærtefyld:

Hæld vandet fra kun den ene dåse kokosmælk i en lille gryde.

Hæld det øverste tykke kokoslag fra dåsen i en blender og tilsæt hele den anden dåse kokosmælk + 150 gram bær, sirup, salt og kokosmel.

Blend til massen er ensartet.

I den lille gryde med kokosvandet tilsætter du 3/4 dl plantedrik og 2½ tsk agar agar pulver. Pisk det sammen og bring det i kog. Pisk imens det simrer i 3-4 minutter.

Nu skal det gå hurtigt: tag gryden af varmen, og tag bunden/springformen ud af fryseren og sæt den over til blenderen.

Hæld så den varme agar-masse ned i blenderen, og blend i 10-20 sekunder til det er ensartet og jævnt fordelt i kokosmassen.

Hæld hurtigt fyldet i springformen og dump/plump de hele friske blåbær ned i fyldet.

Fyldet sætter sig hurtigt, så de sidste skridt skal gå lidt tjept.

Sæt tærten på køl i mindst en time (gerne til dagen efter).

Brug evt. en blød/bøjelig dejskraber til at få tærten til at slippe springformen. 

Pynt helt som du lyster – med f.eks. pisket havre- eller sojafløde, friske bær, spiselige blomster, hakket vegansk chokolade eller hvad du lige synes.

En skøn vegansk tærte til dessert eller eftermiddagskaffe, der sagtens kan holde sig (tildækket) på køl i en uges tid.