VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Himalaya Salt – Groft 500g

29,00 kr.

På lager

Pink Himalaya Salt – Groft – fra dragon Superfoods

Indhold: 500 gram

Himalaya salt bruges til madlavning, som du bruger almindeligt hvidt salt. Men det har flere sundhedsmæssige fordele.

Få mere info om fordele ved salt fra Himalaya, hvor det udvindes og hvordan det bruges nedenfor.

Beskrivelse

Hvad er Himalaya Salt?

Himalaya salt er en mineralsk salt-type, en klippesalt, der udvindes i bjergene i Pakistan. Saltet brydes ved at banke det ud af bjergvæggen. Så bliver det knust (groft salt) eller sigtet (fint salt).

Det er et uraffineret og helt naturligt krystalsalt og faktisk et havsalt, der blev dannet for mange millioner år siden efter udtørring af et urhav. Den pink/rosa farve skyldes indholdet af mineraler og sporelementer som magnesium, og calcium, der ellers ikke findes i almindeligt hvidt salt.

Det bruges som bordsalt og til madlavning – helt som du ville bruge almindeligt salt. Saltet bruges også i forskellige spa-produkter, og kan anvendes som fodsalt.

Hvorfor skal kroppen bruge salt?

Salt er vores største kilde til natrium. Natrium hjælper kroppen med at opretholde en korrekt væske- og saltbalance. Natrium hjælper til at vedligeholde kroppens vitale funktioner som muskelbevægelighed og nervefunktioner, og det forhindrer et for lavt blodtryk.

Er Himalaya salt bedre end almindeligt hvidt salt?

Almindelig salt (hvidt) består kun af natriumklorid, og indeholder ikke andre sunde mineraler, og det er her den største forskel ligger. Pink salt fra Himalaya er et havsalt. Det indeholder mindre mængder af natriumklorid end hvidt salt, og masser af vigtige mineraler. Bl.a. derfor kan det hjælpe mod forhøjet blodtryk. Se fordelene nedenfor.

Hvad kan man bruge Himalaya salt til?

Ud over at du selvfølgelig kan bruge Himalaya salt i din saltkværn til madlavning og som bordsalt, kan du bruge det som fodbadesalt, som udrensningskur og meget andet.

Fordele ved Himalayasalt

Mineralpartiklerne i Himalaya salt kan let absorberes af kroppen. Det er blandt andet med til at rense cellernes biokemiske systemer. Saltet hjælper til at genopbygge og afbalancere kroppens energidepoter, vores syre/base-balance og det hjælper til at nedbryde forskellige tungmetaller i kroppen, som kviksølv, der ellers lagres fra diverse forurenende stoffer.

  • Pink Himalaya salt indeholder 84 sunde og essentielle mineraler.
  • Opløst i varmt vand – i et lille hjemme-dampbad/ved indånding – kan salt fra Himalaya hjælpe mod irritation i bihuler, mod tilstoppet næse og ved åndedrætsbesvær.
  • Det er kendt for at forbedre funktionen af flere vitale systemer, og det er med til at få kroppen til at slappe af.
  • Det kan have en foryngende effekt på huden.
  • Salt fra Himalaya kan modvirke væskeretention, der faktisk ofte skyldes indtagelse af for meget raffineret salt (almindeligt hvidt salt).
  • Skifter du fra almindeligt salt til Himalayasalt, kan du opleve et reduceret blodtryk, fordi det pink salt fra Himalaya indeholder mindre natrium end hvidt salt.
  • Via saltets antioxidanter og elektrolytter kan de fysiske og mentale energidepoter øges naturligt.
  • Det naturligt organiske salt kan hjælpe til at lade kroppen absorbere vigtige næringsstoffer fra fødevarer.
  • Næringsstofferne fra salt fra Himalaya kan styrke tarmfloraen, og forbedrer tarmens evner til at udskille affald, som kroppen ikke skal bruge.

Afslappende og anti-inflammatorisk virkning – og det kan hjælpe mod migræne

Himalaya salt kan have en både afslappende og anti-inflammatorisk virkning, og kan bl.a. hjælpe til at reducere dannelsen af åreknuder. Mineralerne i saltet kan også hjælpe til at behandle migræne. Det kan det, fordi det fremmer adskillelsen af serotonin (et hormon), der reducerer smerter og højner velvære-fornemmelsen.

Læs mere om fordele ved salt fra Himalaya her.

Opbevares tørt, ikke for varmt og tætlukket. Oprindelse: Pakistan

Yderligere information

Vægt 0,52 kg