VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Ernæringsgær / Gærflager – 150g

Original price was: 39,95 kr..Current price is: 34,95 kr..

På lager

Ernæringsgær / gærflager- glutenfri – fra danske Nutty Vegan

Indhold: 150 gram (genluk på posen) Findes også i pose med 300 gram gærflager >>

Ernæringsgær kaldes også gærflager (og nutritional yeast på engelsk). Flagerne er super sunde, og bruges især som en umami-smagsgiver. De er sprængfyldt med protein, vitaminer (herunder B-vitaminer) og kostfibre. De giver en fantastisk oste- og let nøddeagtig smag.

Er gærflager sunde? Hvad er næringsværdien? Hvordan laves de? Hvad kan de bruges til? Læs med nedenfor.

Bemærk, dette er samme vare som varen Gærflager (nutritional yeast).

Beskrivelse

Ernæringsgær / gærflager fra Nutty Vegan – næringsindhold:

Ernæringsgær / Gærflager (nutritional yeast) (glutenfri) næringsindhold:

 • ENERGI 1370 KJ/ 327 KCAL 
 • FEDT 5 g Heraf mættet fedt 1,7 g 
 • KULHYDRATER  9 g Heraf sukkerarter 8 g 
 • KOSTFIBRE  27 g 
 • PROTEIN  49 g 
 • SALT   0,5 g 

 

Vitaminer pr 100g:

 • B1: 30mg
 • B2 4 mg
 • B3: 23 mg
 • B5: 7 mg
 • B6: 3 mg
 • B12: 0,3 μg

 

Mineraler pr 100 gram:

 • Kalium: 2200 mg
 • Fosfor: 1500 mg
 • Magnesium: 150 mg
 • Calcium: 125 mg

 

Nutty Vegan Gærflager/ ernæringsgær indeholder blandt andet forskellige B-vitaminer, jern, calcium, folsyre, magnesium og zink. Proteinerne i flagerne indeholder alle essentielle aminosyrer. Læs meget mere om egenskaberne, og om hvordan det egentligt laves, nedenfor.

ernæringsgær - køb onlineErnæringsgær / gærflager – fra Nutty Vegan – Indhold:

Indhold: Inaktive, tørrede gærflager / ernæringsgær.

Pakket på en allergenefri fabrik. Oprindelsesland: Frankrig.

Der er smart genluk på posen.

Bør opbevares tørt, mørkt, køligt og tætlukket.

Find endnu mere info om gærflager generelt under billedet.

gærflager nutritional yeast til vegansk ost Nutty Vegan

Ernæringsgær – hvad er det?

Ernæringsgær, der er bedre kendt i Danmark som gærflager (nutritional yeast på engelsk), er tørret, inaktivt gær. Det er små flager, der ikke kan sammenlignes med almindeligt gær, som du kender. Slet ikke. Så på trods af at navnet lyder lidt specielt, så tag ikke fejl; ernæringsgær / gærflager er super sunde. De kan sagtens sagtens spises rå. Flagerne giver en fantastisk smag – oste-agtig med et hint af nødder – og det gør dem til et rigtig lækkert krydderi i alverdens forskellige retter. Også derfor bliver det mere og mere udbredt at bruge flagerne i rigtig mange former for madlavning. Ikke mindst i saucer og supper, da de også kan bruges som jævner.

Har du kigget på mange engelske opskrifter, bliver flagerne kaldt nutritional yeast. Det skal dog ikke forveksles med ‘brewer’s yeast’, der som navnet antyder, anvendes til ølbrygning.

ernæringsgær køb - økologiske gærflagerHvordan laves gærflager?

Man laver gærflager (ernæringsgær) ved at dyrke en gærtype på helt naturlige råvarer. Her bruges ofte glukose fra sukkerrør eller roemelasse som basis for dyrkningen af de inaktive gærflager.

Når dyrkningen når et vist stadie, varmebehandles gæren, så egenskaberne deaktiveres. Herefter høstes, smuldres og pakkes det. Og voila; gærflager / ernæringsgær.

Hvordan ser flagerne?

Du kan sammenligne gærflagers udseende med f.eks. fintrevet og tørret parmesanost. Som du også kan se på billedet. Flagerne er hvide/let gullige, og trods at de er veganske, giver de en super lækker umami-ostesmag. Derfor er flagerne super populære, hvis man ynder at lave hjemmelavet vegansk ost og ostesovse som bechamelsauce og mornay sauce. På vegansk manér.

Nutty Vegan glutenfri ernæringsgær / gærflager er lysere end mange andre typer. Det er blandt andet fordi, at der ikke er brugt tilsætningsstoffer som hvedemel og salt. Også derfor er de meget velegnede, hvis du f.eks. vil lave hjemmelavede hvide oste – som vegansk mozzarellaost. Vil du gerne have en mere gullig farve, kan du eksempelvis tilsætte lidt gurkemeje, karry eller paprika.

Ernæringsgær / gærflager kan bruges til meget mere – se opskrifter nedenfor.

Er ernæringsgær sundt:

Ernæringsgær er helt bestemt sundt. Med masser af kvalitetsproteiner, vitaminer, mineraler og kostfibre er ernæringsgær / gærflager helt i toppen på sundhedsskalaen.

Mere info herunder.

Kvalitetsprotein

Ernæringsgær / gærflager indeholder alle essentielle aminosyrer, der f.eks. også findes i kød, mælk, æg osv. Flagerne er dog selvfølgelig helt plantebaserede. De essentielle aminosyrer ligger i flagernes proteinsammensætning. Disse særlige proteiner er for eksempel med til at vedligeholde de vitale funktioner i kroppen. Det er nødvendigt, at vi får alle de essentielle aminosyrer gennem kosten, da menneskekroppen ikke selv kan producere dem.

Ernæringsgær / gærflager indeholder en stor mængde protein. En spiseskefuld ernæringsgær/ gærflager indeholder cirka samme proteinmængde som et æg.

Masser af kostfibre og vitaminer

Gærflager / ernæringsgær har mange andre fantastiske sundhedsegenskaber end lige proteinerne. Flagerne indeholder nemlig også mange kostfibre, mineraler og vitaminer.

For de der lever af en plantebaseret kost, er det især sammensætningen af B-vitaminer, der er bemærkelsesværdig god i flagerne. Så hvis du kombinerer ernæringsgær med en varieret kost, er flagerne et super godt supplement til at øge indtaget af kostfibre, mineraler, proteiner og vitaminer. Og så kommer vi til de skønne antioxidanter.

Ernæringsgær / Gærflager og antioxidanter

gærflager køb nutritional yeast dansk

Ernæringsgær / gærflager indeholder de 2 særlige antioxidanter glutathion og selenomethionin. Disse antioxidanter er med til at beskytte kroppens celler fra skader fra f.eks. frie radikaler og tungmetaller*. Antioxidanter kan også hjælpe kroppen med at fjerne toksiner**.

Når man spiser fødevarer med et stort indhold af antioxidanter – som f.eks. ernæringsgær/gærflager, frugt, grøntsager og korn – boostes niveauet af antioxidanter i kroppen. Og det er super godt for dit helbred.

*Læs mere om frie radikaler hos f.eks. netdoktor.dk – **Og endnu mere om antioxidanter hos sundforskning.dk

Andre fordele

Amerikanerne forsker meget i gærflager / ernæringsgær. Nogle af deres forskningsresultater viser, at kan have en reducerende effekt på kolesteroltallet (bl.a. fordi de indeholder beta glucan), og de kan hjælpe til at reducere inflammation. Ikke mindst; flagerne kan gavne immunforsvaret. Læs evt. denne artikel (engelsk), der henviser til forskellige amerikanske studier og forskningsresultater. Vi har ikke forsket i det i Danmark endnu. Også derfor står der også ‘KAN’ og ikke ‘har’.

Hvad kan man bruge ernæringsgær til?

Ernæringsgær / gærflager bidrager, som du kan se ovenfor, med mange vigtige næringsstoffer.

Men det allervigtigste er flagernes smag. De er nemlig formidable smagsgivere.

Man kan f.eks. bruge gærflager sådan her (Opskrifter findes længere nede på siden):

 • Som oste-smagsgiver i vegansk bechamel- og mornay sauce
 • Som oste-smagsgiver i hjemmelavet vegansk ost
 • Som vegansk parmesan på f.eks. pastaretter
 • Som krydderi i plantefars
 • Som krydderi i hjemmelavet pålæg
 • Som smagsgiver (og endda jævner) i gryderetter
 • Som smagsgiver på popcorn (drysses ud over)

 

Der er faktisk ingen ende på mulighederne for anvendelsen af de små gærflager. De giver en ekstra skøn smag til rigtig mange retter. Og som en ekstra bonus tilsætter du lidt ekstra protein, fibre, vitaminer og mineraler til din mad, hver gang du bruger dem.

Opskrifter med gærflager / ernæringsgærvegansk ost opskrift med nutritional yeast

Yderligere information

Vægt 0,15 kg