Beskrivelse
Glutenfri kage mix til vegansk citronkage – Biovegan
Glutenfri kage mix til vegansk citronkage – Biovegan
Ingredienser i kageblandingen:
Rismel*, rå rørsukker*, majsstivelse*, majsmel*, 1,2% citronsaftpulver* (maltodextrin*, 35% citronsaftkoncentrat*), hævemiddel: natron*, syremiddel: kaliumtartrat, loppefrøskaller*, 0,4% citronskal*, gulerodsmel*, fortykningsmiddel: guargummi*, 0,1% citronolie*, emulgator: solsikkelecithin*.
Ingredienser i glasurblandingen:
Flormelis*, 0,1% citronolie*.
*fra kontrolleret økologisk dyrkning
Allergener: Kan indeholde spor af soja, selleri, sennep, sesam og skalfrugter.
Næringsindhold pr. 100 gram tørmix:
-
Energi: 1574 KJ / 371 Kcal
-
Fedt: 0,5 g
-
Heraf mættede fedtsyrer: 0,1 g
-
Kulhydrater: 88 g
-
Heraf sukkerarter: 42 g
- Kostfibre: 1,2 g
- Protein: 2,9 g
-
Salt: 0,54 g
Tilberedning:
Tilberedningsforslag til Biovegans glutenfri kage mix til vegansk citronkage:
Udover posens indhold skal du bruge:
250 ml sojadrik
100 g blød margarine eller vegansk smør(bar)
1 spsk (15 ml) vand eller citronsaft til glasuren
Brødform (20-25 cm)
Håndmixer med piskeris
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 °C varmluft, og smør bageformen grundigt.
Bland bageblandingen med sojadrik og margarine/smør i en skål, og pisk dejen med lav hastighed med en håndmixer med piskeris.
Fortsæt derefter med at piske ved høj hastighed, indtil der dannes en glat dej (ca. 2 minutter). Hæld dejen i brødformen, og jævn den let.
Bag din veganske citronkage på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter ved 180 °C varmluft eller ca. 55 minutter ved 180 °C over/undervarme. Test kagen ved at stikke et træspyd i midten, når den er færdig. Hvis dejen hænger fast i spyddet, kan du forlænge bagetiden med ca. 5 minutter, hvis det er nødvendigt, og derefter teste igen.
Lad kagen hvile i formen på en rist i 15 minutter, og vend den derefter forsigtigt ud af formen. Bland citronglasurblandingen med 1 spiseskefuld vand eller citronsaft, og smør den på den stadig lune kage. Lad den køle helt af på en rist.
Bemærk:
Du kan også tilberede kagen med andre plantebaserede drikke. Bemærk venligst, at konsistensen kan variere ved brug af andre plantedrikke. Biovegan anbefaler sojadrik.
Glutenfri kage mix til vegansk citronkage – Biovegan 












