VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Chufa mel (jordmandelmel) – 250g

29,95 kr.

Ikke på lager

Chufa mel (jordmandelmel) – Fra Naturmind

Indhold: 250 gram

Chufa mel er lavet af jordmandler, der også kaldes tigernødder. Det er et rigtig godt alternativ til eksempelvis mandelmel, bl.a. på grund af smagen og de mange gode næringsstoffer. Og så er meltypen glutenfri.

Mere info og næringsværdi nedenfor

Del med andre:

Beskrivelse

chufamel-køb---jordmandelmel---tigernøddemel-Chufa mel (jordmandelmel – mel af tigernødder) – Næringsindhold pr 100g:

Chufa mel (jordmandelmel, mel af tigernødder) fra Naturmind – næringsindhold per 100 gram:

  • Energi: 1924 KJ/ 465 Kcal
  • Fedt: 25 g – heraf mættet fedt 5,5 g
  • Kulhydrater: 40 g – heraf sukkerarter: 15 g
  • Fibre: 17 g
  • Protein: 4,1 g
  • Salt: 0,05 g

 

Ingredienser: mel af jordmandler/tigernødder (chufa mel).

Oprindelse: Nigeria – Opbevares tørt, mørkt, ikke for varmt og tætlukket.

Hvad er chufa mel?

Chufa mel er mel lavet af jordmandler. De kaldes også tigernødder og chufaknolde. Det er faktisk slet ikke en nød (eller mandel). Det er en lille knold, der vokser under jorden især i de sydlige lande i Afrika. Navnet tigernød er opstået, fordi de små knolde har striber – som tigeren. Navnet jordmandel er så kommet til, fordi de smager lidt som mandler (og pekannødder og en anelse af kokos). Meltypen fungerer som, og ligner også, mandelmel. Så det er helt naturligt, at knoldene kaldes jordmandler. Hvorfor så kalde det chufa mel? Ja, se det er fordi, at den også dyrkes i Spanien, og der hedder jordmandler chufa. Det latinske navn for planten er Cyperus esculentus. Så fik du lige hele møllen med oprindelse og betydning.

Er du allergisk overfor nødder, så er der ingen problemer, for det er altså ikke en nød eller en mandel. Det er en knoldrod. Og den er helt glutenfri.

Jordmandelmel – superfood

Chufa mel (jordmandelmel) er rigtig sundt, og derfor har mange over de sidste par år udråbt jordmandler til superfood.

Jordmandler/tigernødder har et højt indhold af fedt, men langt størstedelen af fedtet er de sunde umættede fedtsyrer. Helt som nødder og mandler. Men det der gør meltypen ekstra sund, er det høje indhold af proteiner, fibre og mineraler.

Chufamel som superfood:

  • Indholder bl.a. magnesium, fosfor, thiamin (B-vitamin), jern, zink og kalium
  • Fibrene i meltypen kommer bl.a. via det resistente stivelse, der er store mængder af i melet. Resistente fibre passerer ufordøjet gennem systemet. Og det har flere gode helbredsmæssige funktioner.
  • Melet er rigt på antioxidanter

Chufa mel anvendelse

Man kan bruge chufa mel (jordmandelmel) til mange ting. Eksempelvis i pandekager, cookies, muffins, småkager og smoothies. Det er især et hit hos de med glutenallergi til bagning og madlavning. Men er du eksempelvis glad for mandelmel i opskrifter, så prøv at erstatte med jordmandelmel. Det har de samme egenskaber, og en smag der minder lidt om mandelsmagen, så det er helt bestemt værd at prøve det.

Naturmind Chufa mel / jordmandelmel

Chufa mel (jordmandelmel) fra Naturmind. Naturmind er BiOrganiks brand. BiOrganik (og dermed Naturmind) er vores fantastiske leverandør af rigtig mange veganske produkter. Det er en stor producent, der holder til i Ungarn. Deres produktion er 100% vegansk, og de har et stort glutenfrit sortiment. Herunder chufa mel og mange andre veganske og glutenfri produkter. Se alle vores BiOrganik/Naturmind produkter her >>

Glutenfri mel – andre typer

Hvis du er interesseret i andre spændende typer af glutenfri mel, har vi bl.a. økologisk tapiokamel, økologisk kikærtemel, kokosfibermel, arrow root pulver og bananmel her på shoppen.

Vi har også en god opskrift på glutenfri pandekager – her er der brugt tapiokamel og kikærtemel, men du kan evt. bytte tapiokamel ud med chufamel /jordmandelmel.

Søger du bindingsmidler (æggeerstatning) til glutenfri eller vegansk bagværk, har vi bl.a. xanthangummi, guargummi, johannesbrødkernemel og agar agar her på webshoppen. Se hele kategorien fortyknings- og bindingsmidler og vegansk æggeerstatning her >>.

Yderligere information

Vægt 0,25 kg