VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Veganske juleboller

veganske juleboller opskrift uden æg

De bedste veganske juleboller

Arbejdstid: 15 min.

Hævetid: 1 time + ½ time

Bagetid: ca. 15 min.

Opskriften giver 12 super luftige, bløde og saftige veganske juleboller.

Ingredienser:

50 gram gær

1 3/4 dl plantedrik + lidt til pensling

1 stor appelsin – heraf skal du bruge 2 tsk fintrevet appelsinskal og 1 dl appelsinsaft

1 tsk sukker

½ dl olie

2 tsk kardemomme

1½ tsk kanel

75 gram vegansk chokolade

(her i shoppen kan du både finde vegansk madlavningschokolade i knapper og almindelige veganske chokoladeplader, du bare kan hakke i stykker)

100 gram hvedegluten – der giver den bløde og luftige konsistens.

(findes i shoppen i poser med 250 gr 500 gr)

500 gram hvedemel

1 tsk salt

Lidt perlesukker til drys

Fremgangsmåde veganske juleboller:

Rør gær ud i appelsinsaft, plantedrik, sukker, appelsinskal, kanel, kardemomme og olie. Til gæren er helt opløst.  

Rør hvedegluten i. 

Tilsæt hvedemel, salt og vegansk chokolade i knapper eller hakket chokolade i stykker.

Så skal dejen æltes godt og grundigt. (Fedt hvis du har en køkkenmaskine til at gøre det – ellers må du bare klø på).

Lad så dejen til de veganske juleboller hæve tildækket i ca. en time (gerne mere).

For at gøre det nemt for dig selv, kan du dele dejen i 4 lige store stykker. Form 3 juleboller af hvert stykke.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 12 boller i alt.

Bollerne ser temmelig små ud, men de hæver rigtig meget. (Specielt i ovnen).

Dæk bollerne med et viskestykke, og lad dem efterhæve i en halv times tid.

Pensl dem med plantedrik og drys lidt perlesukker på toppen.

Bag dem ved 190 grader varmluft – på midterste rille – i ca. 15 minutter.

De hæver rigtig meget i ovnen. Dejen bliver helt spændt ud.

Når de har kølet ned i nogle minutter på bageristen, falder de ned igen. Og så kan du nyde de bedste veganske juleboller – ever! Super luftige, bløde, saftige og med et spændstigt, langt bid. 

Måske med et lag cremet vegansk ‘nutella’? 😉