Beskrivelse
Tofu – Økologisk – Næringsindhold pr. 100g
Økologisk Tofu fra Bio Asia – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi 602 KJ (144 kcal)
- Fedt 7,8 g – heraf mættede fedtsyrer 1,5 g
- Kulhydrat 1,5 g – heraf sukkerarter < 0,5 g
- Protein 17 g
- Salt 1,8 g
Ingredienser:
Vand, SOJAbønner*, salt, syreregulator: citronsyre. *Økologisk certificeret.
Allergener: Soja. Glutenfri. GMO-fri.
OPBEVARING: Lukket: opbevares køligt og tørt. Åbnet: opbevares tætlukket på køl i 2-3 dage.
Sojabønnernes oprindelse: Bulgarien
Økologisk kontrolkode: DE-ÖKO-001 – BG-BIO-02 EU-jordbrug
Tofu tilberedning
Tofu kan tilberedes på rigtig mange måder. Denne type fast tofu er særdeles velegnet som en slags køderstatning i lune retter. Du kan f.eks. skære den i skiver eller stykker, marinere den i en krydret marinade eller sauce og stege det på panden. Herefter er anvendelsesmulighederne mange. Du kan f.eks. bruge krydret og stegt tofu i salater, som pizzatopping, i nudel- og wokretter eller brug det på spaghetti med tomatsauce.
Den super dygtige veganske madblogger, Mia Sommer, der bl.a. også arbejder for Dyrenes Alliance og er kampagneleder for Veganerudfordringen, har bl.a. skabt denne super opskrift på tofu i krydret kokossauce (link åbner i nyt vindue).