Vegansk kød erstatninger som:
plantefars, pølser, steaks, soya kød, jackfruit, fiskealternativer, bøffer og tofu. Du går ikke ned på plantekød her på shoppen:
MY FOOD IS GROWN - NOT BORN.
Vegansk kød findes i mange fantastiske udgaver
Vegansk kød er selvfølgelig lavet af planter. Altså plantekød. Det kan for eksempel være veganske pølser, steaks, soya kød, plantefars.. og ja, listen bliver ved.
Det findes reelt set i uendeligt mange former og variationer.
Her på webshoppen er det gjort nemt for dig. Ovenfor finder du f.eks. soya kød og soya fars, ærtekød, færdige burgerbøffer, mock duck (i 2 versioner) fiskealternativer som vegansk tun, caviar, calamari, flere typer tofu og ikke mindst burger-, delle- og falafelmix. Så kan du nemt og hurtigt lave proteinrig vegansk aftensmad.
Du kan også lave hjemmelavet vegansk kød med eksempelvis hvedegluten, der også kaldes seitanmel. Og du kan f.eks. bruge sojakød, kikærtemel og linser som hovedingrediens til hjemmelavet vegansk plantekød og plantefars. Hver for sig eller som en kombination. Der er links til gode opskrifter på produktsiderne.
Derudover er der de lidt mere eksotiske og nyere typer, som jackfruit og bananblomst, der er begyndt at blive meget populære som køderstatninger.
Når der er tale om vegansk ‘kød’, soya kød mv., er det selvfølgelig helt og holdent plantebaseret. Det ved både du og jeg godt. Men så er det nemmere for mange at forholde sig til.
Bliv inspireret til hjemmelavet vegansk mad med veganske opskrifter:
Du finder mange opskrifter på hjemmelavet vegansk kød her på hjemmesiden. Og ikke mindst, hvordan man nemt tilbereder plantekød, soya kød mv. For eksempel vegansk burger, vegansk pizzatopping, veggiedeller, vegansk lasagne mv. Klik på billederne herunder for at hoppe til opskrifterne.
Soya kød, soya fars eller hvad du foretrækker at kalde det, er en storfavorit. Det er helt exceptionelt nemt at tilberede, og smagen afgør du selv. Konsistensen i de lidt større stykker af soya kød er sammenlignelig med kylling. (Bare husk at presse godt med væde ud, inden du steger det.) Soya fars ( sojagranulat) og ærtefars er sammenligneligt med plantefars og dermed hakkekød.
De mest brugte planter til vegansk kød er:
Plantekød og vegansk kød er naturligvis lavet af planter. Og der er ikke nogen specifik plante, der er den bedste.
Det kommer helt an på præferencer for smag og mest af alt konsistens. For smagen tilføjer man tit og ofte selv. Det kommer selvfølgelig også an på, om man vil have proteinrige retter, eller om man i stedet laver proteinrigt tilbehør. Eller helt er ligeglad med proteinerne.
Samtidig kommer det naturligvis også an på, om man laver hjemmelavet eller færdigkøbt plantekød. For når du laver hjemmelavet vegansk kød eller tilbereder soya kød, så bestemmer du helt selv smagen.
Soya kød og soya fars / sojagranulat er usandsynligt nemt at tilberede. Med soya fars (sojagranulat) lader du granulatet stå i blød i kogende vand i 5 minutter. Så drænes vandet fra, og du tilbereder granulatet akkurat, som hvis det var hakket kød.
Soja kød i store stykker skal koges i mellem 8 og 12 minutter (afhængigt af størrelsen). Også her drænes vandet fra, og så tilbereder du det, som var det kylling. Så hvis du søger plantekød til nem aftensmad, er soya kød og soya fars vejen frem. Og så er det exceptionelt sundt.
Har du hørt myten at sojabønner ikke er sunde, så er dte helt forkert. Du kan evt. læse mere om soya med myter og fakta her >>
Vegansk ‘kød’ er en oxymoron i sig selv. For kød kan jo ikke være vegansk. Domstolene i EU har dog afgjort at man f.eks. godt må sige planteburger mv.. Man må altså gerne kalde det plantekød. Og tofu er en af veganerenes og vegetarernes bedste venner, når det gælder vegansk ‘kød’ og plantekød generelt. Det er endnu et kødalternativ lavet af sojabønner.
Tofu er smart, fordi det er super nemt at tilberede. Og så har det mange af de gode næringsegenskaber. Eksempelvis et højt indhold af proteiner, der jo også er i almindeligt kød.
Med en fast økologisk tofu naturel, kan du eksempelvis skære det i stykker, og svitse det af på panden i olie og krydderier. Det smager ikke af noget i sig selv. Det gør derimod røget tofu, der som navnet siger, har en skøn røget smag.
De 2 silken varianter er mere bløde i det, hvor soft tofu-varianten er super til desserter og andre retter, hvor tofuen alligevel skal blandes med andet. Den anden firm silken tofu, er lidt mere fast i det, og kan bedre steges på panden. Selvom den også er rigtig god i desserter. Egentligt kan man godt kalde tofu for soya kød. For det er trods alt en slags vegansk kød, der er lavet af sojabønner.
To lidt mere atypiske typer af vegansk kød er; Jackfruit og bananblomst. Begge er frugter, der dyrkes i de varme lande og vokser på palmer.
De smager ikke som sådan af så så meget i sig selv, så du bestemmer smagen med krydderier. Men det der gør frugterne til en genial type plantekød, er deres konsistens.
De får begge en kød-lignende tekstur. Og når du så selv bestemmer smagen (måske med lidt vegansk bacon-krydderi eller kyllingekrydderi), så er man rigtig langt. Derfor er jackfruit og bananblomst superbe køderstatninger.
Hvis du ikke er så pjattet med færdigkøbt eller hjemmelavet plantekød, er der et et rigtig godt alternativ i pasta. Altså pasta af bælgfrugter.
Pasta af bælgfrugter har et fantastisk højt indhold af gode planteproteiner. Derfor er det ideelt som erstatning for vegansk kød.
Eksempelvis har vores linsepasta med sweet potatoes et proteinindhold på hele 25 gram pr 100 gram. Derudover er der alt fra kikærtepasta og ærtepasta af grønne eller gule ærter. Det er en genial opfindelse, så derfor har vi fået rigtig mange varianter hjem. Aller er både veganske, glutenfri og økologiske. Så det er der ikke noget nutty ved. Se alle typer vegansk pasta online her >>
Ring til Louise: telefonens åbningstid er:
Tirsdag-Fredag: 13-14.30
Tlf: 6148 3034
Nødvendige cookies der er essentielle for hjemmesidens funktionalitet. Denne slags cookies gemmer ikke dine personlige informationer. Disse cookies sørger bl.a. for at du kan navigere rundt på hjemmesiden.
Analyse-cookies bruges for at forstå hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden. Disse cookies giver information omkring antal besøgende, tidsforbrug på hjemmesiden, trafikkilder mv.
Udviklingscookies bruges til at forstå og analysere KPI’erne for hjemmesiden, der hjælper os til at kunne give besøgende en bedre brugeroplevelse.
Markedsføringscookies bruges for at vise besøgende relevante annoncer og markedsføringskampagner. Disse cookies sporer besøgende på tværs af hjemmesider og indsamler information for at skabe skræddersyede annoncer.