Vegansk pasta - kikærtepasta, linsepasta, spaghetti, tortellini, shirataki mv. i shoppen:
Eat pasta - run fasta
Vegansk sauce til pastaen >>
Selvfølgelig skal der sauce til, når du spiser vegansk pasta. Se hele kategorien ‘vegansk sovs’ her >>
Vegansk pasta - Glutenfri pasta - Økologisk pasta
Vegansk pasta kan være alt fra kikærtepasta til linsepasta, ærtepasta og boghvedepasta. Men traditionel pasta kan også være vegansk.
Her på shoppen finder du de lidt mere spændende versioner af vegansk pasta. De fleste er både økologiske og glutenfri pasta -typer. Dog er Vantastic Foods veganske tortellini-typer ikke glutenfri.
Fælles for alle pastatyperne af bælgfrugter er, at de er sprængfyldt med rigtig gode næringsstoffer. Især kikærtepasta og linsepasta har et højt proteinindhold. Derfor er de om noget smarte for veganere. Samtidig er de fattigere på kulhydrater end klassisk pasta af hvede. Og så er der langt flere fibre, mineraler og vitaminer i.
De forskellige typer af vegansk pasta af bælgfrugter, har varierende mængder protein. Men de ligger på mellem 19-26 gram protein pr 100 gram. Når det altså drejer sig om pasta og spaghetti, der overvejende er lavet af bælgfrugter.
Kikærtepasta natural er en type vegansk og glutenfri pasta, der har et højt proteinindhold (22g/100g).
Pasta af bælgfrugter
Vegansk spaghetti og pasta af bælgfrugter har selvfølgelig også forskellige smagsnuancer og som nævnt; forskelligt proteinindhold. Vegansk pasta af varierende bælgfrugter har også forskellige næringsprofiler i forhold til kostfibre, mineraler og vitaminer. Men alt i alt er de alle sundere, end pasta lavet på hvedemel eller durummel.
Hvor for eksempel pasta af grønne ærter er mere sødlig i smagen, og kikærtepasta har et lidt højere fedtindhold. Derfor er det rart, at man kan variere det så fint.
Der er flest typer vegansk pasta af bælgfrugter lavet af kikærter og linser. Kikærtepasta og linsepasta er klart de mest populære. Blandt andet fordi de indeholder rige mængder af de allerbedste næringsstoffer.
Ærtepasta af grønne ærter og ramsløg er endnu en variant af vegansk pasta med højt proteinindhold (19g/100g).
Linsepasta med sweet potatoes har det højeste proteinindhold af de varianter vi har: 25g/100g.
Vegansk pasta og spaghetti
Vegansk pasta af bælgfrugter er blevet ekstremt populært de seneste par år. Netop pga. pastaens fantastiske næringsindhold.
Traditionel pasta og spaghetti har stort set den samme mængde kalorier per 100 gram. Men det (og formen) er også det eneste, de to pasta-typer har tilfælles.
Klassisk durumpasta indeholder ca. 70% kulhydrater, 10% protein og kun 2-3% kostfibre.
Pasta af bælgfrugter har derimod kun et indhold på ca. 50% kulhydrater, hele 20% protein (eller mere) og resten består næsten udelukkende af kostfibre.
Det betyder, at sukkerindholdet i pasta af bælgfrugter er lavere, og så mætter det bedre pga. det høje indhold af protein og fibre.
Boghvedepasta indeholder mange gode mineraler, fibre, proteiner og ikke mindst antioxidanter og aminosyren lysin.
Økologisk og glutenfri pasta
Alle varianter fra Seitz og Fit ‘n Free her på shoppen er både glutenfri og vegansk pasta og spaghetti. Ligesom du også finder glutenfri lasagneplader. Alle – på nær lasagnepladerne og spaghetti af majsmel – er økologiske.
Pasta af bælgfrugter er helt genialt, for glutenallergikere og for de, der bare vil skære ned på glutenindtaget. Ikke mindst for de der gerne vil have flere planteproteiner med i kosten. Og så skal man ikke glemme det lavere indhold af kulhydrater. Pasta af bælgfrugter er kommet for at blive.
Du finder også økologisk og glutenfri pasta i form af boghvedepasta.
Boghvedepasta er også fyldt med gode næringsstoffer og er også en glutenfri pasta -type. Boghvede har helt naturligt et højt indhold af sunde mineraler og også antioxidanter og aminosyrer. Det er selvfølgelig også en 100% vegansk pasta, og også denne variant er økologisk.
Læs evt. mere om boghvede hos iForm her.
Mulighederne er mange
Vegansk pasta og vegansk spaghetti får akkurat samme konsistens og smag som pasta lavet af æg. Selvom det ikke nødvendigvis behøver være pasta af bælgfrugter.
Men vi har valgt de mere specielle pastatyper til shoppen, for de almindelige typer kan fås i supermarkeder.
Vi samarbejder med ALB GOLD, der både har Seitz pasta og Fit ‘n’ Free. Det er et stort firma i Tyskland der især har specialiseret sig i glutenfri pasta. At det så samtidig er vegansk pasta, ja det skal man jo ikke klage over. Vi har valgt deres produkter, fordi smag og konsistens er i top. Deres pastatyper er fantastisk gode – uanset hvad man kalder dem.
Vegansk pasta med fyld
Vegansk tortellini – altså vegansk pasta med fyld – findes her på shoppen i 2 varianter. Begge er fra Vantastic Foods.
Vegansk tortellini med røget tofu og vegansk tortellini med fyld af Karl Johan Svampe.
Vantastic Foods kalder dem Capalletti – og det er praktisk talt det samme som tortellini.
Pasta af kikærter
Kikærtepasta er én af de helt store favoritter. Og det er der mange gode grunde til.
Udover at det i sig selv smager som almindeligt pasta, og har akkurat samme konsistens, så er det langt sundere, end traditionel pasta.
Kikærter har et helt naturligt højt indhold af proteiner. Begge de typer kikærtepasta vi har, indeholder 22 gram protein pr 100 gram. Men det er slet ikke alt. Derudover indeholder kikærtepasta rigtig mange sunde mineraler. Blandt andet calcium, jern, magnesium og potassium. Og ikke mindst B-vitaminer. De gode næringsstoffer finder du derimod ikke meget af i traditionel pasta. Netop derfor er vegansk pasta af bælgfrugter blevet så populært.
Linsepasta
Når vi taler om vegansk pasta af bælgfrugter er linsepasta bestemt også en topfavorit.
Linsepasta indeholder nemlig også rigtig mange sunde næringsstoffer. Og ser man på proteinindholdet, så er linsepasta topscoreren.
De typer af linsepasta vi fører, indeholder mellem 19 og 26 gram protein pr 100 gram. Det er vores linsepasta med sweet potatoes, der indeholder de 25 gram protein. Men det høje indhold af protein er slet ikke alt.
Linsepasta indeholder, ud over meget protein, også rigtig mange gode kostfibre og vigtige mineraler. Det har et lavt fedtindhold, og ikke mindst et langt lavere indhold af kulhydrater, end pasta af hvede el. durum.
Derfor er det, ud over at være sundt og nærende for veganere og glutenallergikere, også ideelt for de på en LCHF el. KETO-diæt.
ALB GOLD har i 2022 lanceret en vegansk proteinpasta; NEXT. Denne pastatype indeholder ikke mindre end 32 gram protein pr 100 gram. Den er primært baseret på hvedeprotein.
Og så er der Vitaquells økologiske soya pasta, der indeholder ikke mindre end 42 gram protein pr 100 gram. Dét er vegansk pasta, der virkelig batter på proteinfronten.
Producenten
ALB-GOLD er firmaet bag Seitz glutenfri og vegansk pasta.
Firmaet har i over 20 år været et af Tysklands førende pasta-producenter, og de følger med tidens tendenser. De har især fokus på bæredygtige kvalitetsråvarer og ikke mindst; bæredygtig emballage. At de så samtidig er oppe på dupperne mht. smag, form og næringsindhold, ja, det er jo bare skønt.
ALB-GOLD har med brandet Seitz specialiseret sig i glutenfri pasta. NEXT-produkterne er særligt skabt, for de der har behov for ekstra proteiner. At alle varianter også er vegansk pasta, kan vi kun glædes over.
Ring til Louise: telefonens åbningstid er:
Tirsdag-Fredag: 13-14.30
Tlf: 6148 3034
Nødvendige cookies der er essentielle for hjemmesidens funktionalitet. Denne slags cookies gemmer ikke dine personlige informationer. Disse cookies sørger bl.a. for at du kan navigere rundt på hjemmesiden.
Analyse-cookies bruges for at forstå hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden. Disse cookies giver information omkring antal besøgende, tidsforbrug på hjemmesiden, trafikkilder mv.
Udviklingscookies bruges til at forstå og analysere KPI’erne for hjemmesiden, der hjælper os til at kunne give besøgende en bedre brugeroplevelse.
Markedsføringscookies bruges for at vise besøgende relevante annoncer og markedsføringskampagner. Disse cookies sporer besøgende på tværs af hjemmesider og indsamler information for at skabe skræddersyede annoncer.