VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Boghvede spaghetti – Glutenfri – Øko

39,95 kr.

På lager

Boghvede spaghetti- Økologisk vegansk og glutenfri – ALB GOLD BIO Buchweizen Spaghetti

Indhold: 500 gram

Boghvede-spaghetti fra ALB GOLD er lavet af mel fra hele boghvedekerner. Spaghettien har en let nøddeagtig smag, og er rig på gode næringsstoffer og protein (mere nedenfor).

Koges i vand i 7-9 minutter.

Se næringsindhold, mere info og serveringsforslag nedenfor.

Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta og spaghetti her >>

Del med andre:

Beskrivelse

boghvede pasta - glutenfri spaghetti af boghvede alb goldBoghvede spaghetti  – økologisk, vegansk og glutenfri pasta

Boghvede-spaghetti fra ALB GOLD er en både økologisk, vegansk og glutenfri pastatype af boghvedekerner.

Boghvede indeholder mange gode næringsstoffer, og går rigtig godt sammen med traditionel pastasauce eller kødsovs (opskrift på vegansk kødsovs her). Mere om de gode egenskaber i boghvede nedenfor.

Boghvedepasta – Næringsindhold pr 100 gram:

Næringsindhold i 100 gram økologisk boghvede-spaghetti – glutenfri pasta fra ALB GOLD:

  • Energi: 1497 KJ – 354 Kcal
  • Fedt: 3,1 g – heraf mættet fedt: 0,7 g
  • Kulhydrater: 65 g – heraf sukkerarter: 1,4 g
  • Kostfibre: 9,2 g
  • Protein: 12 g
  • Salt: <0,01 g

 

Ingredienser: Økologisk boghvedemel

Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug

Opbevares tørt og ikke for varmt.

Glutenfri pasta og spaghetti af boghvede

Pasta og spaghetti af boghvede er et sundere alternativ til almindelig pasta, der stort set altid er lavet af hvedemel. Generelt er de nye typer pasta af kerner, korn og især bælgfrugter blevet meget populære i Danmark og udlandet. Det er der mange gode grunde til. Boghvede-spaghetti og de andre (glutenfrie) pastatyper har nemlig en langt sundere næringsprofil end traditionel pasta. Det er selvfølgelig fordi, at hvedemel ikke har særligt mange sunde egenskaber – til sammenligning.

Selvom det hedder boghvede har det intet at gøre med hvede, og er derfor også glutenfri.

Er boghvede-spaghetti sundt?

Boghvede spaghetti indeholder mange rigtig gode næringsstoffer. Boghvede har f.eks. et højt indhold af mineraler og antioxidanter. Derudover indeholder boghvede en stor del kostfibre, der er med til at skabe en god tarmbalance. Der er ikke så højt et proteinindhold i boghvede spaghetti sammenlignet med eksempelvis kikærtepasta og linsepasta. Men de proteiner det indeholder, er af bedste og højeste kvalitet. Det er bl.a. rigt på aminosyrer som lysin og arginin, der begge er essentielle aminosyrer. Boghvede indeholder derudover også mangan og thiamin (vitamin B1), magnesium, calcium, jern og fosfor.

Boghvede indeholder generelt set mere protein, end hvad man finder i andre kornsorter. Bortset fra havrekerner. Der har været mange undersøgelser omkring boghvedes mange gode sundhedsmæssige egenskaber i bl.a. USA. Men her i DK er vi ikke helt så gode til at få lavet undersøgelser af den slags.

boghvede pasta - boghvede spaghetti

Serveringsforslag til boghvede-spaghetti

Server boghvede-spaghetti med f.eks. vegansk kødsovs – opskrift her. Både glutenfri spaghetti og ‘kød’sovs tilberedes på ca. 10 minutter. Så har du et måltid fyldt med protein, fibre og masser af god smag.

Du kan også sagtens bruge en lækker tomatsauce, eller ostesauce eller bare med ketchup. Boghvedepasta er også fantastisk, når det anvendes i kolde retter. Eksempelvis i pastasalat. Der er stadig masser af gode næringsstoffer i, og det er derfor noget sundere end pasta af hvedemel og durummel.

Tip: drys lidt gærflager / ernæringsgær (nutritional yeast) over din boghvedepasta, når det er klar til servering. Gærflager minder om parmesan i udseende, og så giver den en lækker ostesmag.

Har du mod på at lave en hjemmelavet vegansk sauce eller måske en vegansk dressing til en gang pastasalat, er der mange nemme opskrifter på veganske-opskrifter.dk.

Glutenfri pasta – mange andre varianter

Du finder et stort sortiment af glutenfri pasta, udover boghvedepasta, her på webshoppen. Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta her >>.

Bl.a. kikærtepasta naturel, pasta af ærter og ramsløg, linsepasta af røde linser, linsepasta med sweet potatoes, sorghumpasta med ærter, kikærtepasta og gurkemeje, pasta lavet af gule linser og kastanjer, linsespaghetti med mel af fuldkornsris og glutenfri lasagneplader.

Yderligere information

Vægt 0,5 kg