Beskrivelse
Shirataki nudler / konjac nudler – udon style – næringsindhold pr 100 gram:
Shirataki nudler / kojac nudler udon style fra Miyata – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 42 KJ / 10 Kcal
- Fedt: <0,5 g – heraf mættet fedt: <0,1 g
- Kulhydrater: 0,8 g – heraf sukkerarter: <0,5 g
- Protein: <0,5 g
- Salt: 0,05 g
Ingredienser:
Konjac nudler / shirataki nudler Ingredienser:
Vand, konjacmel (3%), syreregulator: citronsyre.
Allergener: ingen
Opbevares tørt og mørkt. Oprindelse: Kina
Shirataki nudler / Konjac nudler – hvad er det?
Shirataki nudler kaldes også Konjac nudler /konjak nudler. Nudlerne ligner egentligt spaghetti. Men de er mere transparente, og er lavet af vand og konjakmel frem for hvedemel. De består af ca. 97% vand og 3% fibre/konjacmel.
Det tager kun få minutter at tilberede dem (mere nedenfor). Men vigtigst er, at de stort set ikke indeholder kalorier /kulhydrater. Nudlerne er blevet ekstremt populære i Europa netop pga af det manglende indhold af kalorier.
Konsistensen kan sammenlignes med risnudler. Konjacnudlerne suger smagen af de ingredienser, du tilbereder dem med. Helt for sig selv er de smagsløse. Derfor er de super gode til alverdens retter.
Konjacrod / konjakrod – glucomannan fibre
Nudlerne er lavet af mel af konjacroden/konjakroden, der primært vokser i Asien (se billedet). Konjacroden indeholder de særlige kostfibre, der kaldes glucomannan. Disse fibre har været brugt i århundreder som et kostsupplement i Asien.
Mel af konjacroden bruges derfor som fibersupplement, og selvfølgelig til disse konjacnudler. Men det kan blandt andet også bruges som et fortykningsmiddel lidt som agar pulver.
Shirataki nudler / Konjac nudler tilberedning
Shirataki nudler / Konjac nudler tilberedning:
Bemærk; konjacnudlerne har en lidt speciel duft lige når posen åbnes. Men nudlerne/spaghettierne er smagsløse, og lugten forsvinder ved tilberedning.
- Skyl nudlerne i vand (i en si eller et dørslag).
- Kog herefter nudlerne i vand i 2-3 minutter.
- Skal de have samme konsistens som spaghetti, kan du herefter si vandet fra og tørstege dem på panden i et minuts tid.
- Server dem med sovs eller måske vegansk kødsovs (opskrift her), eller brug dem i en wokret.
Konjac nudler er perfekte til en keto-baseret kost, og når du vil skære ned på kalorierne
Shirataki nudler / konjac nudler er en fantastisk erstatning for de traditionelle kulhydratrige nudler og spaghettityper. Med kun 14 kcal per 100 gram er de derfor perfekte til dig der er på en keto-baseret kost, og selvfølgelig til dig der gerne vil skære ned på kalorierne.
Hvis du gerne vil bruge dem som spaghetti, kan det kun anbefales, at du laver en proteinrig vegansk kødsovs af sojagranulat til. Du finder en nem opskrift på vegansk kødsovs her >> og du finder sojagranulat her >>.
Ellers kan du se hele kategorien af vegansk sovs og dressing her >>