Beskrivelse
Linsepasta fra ALB GOLD – Næringsindhold pr 100 gram:
Linsepasta af røde linser fra ALB GOLD – Næringsindhold i 100 gram:
- Energi: 1504 KJ – 355 Kcal
- Fedt: 1,7 g – heraf mættet fedt: 0,3 g
- Kulhydrater: 56 g – heraf sukkerarter: 2,2 g
- Kostfibre: 5,9 g
- Protein: 26 g
- Salt: <0,01 g
Ingredienser: Økologisk linsemel af røde linser – Allergener: Kan indeholde spor af soja.
Glutenfri pasta.
Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug
Linsepasta koges i ca. 6 minutter i letsaltet vand til skruerne er tilpas bløde.
Linsepasta af røde linser – glutenfri og vegansk pasta i skrueform
Linsepasta fra ALB GOLD er lavet af økologiske røde linser, der er kværnet til mel tilsat lidt vand. Og intet andet. Derfor er det også både vegansk pasta og ikke mindst; glutenfri pasta. De røde pastaskruer er et proteinrigt alternativ til traditionelle pastaskruer. Skruerne fra ALB GOLD bliver ikke ‘smattede’, når de bliver kogt. (Med mindre du koger dem alt for længe). Hvilket ellers er typisk for mange andre typer af linsepasta. Skruerne får samme konsistens (og stort set samme smag) som traditionel pasta af hvede.
Bemærk at den røde farve forsvinder, når pastaen bliver kogt. Akkurat som når du koger røde linser. Så du kan snildt bytte hvede-pasta-skruerne ud med disse. Og de færreste vil opdage det.
Vegansk pasta af linser og bælgfrugter – en proteinkilde
Vegansk pasta af linser (og også eksempelvis ærtepasta og kikærtepasta) er en kilde til vegansk protein. Bl.a. pga. det høje proteinindhold, er linsepasta blevet rigtig populært verden over.
ALB GOLD (der også står bag Seitz Glutenfri pasta) er specialiseret i glutenfri og vegansk pasta lavet af linser (røde eller gule), kikærter og boghvede. Alle deres pastatyper har hver deres gode egenskaber. Fælles for mange af dem er, at de indeholder mere protein og færre kulhydrater end pasta lavet af almindeligt mel eller durummel. Og det er jo noget, vi alle sammen godt kan lide.
Det bedste er, at trods det er linsemel, så kan man nærmest ikke se, smage eller fornemme forskel. Linsepasta fra ALB GOLD ‘smatter’ ikke ud, når det koges. Det får samme konsistens som almindelig pasta, og samme farve (den røde farve forsvinder), så det er super børnevenligt. Her er det værd at bemærk, at du lige skal koge det et par minutter eller 5 mere, end hvad der står på anvisningen. Ellers får det en mere hård konsistens.
Vegansk pasta med ‘kød’sovs el. tomatsauce eller til en god pastasalat
Linsepasta er oplagt i en duet med vegansk ‘kød’sovs. Det er super nemt at tilberede begge dele, og så er det 100% børnevenligt. Prøv eksempelvis denne opskrift på vegansk ‘kød’sovs af sojagranulat, der ikke tager mere end 10 minutter at lave. Og så smager det af og ligner almindeligt kødsovs til forveksling.
Et andet godt serveringsforslag: skær røget tofu i tern, og steg det let på panden i lidt olie sammen med dine yndlingsgrøntsager og salt og peber.
Linsepasta er også super lækkert som kold pasta til f.eks. en god glutenfri og vegansk pastasalat. Måske med en vegansk hvidløgsdressing til. Eller brug pastaen på den traditionelle måde med en skøn krydret tomatsauce – eller den ultra børnevenlige; helt plain bare med ketchup.
Idet der er så mange gode proteiner i, er der som sådan ikke behov for et kødalternativ. Så ALB GOLD linsepasta er vegansk pasta, når det er allerbedst.
TIP: brug gærflager som vegansk parmesan oven på linsepasta. Gærflager (nutritional yeast) har en mild ostesmag, og er ekstremt sunde. Mere om gærflager her.
Skulle du have lyst til at lave en hjemmelavet vegansk dressing til pastasalat eller en hjemmelavet vegansk sovs, er der flere gode opskrifter på veganske-opskrifter.dk.
Linsepasta – smag og konsistens?
Linsepasta smager stort set som traditionel pasta. Det vil reelt sige, at det ikke smager af det store i sig selv. Du tilsætter smagen med saucer, dressinger, krydderier eller tilbehør. Helt som du gør med traditionel pasta. Konsistensen er også 100% sammenlignelig med pasta af hvede, så længe du holder dig til kogetiden (7-8 minutter). For som med alle andre typer af pasta og spaghetti, så vil overkogning af linsepasta ikke gavne konsistens og form.
Det er det tyske firma ALB GOLD, der producerer pastaen. Det er også dem, der står bag brandet Seitz Glutenfrei, som du også finder flere varianter af her på webshoppen. Så hvis du er glad for denne type linsepasta, vil du helt bestemt også synes om de andre pastatyper.
Hvordan laves linsepasta?
Linsepasta (og de andre typer pasta af bælgfrugter) laves helt som almindelig pasta. Linserne kværnes selvfølgelig til mel, og så bruges vand for at få lavet en pastadej, der så skæres og formes til pastaskruer. Så man kan reelt set også lavet hjemmelavet linsepasta af linsemel, hvis man har mod på det.
Andre typer af vegansk pasta lavet af bælgfrugter
Der er kommet mange spændende nye typer vegansk pasta lavet af bælgfrugter til webshoppen. Ud over denne type pasta af røde linser, finder du også linsepasta med sweet potato (også røde linser), glutenfri spaghetti med kikærte- og majsmel , boghvedepasta, kikærtepasta, soya pasta og pasta af grønne ærter og ramsløg. Alle varianter er 100% vegansk pasta og spaghetti, og så er det selvfølgelig glutenfrit.
Se alle typer vegansk pasta på webshoppen her >> (bemærk at ikke alle er glutenfri)