Beskrivelse
Shirataki spaghetti – næringsindhold pr 100 gram:
Shirataki spaghetti fra Miyata – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 42 KJ / 10 Kcal
- Fedt: <0,5 g – heraf mættet fedt: <0,1 g
- Kulhydrater: 0,8 g – heraf sukkerarter: <0,5 g
- Protein: <0,5 g
- Salt: 0,05 g
Ingredienser:
Shirataki spaghetti Ingredienser:
Vand, konjacmel (3%), syreregulator: citronsyre.
Allergener: ingen
Opbevares tørt og mørkt. Oprindelse: Kina
Shirataki spaghetti- hvad er det?
Shirataki spaghetti kaldes også Konjac spaghetti. Det ligner egentligt almindeligt spaghetti. Men shirataki-varianten er mere transparent, og er lavet af vand og konjakmel frem for hvedemel. De består af ca. 97% vand og 3% fibre/konjacmel.
Det tager kun få minutter at tilberede det (mere nedenfor). Men vigtigst er, at det stort set ikke indeholder kalorier /kulhydrater. Shiratakispaghetti er blevet ekstremt populært i Europa netop pga af det meget lave indhold af kalorier.
Konsistensen kan sammenlignes med spaghetti. Bemærk at spaghettien suger smagen af de ingredienser, du tilbereder den med. Helt for sig selv er den smagsløs. Derfor er det super godt til alverdens retter.
Glucomannan fibre
Spaghettien er lavet af mel af konjacroden/konjakroden, der primært vokser i Asien (se billedet). Konjacroden indeholder særlige kostfibre, der kaldes glucomannan. Disse fibre har været brugt i århundreder som et kostsupplement i Asien.
Mel af konjacroden bruges derfor som fibersupplement, og selvfølgelig til denne slags spaghetti. Men det kan blandt andet også bruges som et fortykningsmiddel lidt som agar pulver.
Shirataki spaghettitilberedning
Shirataki spaghetti tilberedning:
Bemærk; spaghettien har en lidt speciel duft lige når posen åbnes. Men det er smagsløst, og lugten forsvinder ved tilberedning.
- Skyl spaghettien i vand (i en si eller et dørslag).
- Kog det herefter herefter i vand i 2-3 minutter.
- Skal det have samme konsistens som alm. spaghetti, kan du herefter si vandet fra og tørstege det på panden i et minuts tid.
- Server med vegansk bolognese eller måske vegansk kødsovs (opskrift her), eller brug det i en wokret.