Beskrivelse
Shirataki nudler / shirataki spaghetti – næringsindhold pr 100 gram:
Shirataki nudler / shirataki spaghetti fra BioAsia – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 42 KJ / 10 Kcal
- Fedt: <0,5 g – heraf mættet fedt: <0,1 g
- Kulhydrater: 0,8 g – heraf sukkerarter: <0,5 g
- Protein: <0,5 g
- Salt: 0,05 g
Ingredienser:
Shirataki nudler / shirataki spaghetti – Ingredienser:
Vand, konjacmel* (3%), tapiokastivelse, syreregulator: citronsyre. *Økologisk certificeret.
Glutenfri
Opbevares tørt og mørkt. Oprindelse: Kina.
Shirataki nudler – hvad er det?
Shirataki nudler kaldes også konjac nudler. De burde egentligt hedde shirataki spaghetti, for det ligner spaghetti. Shiratakinudler er dog mere gennemsigtige, og er lavet af vand og konjacmel frem for hvedemel. Nudlerne består af ca. 97% vand og 3% kostfibre/konjacmel.
Det er pærenemt og super hurtigt at tilberede dem (mere nedenfor). Men grunden til at de er så populære, skyldes det ekstremt lave indhold af kalorier/ kulhydrater. De er super populære i Europa netop på grund af det lave kalorieindhold.
Konsistensen på shirataki nudler kan sammenlignes med risnudler. Nudlerne suger smagen af de ingredienser, du tilbereder dem sammen med. Helt for sig selv smager de ikke af noget. Derfor kan du bruge dem i og til alverdens forskellige retter.
Konjakrod / konjacrod indeholder de sunde glucomannan fibre
Shiratakinudlerne er lavet af vand og mel fra konjacroden/konjakroden, der primært vokser i Asien (se billedet). Konjacroden indeholder de særlige kostfibre, der kaldes glucomannan. Glucomannan-fibre har været brugt i århundreder som et fibersupplement i de asiatiske områder – især i Japan.
Mel af konjacroden bruges derfor som fibersupplement, og selvfølgelig til disse nudler, men melet kan for eksempel også bruges som et fortykningsmiddel lidt som agar pulver (eller gelatine).
Shirataki nudler tilberedning
Shirataki nudler tilberedning:
Bemærk; nudlerne har en lidt speciel duft lige når posen åbnes. Men nudlerne/spaghettierne er smagsløse, og lugten forsvinder, når de tilberedes.
- Skyl nudlerne/spaghettien i vand (i en si eller et dørslag)
- Kog dem så i vand i 2-3 minutter.
- Hvis de skal have samme konsistens som spaghetti, kan du efter kogning si vandet fra og tørstege dem på en stegepande i ca. 1 minut.
- Server dem for eksempel med en sauce eller måske vegansk kødsovs (opskrift her), eller brug dem i en nudel- eller wokret.
Shirataki spaghetti / shirataki nudler er ideelle til en keto-baseret kost, og når der skal skæres ned på kalorierne
Shirataki spaghetti / shirataki nudler er en fantastisk erstatning for de traditionelle kulhydratrige nudler og spaghettityper. De indeholder kun 10 kcal per 100 gram. Derfor er de perfekte, hvis man er på en keto-baseret kost, og hvis man gerne vil skære ned på kalorie-indtaget i det hele taget.
Hvis du gerne vil bruge nudlerne som spaghetti, kan det anbefales, at du laver en sund, proteinrig og smagfuld vegansk kødsovs af sojagranulat som tilbehør. Du finder en super nem opskrift på vegansk kødsovs her >> og du finder økologisk sojagranulat her >>.
Alternativt vil en vegansk tikka masala sauce eller en vegansk butter chicken sauce også være rigtig gode følgesvende.