Beskrivelse
Ærtefars / ærtegranulat – Næringsindhold pr 100 gram:
Ærtefars (ærtegranulat / ærteprotein) – fra Naturmind / VeganChef – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 1420 KJ/ 335 Kcal
- Fedt: 5 g – heraf mættet fedt 0,9 g
- Kulhydrater: 17 g – heraf sukkerarter: 3 g
- Kostfibre: 15,5 g
- Protein: 55 g
- Salt: 0 g
Indhold: Ærteprotein-granulat lavet af mel fra gule ærter.
Glutenfri
Opbevares tørt, køligt og mørkt.
Ærtefars = ærteprotein af bedste kvalitet
Ærtefars i granulatform er ærteprotein af bedste kvalitet. Det høje proteinindhold og det lave fedtindhold i ærtegranulatet skyldes, at vand og olier er presset ud. Så er ærterne tørret, og de laves til granulat. Helt som med soya fars /sojagranulat. Granulatet findes også som ærtekød i større stykker.
Ærtegranulat vs sojagranulat – hvad er forskellen?
Ærtegranulat (tørret ærtefars) fungerer på samme måde som sojagranulat (tørret soya fars).
Den mest væsentlige forskel er, at den ene granulattype er lavet af ærter og den anden af soja. Men den havde du nok regnet ud.
Samtidig har både ærtegranulat og sojagranulat en helt neutral smag, hvis der ikke tilsættes krydderier. Det smager egentligt af ingenting, hvis du bare lader det stå i blød i kogende vand, dræner det og spiser det. Derfor er krydderier et must, når du bruger enten tørret ærtefars eller tørret soya fars.
Der hvor der er en større forskel, er konsistensen. Ærtegranulat har en blødere konsistens end sojagranulat. Også derfor er tørret ærtefars mere velegnet til fars til f.eks. veggiedeller/-bøffer, postejer mv. Idet det som vegansk ‘kød’sovs, får en temmelig blød konsistens, hvis du sammenligner med sojagranulat. Er du mest til blød ‘kød’sovs til pasta eller lasagne, så er ærtegranulat et godt valg. Du finder en opskrift på vegansk ‘kød’sovs af sojagranulat her – hvor du bare kan bytte sojagranulatet ud med det tørrede ærtefars.
Ærtefars anvendelse til veggiedeller/-bøffer:
- Sæt tørret ærtefars / ærtegranulat i blød i kogende vand med en knust bouillonterning i 4-5 minutter.
- Dræn vandet fra i en si.
- Lad det køle lidt ned.
- Ælt/mix så godt med krydderier, salt og et bindingsmiddel som eksempelvis kikærtemel i farsen. Til posens indhold bruges ca. 80 gram kikærtemel.
- Tilsæt evt. 100-150 gram revet gulerod og ælt igen.
- Lad farsen trække i 10-20 minutter.
- Form dine veggiebøffer og steg dem på panden eller i ovnen.
Vegan Chef – Naturmind (BiOrganik) – producenten
Vegan Chef er et mærke under BiOrganik, der står bag denne ærtefars i granulatform. BiOrganik er én af vores top-brands og favoritleverandører af veganske produkter. Især de mere spændende af slagsen, og ikke mindst superfoods. Se hele vores udvalg af BiOrganiks produkter her >>.
Udover denne granulattype finder du også ærtekød i stykker, og vores eget Nutty Vegan sojagranulat/ soya fars og andre typer af tekstureret sojabønnemel.