Beskrivelse
Æggeerstatning – vegansk æg fra Biovegan
Æggeerstatning / vegansk æg fra Biovegan kan bruges til bagning og madlavning som erstatning for hele æg. For eksempel i kager, desserter, pandekager, som panering mv.
Ingredienser æggeerstatning:
Ingredienser i æggeerstatning fra Biovegan:
SØD LUPINMEL*, majsstivelse*, majsmel*, fortykningsmiddel: guargummi*; hørfrøprotein*, Solsikkeprotein*, emulgator: lecithin* (solsikke*).
Allergener: indeholder lupin. Kan indeholde spor af nødder, soja, sesam, sennep og selleri.
Næringsindhold pr. 100 gram Biovegan – vegansk æg /æggeerstatning:
Næringsindhold pr 100 gram Biovegan – vegansk æg / æggeerstatning:
- Energi: 1476 KJ / 352 Kcal
- Fedt: 7,8g – Heraf mættet fedt: 1 g
- Kulhydrater: 36 g – Heraf sukkerarter: 5,2 g
- Kostfibre: 21 g
- Protein: 24 g
- Salt: 0,05 g
Biovegan ægerstatning – Anvendelse:
Dosering
5 g (ca. 1 tsk) æggeerstatning og 50 ml vand erstatter 1 helt æg.
Tilberedning til f.eks. pandekager eller en kage:
Bland pulveret med passende mængde vand (5g til 50 ml – 1 æg). Tilsæt de flydende ingredienser, du skal bruge i din opskrift, og pisk det hele sammen, indtil det er skummende. Mix/pisk herefter de tørre ingredienser i.
Bemærk at denne type ægerstatning ikke egner sig til f.eks. vegansk omelet eller røræg. Der skal du i stedet have fat på f.eks. Veganz’ scrambled eggs (der også er god til omelet).
Andre typer af vegansk æg/æggeerstatning
Udover Biovegan vegansk æg i færdig form, findes der rigtig mange andre gode typer vegansk æggeerstatning. Det kommer an på anvendelsen, hvilke typer ‘æg’, der egner sig bedst. Du kan f.eks. bruge loppefrøskaller, kikærtemel, hørfrømel, tapiokamel, johannesbrødkernemel, xanthangummi og guargummi – ikke mindst; banan og æblemos. Der er mange muligheder, så det er nemt at leve uden æg.