Beskrivelse
Flydende røgaroma – ingredienser
Flydende røgaroma fra Mex-Al med Hickory – ingredienser:
Vand, brændevinseddike, røgaroma: Hickory flydende røgaroma; farvestof madkulør (E150d), Emulgator E433.
Opbevaring: tørt og køligt. Efter åbning opbevares flasken på køl.
Liquid Smoke – næringsindhold pr. 100 ml:
Næringsindhold pr 100 ml liquid smoke /flydende røg fra Mex-Al:
- Energi: 44 KJ / 10 Kcal
- Fedt: 0,03 g – Heraf mættet fedt: 0 g
- Kulhydrater: 1,8 g – Heraf sukkerarter: 0,4 g
- Protein: 0,7 g
- Salt: 0 g
Flydende røgaroma – liquid smoke – anvendelse
Flydende røgaroma / liquid smoke bruges som en ekstra smagsgiver. Det bliver kaldt for flydende røgsmag, fordi det, sjovt nok, giver en forstærket røget smag. Og det er uanset hvilken type fødevarer eller ret, du anvender det på eller i.
Det er blevet meget populært, at bruge flydende røgaroma i marinader til alt fra ovnbagte kartofler, rodfrugter eller grøntsager eller på (plante-)kød inden det steges på pande eller grill. Andre foretrækker f.eks. at tilføje ½ tsk eller 1 i (plante-)fars, gryderetter eller i pastasaucen. Prøv f.eks. opskriften på veganske pølser, og tilføj 1-2 tsk røgaroma til seitandejen, inden du tilsætter hvedegluten/seitanmel.
Skal du have gang i grillen, vil lidt liquid smoke med hickory tilføje en ekstra lækker grillet smag af trækul. Og det er jo ikke helt tosset. Så prøv at hælde lidt i marinaden, hvis du marinerer plantekød eller grøntsager, inden du smider det på grillen.