Beskrivelse
Mock duck (vegansk ‘and’) færdiglavet fra Wu Chung- ingredienser:
Mock Duck (vegansk ‘and’) – ingredienser i Wu Chung mock duck på dåse:
Ingredienser: stegt HVEDEgluten (64%)(HVEDE, vand, SOJAolie), vand, SOJAsauce (vand, SOJAbønner, HVEDE, salt), sukker, SOJAOLIE, salt, gærekstrakt.
Allergener: hvede, gluten og soja.
Opbevaring: tørt og køligt. Efter åbning opbevares dåsen på køl (3 dage).
Næringsindhold pr. 100 gram vegansk ‘and’ på dåse:
Næringsindhold pr 100 gram vegansk ‘and’ på dåse – Mock Duck fra Wu Chung:
- Energi: 426 KJ / 101 Kcal
Fedt: 3,4 g – Heraf mættet fedt: 0,7 g
Kulhydrater: 4,4 g – Heraf sukkerarter: 2,9 g
Protein: 13 g
Salt: 1,1 g
Mock duck på dåse – tilberedningsforslag:
Mock duck på dåse kan både nydes direkte fra dåsen (kold) eller som opvarmet.
Hvis du gerne vil lave og servere en mean mock duck af Wu Chungs færdige seitanfileter, er der en fantastisk god opskrift hos vores allesammens Thomas Erex. Opskriften findes online her >>. Og opskriften finder du også i hans skønne kogebog ‘Vegansk Julemad‘, der findes her på webshoppen.
Det oplagte tilbehør er selvfølgelig kartofler, vegansk brun sovs og rødkål. Og måske lidt franske kartofler og de søde og syndige brunede kartofler, der er stegt i vegansk smør og sukker. Man kan næsten fornemme duften af jul, når det hele simrer og sitrer i køkkenet.
Hvad er mock duck?
Mock duck fileter fra Wu Chung ligger i en marinade af sojasauce i dåsen. Mock duckfileterne er lavet af hvedegluten/seitanmel, der giver den helt rigtige kødkonsistens. Så kan du nyde et måltid med rigtig god smag i munden og med god samvittighed. Hverken du eller dine gæster skal give afkald på noget, selvom dyret er skiftet ud med planter.
Man behøver selvfølgelig ikke kun at servere vegansk ‘and’ til julens fester og gode maddage eller til Mortens aften. ‘Kød’stykkerne er også super gode i gryderetter og i asiatisk-inspirerede retter. For eksempel i en stir-fry / wok sammen med glutenfri spaghetti, soyasauce og grøntsager. Eller hvad med en rugbrødsmad med ‘and’ og rødkål? Kun din fantasi sætter grænser, og det er altid skønt at prøve noget nyt.
Wu Chung – færdig vegansk ‘and’ og vegansk ‘kød’ på dåse
Wu Chungs ‘ande’fileter findes også som mock chicken – et vegansk alternativ til kylling. Mock chicken versionen er også baseret på det geniale hvedegluten, der er konsistensgiveren i stykkerne.
Mock duck køb online – Wu Chung færdig vegansk ‘and’ på dåse – billede.
Færdig Mock Duck – eller måske hjemmelavet?
Færdig Mock duck fra Wu Chung er skøn, men en hjemmelavet version er mindst lige så god. Du kan nemt selv lave ‘ande’-fileter/bryster af Nutty Vegan seitanmel/ hvedegluten, og de får stort set samme konsistens. Wu Chungs version er, som nævnt ovenfor, nemlig også lavet af hvedegluten. Hvis du har mod på (og tid til) at gå i kast med en Mock Duck opskrift – er der en god en her på siden (med fremgangsmåden på video) >>.
På siden med opskriften på hjemmelavet vegansk ‘and’, finder du også en nem opskrift på hjemmelavet vegansk brun sovs. Ellers kan du overveje vegansk brun sovs i pulver (her>>), der bare skal koges op med vand el. plantedrik. Easy peasy.. Og så kan julen bare komme an.
Se alle de skønne produkter til vegansk julemad her >>.